Gå til sidens hovedinnhold

Fra Bochum til MIF

Artikkelen er over 6 år gammel

Den norske tysklandsproffen Henrik Gulden (19) leies ut fra Bochum til Mjøndalen ut 2015-sesongen.

NEDRE EIKER: Rett før overgangsvinduet stengte sent tirsdag kveld gikk Henrik Guldens overgang fra den tyske 2. Bundesliga-klubben VfL Bochum til Mjøndalen i orden. Det dreier seg om en låneavtale ut 2015-sesongen.

19-åringen er spilleklar til MIFs bortekamp mot serieleder Rosenborg i fotballens eliteserie søndag. Han ankommer Nedre Eiker etter planen i ettermiddag.

Henrik Gulden er norsk, og er født i Drammen, men har bodd det meste av livet i Tyskland. Han har genene i orden så det holder. Unggutten er sønn av tidligere SIF-spiller Bjørn Gulden, og barnebarnet til SIF-legenden Steinar Pettersen.

Han er også barnebarnet til Arild Gulden – tidligere landslagsspiller i både fotball  og håndball.

Gode basisferdigheter

MIFs sportssjef Kenneth Karlsen ser på dette som en meget spennende tilvekst for bruntrøyene i høst. Gulden spiller først og fremst sentral midtbane, og skal visstnok ha en strøken venstrefot.

- Vi er veldig glade for at Henrik Gulden hadde lyst til å komme til MIF. Dette er en flott fyr, og en dyktig profesjonell fotballspiller med gode basisferdigheter, sier Karlsen, som betrakter Gulden som en solid forsterkning.

Henrik Gulden skrev proffkontrakt med Bochum i mai 2014, og har siden spilt 106 minutter med førstelagsfotball i 2. Bundesliga – og står bokført med én assist i 2014/2015-sesongen. Han har vært kaptein på juniorlaget til Bochum. I landslagssammenheng er Gulden registrert med ni kamper for aldersbestemte landslag (Norge).

Bochum er en storklubb, som har mange sesonger bak seg i 1. Bundesliga opp i gjennom årene. Etter tre runder i sommer  topper Bochum 2. Bundesliga, og Gulden er blant elleve midtbanespillere som står oppført i klubbens A-stall. Nordmannen har sittet på benken i én av de tre matchene i innledningen. Det er knalltøff konkurranse.

- Topp 2. Bundesliga er høyt nivå, og Bochum er et bedre lag enn Mjøndalen. Ingen tvil om det, kommenterer Karlsen.

LES OGSÅ: Jakten på fornyet MIF-kontrakt

Sju nye spillere

Overgangsvinduet er definitivt stengt,  Mjøndalen har vært svært aktive på markedet de siste ukene.

Totalt har MIF hentet inn hele sju nye spillere, mens sju spillere har forsvunnet av troppen.

Inn:

Marco Priis Jørgensen, keeper (Midtjylland, Danmark).

Erik Hurtado, angrep (Vancouver Whitecaps, USA – lån).

Tokmac Nguen, angrep (Strømsgodset – lån).

Amahl Pellegrino, angrep (Lillestrøm).

Craig Henderson, midtbane (Stabæk – lån).

Ousseynou Boye, spiss (Diambars, Senegal).

Henrik Gulden, midtbane (Bochum, Tyskland - lån).

Ut:

Tim Nilsen, angrep (Fredrikstad – lån).

Michael Stilson, angrep (Ranheim – lån).

Alagie Sosseh, angrep (Nest-Sotra).

Amidou Diop, midtbane (Molde- tilbake etter lån)

Joakim Rishovd, forsvar (Modum).

Erlend Skagestad, midtbane (Modum).

Andreas Håskjold, keeper (Nesodden).

Det har vært en stor utskifting i det offensive leddet  - som planlagt, og sportssjefen påpeker at laget trengte spillere med andre ferdigheter i angrep for å skape flere målsjanser i åpent spill. Det har de, i følge Karlsen, nå fått, og han er veldig spent på hvordan dette vil fungere spillemessig.

MIF-lederen har et godt håp om at disse nye spillerne kan gjør det såpass bra at laget er langt bedre rustet i kampen om å redde plassen i eliteserien.

MIF har nå 23 spillere i A-stallen, inkludert Vamouti Diomande som er langtidsskadd. Konkurransen på mange plasser er blitt meget tøff.

- Ja, vi har en sterk spillertropp, konkluderer en fornøyd Karlsen.

LES OGSÅ: Du kan vinne billetter til MIF-SIF

Kommentarer til denne saken