NEDRE EIKER: Dette ble offentliggjort på en pressekonferanse på stadion i Mjøndalen mandag formiddag.

Isachsen Gruppen kjøper stadion-navnet for to sesonger.

Helt siden Nedre Eiker stadion ble revet i 2011, og nye Mjøndalen stadion sto klar våren 2012, har MIF jobbet med å selge stadion-navnet. Nå er det altså i boks.

Isachsen Gruppen er fra før en middels stor sponsor i MIF, men Isachsen har samarbeidet tett med Nedre Eiker-klubben i forbindelse med byggingen av stadion. Det er den lokale entreprenøren, med base i Solbergelva, som står for alt av bygging på stadion, så også den nåværende utbygging før tippeligastarten 6. april.

Isachsen Stadion er altså det nye navnet på MIFs lekegrind.

Betydelig sum

Ingen av partene vil gå ut med noen sum, men etter det Drammens Tidende erfarer tjener MIF trolig to til tre millioner kroner på salget.

- Det eneste vi kan si at dette er en betydelig sum for oss, sier Kenneth Karlsen, sports- og administrasjonssjef i Mjøndalen Fotball.

Karlsen melder videre at det er tre hovedgrunner til at dette salget er viktig for MIF:

1. Det er gode inntekter.
2. Karlsen opplever dette som et kommersielt gjennombrudd for klubben.

-  MIF som klubb er mer verdt. Det har selvsagt med opprykket til Tippeligaen å gjøre, men også dette med omdømme har noe å si.

3. At det ble en slik avtale med nettopp Isachsen.

- Vi er veldig glade for at det ble Isachsen. Det er et selskap som er veldig likt oss, og som er i voldsom vekst. Å assosiere oss med dem føles riktig, forteller Karlsen, som ønsker velkommen til Isachsen Stadion

Stas

Kent Jensen, konsernsjef i Isachsen Gruppen, er naturlig nok også fornøyd med avtalen.

- Først og fremst så er det ekstra stas å få være med å bygge Mjøndalen Stadion, og når vi først begynte å prate om dette med stadion-navn så må vi innrømme at vi synes dette var en spennende ide, uttaler Jensen.

Han legger til at Isachsen kan identifisere seg med de grunnverdiene og den kulturen MIF står for, og at på denne måten kan bidra til å støtte MIF Fotball.

Karlsen understreker at det å bytte navn på stadion er noe MIF har tenkt grundig igjennom, men at de har vært helt åpne for dette siden det nye stadionet ble bygget for tre år siden.

-  Samtidig er det ikke hvem som helst kan sette navnet sitt på stadion. Så når Isachsen kom på banen ble det veldig enkelt.

Isachsen ser også på dette som en mulighet til å bidra til styrke merkevaren både regionalt og nasjonalt.

Håper på forlenget avtale

Byggetrinn 2 på stadion, som skal ferdig til seriestart, koster MIF 9,5 millioner kroner.

- Var MIF avhengige av inntektene for et salg av stadion-navnet for å kunne gjennomføre utbyggingen?

- Nei, vi hadde klart det uten det, opplyser Karlsen.

Ifølge sports- og administrasjonssjefen så kunne MIF ha solgt stadion-navnet ved tidligere anledninger, men ikke til rett pris.

- Vi har vært i samtaler med interessenter, sier Karlsen.

Når det først skrives en avtale om et stadion-navn så er det kanskje litt uvanlig at det kun gjelder for to år. Begge parter ønsket det sånn.

Karlsen sier at han håper og tror Isachsen vil forlenge avtalen for en lengre periode etter de to første årene. Det er en intensjon om forlengelse.

MIF og Isachsen har også en felles plan for byggetrinn 3 på stadion, som hovedsakelig handler om bygging av ny hovedtribune på den andre langsiden foran 2017-sesongen.

Ellers er årets tilskuerkapasitet på stadion bestemt til å være 4.350 fra start av, men at det kan bli øket til nærmere 5.000 utover i sesongen.

Andre MIF-saker: