Gå til sidens hovedinnhold

MIFs «glemte» signering

Artikkelen er over 5 år gammel

Han signerte for MIF i oktober i fjor, men først nå tre måneder senere er svensken Pontus Silfwer (25) på plass i Mjøndalen.

NEDRE EIKER: Det er uvanlig at Mjøndalen signerer spillere så lenge før en ny sesong. Kanskje MIF-fansen nesten hadde glemt Pontus Silfwer? Tidligere i uken var svensken i alle fall på plass på sin første trening med bruntrøyene i Mjøndalshallen. Den sentrale midtbanespilleren sto høyt på MIFs ønskeliste.

– Mjøndalen er på et nivå som passer meg perfekt med tanke på å ta et steg videre i karrieren. Jeg trengte også et miljøskifte etter fire år i Frej, og har ambisjoner om toppseriespill. Det håper jeg kan skje her, sier Silfwer, som har skrevet under på en toårskontrakt med MIF.

Silfwer kommer fra Frej i Superettan (nivå to), og har vært med å spille Täby-klubben opp fra divisjon 1 til Superettan. I 2016 spilte 25-åringen 29 av 30 seriekamper for Frej som endte på 10. plass av 16 lag. Opprinnelig kommer Pontus fra GIF Sundsvall. Han betrakter seg selv som en teknisk bra og løpssterk spiller som vil ha mye ball.

– Etter en stund er planen å sette et stort preg på Mjøndalens spill, konkluderer svensken.

LES OGSÅ: Startskudd for MIF

Ny scouting

Vegard Hansen ser på Pontus Silfwer som en av de beste sentrale midtbanespillerne i Superettan, og MIF-treneren tror at han blir solid forsterkning.

Hansen forteller at den tidlige signeringen av Silfwer er et resultat av MIFs nye måte å drive scouting på – speiding på spillere.

– Vår policy for scouting er nå i en større grad å oppdage interessante spillere på et tidlig tidspunkt. Silfwer har vi speidet på en stund, og vi var i dialog med ham tidlig i fjorårets sesong. Da kom vi også i forkant av andre klubber, forteller Hansen.

Assistenttrener Bjarne Kortgaard Ingebretsen var dessuten i Sverige for å se Silfwer live i en match i 2016.

MIF bruker svensken Kian Karam som scout.

– Silfwer er en energisk ballspiller. Han er treningsvillig og en fin type. Et godt salgsobjekt, melder MIF-treneren.

LES OGSÅ: Kan bli MIF-spiller – igjen

Mange midtbanespillere

Med Silfwer på plass, og Henrik Gulden på vei inn – en annen sentral midtbanespiller – så har Mjøndalen et kobbel av alternativer på sentral midtbane i årets stall.

– Ja, vi trenger i alle fall ikke flere, humrer Hansen.

Fra før har MIF Christian Gauseth (signerte ny toårskontrakt før jul), Lars Mendonca Fuhre og Mads Gundersen i troppen, som alle har spilt mest sentral midtbane det siste året. Gundersen er imidlertid langtidsskadd, og Hansen regner ikke med at han er tilbake for fullt før til sommeren.

I tillegg er også Jonathan Lindseth og Erik Midtgarden blitt brukt sentralt.

– Gulden hadde vi utgangspunktet ikke regnet med, men da muligheten dukket opp så hadde vi ikke lyst til å la ham glippe. Vi vil ha ham også, og håper han signerer. Ellers er det flere av de sentrale midtbanespillerne som kan spille i andre posisjoner, blant annet Gauseth og Fuhre, melder Vegard, som har klokkertro på at midtbanen blir knallsterk i år.

LES OGSÅ: MIF-profil skrev ny kontrakt

Kommentarer til denne saken