Gå til sidens hovedinnhold

Slik er Mjøndalens nye hverdag

MIF startet oppkjøringen foran tippeligacomebacket i går

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre TV-team fulgte årets første MIF-trening. De brune er blitt hete etter opprykket.

NEDRE EIKER: For første gang siden den magiske onsdagskvelden i slutten av november, da Brann ble senket og tippeligaopprykket sikret, var MIF-guttene tilbake på Mjøndalen stadion. De 2.500 tilskuerne var borte, men ikke medieoppbudet.

Tre TV-team var på plass mandag ettermiddag – fra TV 2, NRK og produksjonsselskapet Salto Film og Fjernsyn. Pluss lokalpressen selvsagt.

MIF-eventyret fenger i media. «Aldri» har så mange rapportert fra en fotballtrening i Mjøndalen i januar. MIF-trener Vegard Hansen tror ikke den nye hverdagen blir vrien å takle for Nedre Eiker-klubben.

– Nei, det skal gå fint, og det er veldig hyggelig at vi har kommet i en posisjon der det er realiteten. At vi er på et nivå som vekker interesse hos riksmediene, sier Hansen.

LES OGSÅ: Mjøndalen kan bli reality-TV

Forbereder reality-TV

Som nevnt var produksjonsselskapet Salto Film og Fjernsyn og filmet på mandagens MIF-trening. Drammens Tidende har nylig skrevet om at det er planer om å lage reality TV-serie om MIF i forbindelse med tippeligacomebacket.

Etter det DT erfarer skal Salto gjøre dette. TV 2 skal etter planen vise serien til høsten. Salto var også selskapet bak «Iskrigerne» (Vålerenga Hockey) som gikk på TV 2 i fjor høst.

Hansen er heller ikke negativ til at et TV-selskap eventuelt skal fotfølge dem.

– Men jeg tror det kan være motiverende og gi enda mer energi, kommenterer Hansen.

Uansett fikk han se en sulten gjeng som hadde sin første fellestrening etter avbrekket i desember. 21 mann møtte opp, inkludert nykommer Michael Stilson (Ranheim) og prøvespilleren Hallvard Håskjold (SIF).

Alle var til stede bortsett fra Magnus Sylling Olsen, som ennå ikke er klar for MIF i 2015. Sylling Olsen var leid ut fra HamKam i fjor høst, og han har kontrakt med hedmarkingene ut året. MIFs sportssjef Kenneth Karlsen melder at de ønsker å ha Magnus med videre, og at de er i dialog med HamKam.

Ellers var faktisk ingen (!) verken syke eller skadet i MIF-troppen.

LES OGSÅ: Stortrives med tysk folkeliv

«Jokke» forlenger

Joackim Olsen Solberg innledet det nye året med å forlenge kontrakten med MIF ett år til.

Venstrebacken signerte en kontrakt som gjelder ut 2016-sesongen.

– For meg var det veldig naturlig å gjøre dette nå. Jeg har vært her så lenge, og vi går inn i en uhyre spennende tid, forteller «Jokke».

To til tre nye

Vegard Hansen sa før jul at MIF ser etter to til tre nye spillere, som kan heve laget direkte. Det sier han fortsatt, og per nå er ikke Hansen og co. i nærheten av å signere noen.

De vil i utgangspunktet bruke god til på å plukke de rette spillerne. Gjerne helt til overgangsvinduet stenger 31. mars. Trolig skjer det ingenting i de neste ukene.

– På hvilke plasser ser dere etter forsterkninger?

– Det har vi vel en formening om, men jeg vil ikke si så mye om det nå, sier MIF-treneren.

MIF spiller den første treningskampen mot DTs presselag lørdag 17. januar. Deretter venter Odd i Telemarkshallen fredag 23. januar.

LES OGSÅ: Varmer opp mot gamle kjenninger

Kommentarer til denne saken