MIF snudde til ny seier

NY SEIER: Amahl Pellegrino (t.v.) og matchvinner Jonathan Lindseth (t.h.) bidro til at MIF slo Arendal 2-1 på Isachsen Stadion lørdag. Dommer Rohit Saggi (i midten) fra Drammen følger godt med.

NY SEIER: Amahl Pellegrino (t.v.) og matchvinner Jonathan Lindseth (t.h.) bidro til at MIF slo Arendal 2-1 på Isachsen Stadion lørdag. Dommer Rohit Saggi (i midten) fra Drammen følger godt med. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

MIF slurvet mye mot Arendal og lå under ved pause, men etter en solid andreomgang ble det en ny seier.

DEL

NEDRE EIKER: En straffescoring av Jonathan Lindseth ett minutt før slutt gjorde sitt til at Mjøndalen vant 2–1 over 1. divisjonskollega Arendal, i en treningskamp i fotball på Isachsen Stadion lørdag ettermiddag.

Totalt sett var det fortjent at MIF slo det nyopprykkede laget til slutt, men underveis i matchen slet de brune med slurv i egen sone – og for omstendelig angrepsspill. Nedre Eiker-laget lå under 1–0 ved pause, men mål av Petter Martinsen og nevnte Lindseth i andre omgang sørget for at snuoperasjonen var et faktum.

– Vi har mye ball, men gir bort for mye kontringer etter feil. Det må vi luke bort. Uansett så sitter vi igjen med følelsen av at det gikk ganske greit, siden vi vant til slutt, sier matchvinner Lindseth.

MIF og Arendal møtes for øvrig i seriestarten på samme arena 2. april.

LES OGSÅ: Tidligere MIF-spiller blir proff i Russland

MIF slurvet mye

Mjøndalen-spillerne virket noe ukonsentrerte første halvdel av den innledende omgangen. Flere slurvefeil førte til gunstige overganger for et lavtliggende Arendal, og MIF-forsvaret kom på hælene. Keeper Kristoffer Bjørlow Solberg, som voktet MIFs mål i Marco Priis Jørgensens (strekk) skadefravær, måtte ut i full strekk etter 18 minutter. Og fikk så vidt avverget baklengsmål.

Minuttet senere var det kaos i de brunes bakre rekker igjen, og til slutt kunne Arendals storscorer Wilhem Pepa putte ballen i åpent mål. Noen mente det var offside, men dommer Rohit Saggi godkjente målet.

MIF fikk bedret sett spill utover i omgangen, og hadde et brukbart tak på matchen. Den største sjansen kom etter 38 minutter. Innlegget fra høyreback Magnus Sylling Olsen fant Amahl Pellegrino, som muligens snart blir solgt. Sistnevnte fikk avsluttet, men tidligere Strømsgodset-keeper Anders Gundersen reddet fint.

Helt på tampen av omgangen var det nok en gang klabb og babb i MIFs forsvar, og vertene var heldige for at det ikke ble 2-0-underlege ved pause.

LES OGSÅ: Kan ha funnet Makani-erstatter

Mer Mjøndalen-dominans

I starten på andre omgang gikk et tent Mjøndalen-lag rett i angrep. Allerede etter to minutter kom Pontus Silfwer alene med keeper, men dessverre for MIF så reddet Gundersen igjen.

Etter dette ble det litt som i første omgang i en periode. Mye småslurv med ball av de brune som forstyrret deres spill.

Da det nærmet seg en times spill på matchuret skulle det lykkes for MIF. Pellegrino avanserte inn i midten, og ga pasning til innbytter Andreas Hellum på høyresiden som la inn. Foran mål ved bakerste stolpe scoret Petter Martinsen, en annen innbytter, enkelt i et tomt bur – og 1–1. Etter et fint angrep.

Nå var det MIF som dominerte matchen ganske klart. Dog uten å skape de helt store sjansene.

Helt på tampen skjedde det imidlertid ting. Venstreback Martinsen var på farten igjen. Etter fine kombinasjoner ble Martinsen til slutt ulovlig stanset av den gamle kjenningen Petar Rnkovic innenfor sekstenmeteren – etter først å ha skutt mot mål. Saggi pekte på straffemerket, og Jonathan Lindseth scoret sikkert fra ellevemetersmerket.

Dermed tok MIF slutt en fortjent 2-1-seier i en litt rotete kamp fra hjemmelagets side.

MIF-trener Vegard Hansen var brukbart fornøyd med kampen, selv om det var ting å plukke på.

– Vi sliter litt mot lavtliggende lag. Det ble ofte for omstendelig i vårt spill, men vi har mange pasninger og mye ball. Og Arendal sprakk opp etter hvert, så det var totalt sett helt OK, kommenterer Hansen, som synes det manglet et skikkelig trykk inne i Arendals boks.

PS! Den gamle MIF- og SIF-spilleren Petar Rnkovic (38) spilte hele kampen som midtstopper for Arendal, og veteranen klarte seg fint. Men det var han altså som forårsaket straffen til vertene. Rnkovic har spilt for MIF i tre perioder.

Ingen prøvespillere

MIF har hatt minst én prøvespiller med i de fire foregående treningskampene, men mot Arendal var det ingen prøvespillere i aksjon.

Sist helg var SIF-backen Christopher Lindquist med mot KFUM (2-0), og før den matchen hadde drammenseren trent med MIF i en uke. Svensken Hannes Cederholm (back/stopper) trente med eikværingene en periode tidligere i vinter, og spilte mot Elverum (5-2).

Vegard Hansen betrakter begge fortsatt som interessante spillere, men at klubben per nå ikke har midler til å hente noen av disse to – og det er dessuten mer enn nok spillere i stallen. MIF jakter først og fremst en ny keeper og spiss.

Mjøndalen signerte den nederlandske stopperen Quint Jansen (Finnsnes) tidligere uken, som sto over lørdagens kamp mot Arendal grunnet en ankelskade.

Ifølge godset.no er dessuten Lindquist nå mer aktuell for et utlån til det nyopprykkede 1. divisjonslaget Florø.

Kampfakta MIF-Arendal

Fotball. Treningskamp:

Mjøndalen-Arendal 2-1 (0-1)

Isachsen Stadion, ca. 200 tilskuere

Mål: 0-1 Wilhem Pepa (19), 1-1 Petter Martinsen (60), 2-1 Jonathan Lindseth, straffe (89)

Dommer: Rohit Saggi, Drafn

Gult kort: Christian Gauseth, MIF

MIF: Kristoffer Bjørlow Solberg - Magnus Sylling Olsen, Ulrik Arneberg, William Sell (Erik Midtgarden fra 46. min.), Lars Mendonca Fuhre (Petter Martinsen fra 58. min.) - Kingsley Olie (Christian Gauseth fra 58. min.), Henrik Gulden, Jonathan Lindseth, Amahl Pellegrino - Pontus Silfwer (Andreas Hellum fra 58. min.), Ousseynou Boye (Sebastian Hansen fra 78. min.)

Artikkeltags