– Vi vinner for få toppkamper

MIF-trener Vegard Hansen spaserte slukøret av banen etter tapet i toppoppgjøret mot Sandefjord. Også i vårkampen mot Sandefjord ledet bruntrøyene, men de klarte ikke å stå distansen.

MIF-trener Vegard Hansen spaserte slukøret av banen etter tapet i toppoppgjøret mot Sandefjord. Også i vårkampen mot Sandefjord ledet bruntrøyene, men de klarte ikke å stå distansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

MIF legger igjen for mange poeng mot topplagene. I går sløste de seg bort mot serieleder Sandefjord.

DEL

NEDRE EIKER: Historien gjentar seg for bruntrøyene. De spiller tidvis fin fotball og produserer nok sjanser, men de evner ikke å avgjøre de jevne kampene mot tabellnaboene.
Så langt i år har Mjøndalen lagt igjen hele 14 poeng på seks kamper mot lagene som ligger på de fire øverste plassene.– Vi vinner for få toppkamper. Det er ikke sikkert det er tilfeldig. Det er ikke sikkert vi er helt klare for å ta en av de to øverste plassene, sier MIF-trener Vegard Hansen.

I går var han ekstra skuffet. Med god grunn. MIF var klart best i en omgang mot Sandefjord. De produserte fire store sjanser og brant et straffespark. Vertene scoret på sin første reelle sjanse – en lobb fra 30 meter. Men etter pause fikk tidligere MIF-spiss Pål Kirkevold kjempetreff fra distanse, og ballen føk opp i lengste hjørne.

LES OGSÅ: Tapte toppkamp

Irritert Hansen

Etterpå ramlet de brune sammen. Lite fungerte. Rytmen, presisjonen og tryggheten ble borte. Det meste som var bra i 1. omgang, ble desto dårligere i 2. omgang. Likevel klarte MIF å klemme ut to store sjanser til. Men det ville seg ikke. Sandefjord har derimot funnet sin flytsone.

– Veldig irriterende å tape denne kampen her. Vi kunne fort vunnet. Og vi burde i hvert fall hatt poeng, sier Hansen.

I vårkampen mellom lagene ledet MIF 2-0, men Sandefjord kom tilbake og sikret 2–2. Nå har hvalfangerne et forsprang på åtte poeng til Mjøndalen. Det kan bli mye å ta igjen. Dersom tabelltoer Tromsø slår Nest-Sotra hjemme i kveld, reiser også de fra.

– Vi ser på tabellen og registrerer hva som skjer. Derfor var denne kampen så viktig. Det er ingen vits i å legge skjul på det. Men vi må ikke rykke opp i år. Sannsynligvis ligger vi for langt bak, og sannsynligvis blir det kvalik igjen. Men vi er uansett i en god posisjon. Vi tar nye steg måned for måned, og spiller en fin fotball. Vi må også tåle å tape, men dette var surt, sier Hansen.

LES OGSÅ: - Ingen enkeltpersoner har svaret (dt+)

Gir ikke opp

MIFs klart beste i går, målscorer Sanel Kapidzic, har ikke gitt opp håpet om direkte opprykk.

– Det er ti kamper igjen. 30 poeng å spille om. Ingen er avgjort, sier dansk-bosnieren.

Han var en håndfull for Sandefjord-forsvaret gjennom hele kampen, men spesielt de første 45 minuttene. Målet var en toppscorer verdig, etter fin pasning fra spissmakker Alagie Sosseh.

– Jeg er i god form og fornøyd med egen innsats, men kan ikke være fornøyd når laget tapte, sier Kapidzic.

Han hadde en stor sjanse til å gi MIF ledelsen 2–1 like før pause, men Sandefjords gode keeper Eirik Holmen Johansen kom ut og reddet glimrende.

– Vi har seks sjanser, og det burde være nok til minimum ett poeng. Det som skjer i 2. omgang burde ikke skje. Det er ikke godt nok, sier Kapidzic.

Han er mest opptatt av å se fremover, og vil ikke dvele mer enn nødvendig ved det som har skjedd.

– Vi har vært inne i en god steam nå, og må bare fokusere på neste kamp, sier Sanel Kapidzic.

LES MER OM MIF HER

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken