MJØNDALEN: Mikkel Christiansen (30) er en av gjestene i NRKs nye podkast-serie «Millionærhjerne», hvor Christian Strand får oppskriften fra unge millionærer.

Der snakker Christiansen blant annet om hvor mye han tjener.

Det var TV 2 som omtalte saken først.

LES OGSÅ: Mikkel Christiansen om det store inntektshoppet: – Glad jeg hadde noe annet å leve av da billettlukene ble stengt

En halv million

Christiansen forteller at han kunne få 75.000 kroner for én million avspillinger da han startet med russelåter, men at det i dag ligger på rundt 40-45.000 kroner for samme antall avspillinger.

På spørsmål om hva han tjener månedlig i dag for alle låtene som ligger ute, svarer artisten mellom 100.000 og 150.000 kroner. Totalt for alle prosjekter kan inntekten månedlig komme opp mot 250.000 kroner.

– Hvor mye penger har du på brukskontoen din akkurat nå? spør programleder Strand.

– 500.000, men det er fordi jeg har flyttet dem dit for å betale skatt.

Fra humor til radio

Strand følger opp med å spørre hvordan det er å ha 500.000 kroner på brukskontoen:

– Det er fristende for en som har dårlig impulskontroll. Det er fort gjort å få lyst til å kjøpe ting jeg ikke burde. Jeg er nok en av dem som besøker denne podkasten som er dårligst på å forvalte pengene. Jeg er god på å tjene dem, men dårlig til å forvalte dem etterpå.

I episoden legger ikke drammenseren skjul på at han er ganske materialistisk av seg, og at det var noe av motivasjonen til at han startet med å lage russelåter.

30-åringen forteller at det var fristende å få 20.000-30.0000 kroner kjapt inn på kontoen da han hadde lyst på forskjellige ting.

Setter grenser

Strand spør 30-åringen om han i ettertid har tenkt noe på festlåtenes tekster, som kan ha vært litt på kanten. Han svarer at han har litt dårlig samvittighet når det kommer til de første Broiler-låtene dersom folk ikke skjønte at tekstene var ironi. Han viser til de som omhandlet en boler med dårlig kvinnesyn som tok dop.

Han lager fortsatt russelåter. Christiansen forteller imidlertid at han og personen han jobber med har en regel på at de ikke synger om dop. Grove tekster om sex holder de seg også unna.

Målet er imidlertid satt:

– Vi har satt oss et mål med å lage 500 russelåter. Vi har lagd 120-130, men da vi regnet ut fant vi ut at hvis alle går så dårlig som den aller dårligste, så er det fortsatt nok til å leve av resten av livet.

Solgt hettegensere og joggebukser for ni millioner

Det er dog ikke bare musikk Christiansen tjener penger på.

I slutten av 2020 skrev Drammens Tidende at han hadde startet et klesmerke med en kompis i 2019.De fikk laget noen hettegensere i velurstoff, og deres første innkjøp forsvant i løpet av den første timen.

I podkasten forteller artisten at de til nå har tjent ni millioner kroner på hettegensere og joggebukser. Han sier at ideene ofte kommer ved at han ser noe mangler på markedet.

Drammens Tidende har ikke lykkes med å få en kommentar fra Mikkel Christiansen.