SARPSBORG: Dermed sikret bruntrøyene seg et utrolig viktig poeng i bunnstriden.

I Sarpsborg var det en tidligere Godset-spiss som sendte hjemmelaget i ledelsen i sin debut, før Alagie Sosseh tente et håp for bruntrøyene med sin første eliteseriescoring ti minutter ut i andre omgang.

Like etter kunne Mjøndalen snudd kampen hadde Mads Hansen truffet mål fra kort hold. Isteden gikk Sarpsborg 08 tilbake i ledelsen kort tid etter, og så lenge ut til å holde unna for en desperat innspurt fra eikerværingene, før Sundli reddet dagen for eikerværingene.

LES OGSÅ: Imponert over Godset - nå kommer testen

Ny formasjon

I en ny 4-5-1 formasjon ble Mjøndalen tidlig satt under press av et Sarpsborg-lag med to nye angripere i Péter Kovács og Patrick Mortensen.

Mens Mjøndalen måtte jage mye ball og skapte lite offensivt, spilte Sarpsborg 08 ballen mye langs krittlinjene og inn mot høyreiste Kovács foran mål.

Tre sjanser fikk den tidligere Godset-spissen mot sine gamle erkerivaler i første omgang. Én av dem ble omsatt i mål.

Først bommet 37-åringen på et innlegg fra Claes Kronberg, deretter var han frempå med en god heading Ivar Andreas Forn vippet over tverrliggeren med et tigersprang, før han endelig traff nettmaskene rett før pause.

Innlegget fra Andreas Nordvik var presist, og foran mål kom Kovács først på ballen foran Morten Sundli.

For Mjøndalen sin del gjorde ikke den nye formasjonen umiddelbare underverker, og et par kaotiske situasjoner i boksen var det nærmeste de brune kom scoring de første 45 minuttene.

LES OGSÅ: Ødegaard på benken - møter VIF 9. august

Sosseh gjør sitt første

I pausen bestemte Vegard Hansen seg for å avslutte forsøket med ny formasjon og la om til 4-4-2. Ut gikk høyreback Erik Midtgarden, inn kom Sanel Kapidzic.

Bruntrøyene virket litt friskere de første minuttene, men likevel var det hjemmelaget som fikk omgangens første sjanse da Forn nok en gang måtte ut i full strekk for å redde en heading.

Like etter slo Mjøndalen tilbake helt ut av det blå i det grå juliværet i Sarpsborg.

Et innlegg fra Karanveer Grewal fant Sosseh som stusset ballen mot Duwayne Kerrs lengste hjørne. Jamaicaneren strakk seg langt, men ikke langt nok, og ballen la seg i hjørnet. Sossehs første scoring i eliteserien!

Like etter hadde Mads Hansen en eventyrlig mulighet til å snu kampen totalt, men liungen klarte ikke å få ballen under tverrliggeren fra kun et par meters hold.

LES OGSÅ: Hoseth klar for Aalesund

Sarpsborg tilbake i ledelsen

Da det lå en klassisk Mjøndalen-snuoperasjon i l lufte, gikk imidlertid hjemmelaget tilbake i ledelsen.

Et hjørnespark landet på hodet til dagens andre Sarpsborg-debutant, Patrick Mortensen, som ga ballen en lei stuss via det våte kunstgresset. Forn kastet seg og fikk en hånd på ballen, men til ingen nytte.

Med et kvarter igjen å spille var det Mjøndalen sin tur til å vise seg fram på dødball da Kerr mistet ballen etter å ha gått ut i feltet. Verken headingen til Sundli eller forsøket til Sylling Olsen gikk imidlertid i mål.

LES OGSÅ: To spillere ønsket av MIF

Sundli utlikner

I sluttminuttene satt Mjøndalen inn en skikkelig sluttspurt, og få minutter før full tid trodde hele laget de hadde sikret ett poeng da Kapidzic fikk ballen i mål, bare for å se linjedommeren vinke av for offside.

Men Mjøndalen ga aldri opp, og som så ofte før fikk de belønningen. Og som så ofte før var det en forsvarer som skulle score på dødball. Morten Sundli gikk høyest opp på et frispark og headet ballen kontant i mål.

Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene.

LES OGSÅ: Tim Nilsen leies ut fra Mjøndalen