Boye til Mjøndalen

Ousseynou Boye, Senegal. På prøvespill i MIF juli 2015.

Ousseynou Boye, Senegal. På prøvespill i MIF juli 2015.

Artikkelen er over 3 år gammel

MIF har i kveld signert den senegalesiske spissen Ousseynou Boye (22).

DEL

NEDRE EIKER: Dermed får altså Mjøndalen en ny Boye rundt 35 år etter at MIF-legenden Boye Skistad la opp.

Ousseynou Boye fra Senegal har skrevet under på en kontrakt med MIF som gjelder ut 2018-sesongen. MIF kjøper Boye fra den den senegalesiske talentfabrikken Diambars. Klubbene ønsker ikke å oppgi overgangssummen.

Per klokken 18.30 tirsdag kveld gjensto det kun formaliteter før overgangen var helt i boks. MIFs sportssjef Kenneth Karlsen var trygg på at dette går i orden før overgangsvinduet i fotball-Norge stenger ved midnatt.

Stort potensial

MIF har skrevet en 3,5-årskontrakt med Ousseynou Boye fordi de ser et stort potensial i spilleren. Sist sesong ble Boye toppscorer for Diambars, som endte på 3. plass i toppserien i Senegal. 22-åringen har vært på prøvespill i MIF i snaue tre uker, og er med andre ord grundig vurdert.

- Boye en veldig spennende spiller, som vi gjerne vil utvikle enda mer. Det dreier seg om en kvikk spiller med god avslutningsteknikk. En målscorer, sier Karlsen, som tror Boye allerede i høst kan bidra i eliteserien for bruntrøyene – selv om afrikaneren først og fremst er et langtidsprosjekt.

Håskjold til Nesodden

Ellers er det klart MIF-keeperen Andreas Håskjold (21) går til 3. divisjonsklubben Nesodden. Håskjold har i flere sesonger vært andrekeeper i Mjøndalen bak Ivar Andreas Forn, men da dansken Marco Priis Jørgensen ble hentet inn i sommer så ble veien til førstelagsspill enda lengre for Kongsberg-gutten. Det har ligget i kortene at Håskjold ville gå til en annen klubb. 21-åringen har denne sesongen voktet MIFs mål i cupkampene mot Vestfossen (1. runde) og Notodden (3. runde).

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags