Frykter ikke bortespøkelset

Tankefulle: Vegard Hansen (f.v.), Kenneth Karlsen, Joackim Olsen Solberg, Christian Gauseth og Mads Hansen har lagt en slagplan for hvordan de skal ta med seg tre poeng fra Tromsø i dag. Foto: Mathias Bergquist

Tankefulle: Vegard Hansen (f.v.), Kenneth Karlsen, Joackim Olsen Solberg, Christian Gauseth og Mads Hansen har lagt en slagplan for hvordan de skal ta med seg tre poeng fra Tromsø i dag. Foto: Mathias Bergquist

Artikkelen er over 5 år gammel

23 år etter forrige eliteserieseier på fremmed gress håper Mjøndalen å ta tre poeng på Alfheim. Helten kan fort ha samme navn som sist.

DEL

MJØNDALEN: I dag er det 8.393 dager siden Rune Engan og Espen Palm scoret Mjøndalens mål i 2-1-seieren borte mot Lillestrøm.

Boye Skistad hadde tatt over for Leif Widén som trener, og ledet bruntrøyene i sin andre kamp i sin tredje periode som MIF-trener. Boyes inntog førte til en massiv sluttspurt for eikværingene, men han kunne ikke hindre nedrykk.

Det håper Vegard Hansen å gjøre i 2015. Dagens borteoppgjør mot Tromsø er i så måte en nøkkelkamp. Før den 23. serierunden har MIF på kvalikplass ett poeng ned til nordlendingene på nedrykk.

– Å unngå tap blir utrolig viktig. Samtidig er gevinsten ved seier så enorm at vi går for å vinne, sier Vegard Hansen.

LES OGSÅ: Dette er årets viktigste kamp

– Tromsø favoritter

At guttene hans ikke har tatt en trepoenger på fremmed gress i 2015, er ikke noe som bekymrer moingen nevneverdig. Hansen vil ikke gå med på at bruntrøyene har noe bortekompleks.

– Hvor vi tar poengene er likegyldig. Det er bare når avisen ringer at jeg blir minnet på at vi ikke har vunnet borte i år.

I sommer hentet MIF en rekke nye spillere. Én av disse var senegalesiske Ousseynou Boye, som skrev under på en kontrakt ut 2018. Sånn sett har Mjøndalen god tid med 22-åringen, men MIF-treneren er ikke fremmed for å bruke fjorårets Diambars-toppscorer mot Tromsø.

– Boye har vist på trening at han er en fantastisk målscorer. Han har potensial til å avgjøre. Det trenger vi for å vinne fotballkamper, sier Hansen.

46-åringen fra Vikersund sier han går for å vinne i Nordens Paris, men holder likevel Tromsø som store favoritter. Begrunnelsen er, som den har vært i hele år, at motstanderen er en «større klubb, med større budsjett og mer midler». Det førte blant annet til at landets nordligste eliteserieklubb kunne hente svenske Marcus Hansson, som også Mjøndalen var interesserte i før sesongen.

LES OGSÅ: Framgang for Dio

Gode etter fest og ferie

Mads Hansen har spilt flest minutter for Mjøndalen denne sesongen. Han medgir at det kan være et lite bortespøkelse over MIF, men peker samtidig på at de har blitt dårlig belønnet i gode kamper, som mot Haugesund og Aalesund. Liungen sier han blir overrasket om ikke eikværingene vinner borte i år. Den annonserte seieren kan fort komme søndag, tror Hansen.

– Tromsø føler nok at de må vinne. Vi har et litt mer behagelig utgangspunkt. Det kan vippe kampen i vår favør, sier Mads Hansen.

Behagelig var det også forrige uke. Det var spillefri i serien, og der Strømsgodset valgte å kjøre fellestreninger nesten hele uken, fikk MIF-spillerne fri. Den avgjørelsen skulle treneren gjerne gjort om på i ettertid.

– Jeg angrer kanskje litt, for vi skulle gjerne trent mer sammen med så mange nye spillere, sier Vegard Hansen.

Kantspiller Mads Hansen er ikke helt enig med sjefen sin.

– I Mjøndalen er vi alltid gode etter fest og ferie, så vi må prøve å få så mye av det som mulig i løpet av et år, humrer han.

LES OGSÅ: Boye til Mjøndalen

Artikkeltags