DRAMMENSOMRÅDET: Etter en litt kaldere søndag, vil temperaturen stige igjen kommende uke. Mandag er det mulighet for sol utover formiddagen og tidlig ettermiddag.

– Det vil være lavt skydekke og tåke tidlig på dagen, også ser det ut til at det skal sprekke opp litt utover dagen. Hvis vi er heldig så får vi litt sol. Temperaturene vil ligge på mellom 10–12 grader dersom det sprekker opp, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt.

Det er imidlertid den siste dagen med finvær på en stund, skal vi tro Meteorologisk institutt. Fra tirsdagen av er det meldt grått og vått – og slik ser det ut til å bli hele kommende uke.

– Hvis vi tar detaljene for tirsdagen først, så starter det skyete, og så vil vi få regn utover ettermiddagen. På kvelden vil det regne med forholdsvis høy intensitet, sier Granerød.

Nedbøren fortsetter utover onsdagen, før det deretter ser ut til å gradvis bli opphold utover dagen.

– Temperaturene er så høye ennå at dette vil falle som regn, og ikke snø eller sludd. Det er altfor mildt til det, fastslår Granerød.

Årsaken er lavtrykksaktivitet over Nordatlanteren, Norskehavet og Nordsjøen – som drar med seg milde og fuktige luftmasser fra sørlige breddegrader.

Derfor ser det også ut til at resten av uka blir både mild, grå og ganske våt.

– Plasseringene av lavtrykkene og høytrykkene har vært gunstig for relativt høye temperaturer, så det ser ut til at vi vil få en ganske mild periode fremover nå. For å få kjølig vær må vi ha nordavind eller østavind. Per nå er det sønnavind som drar med seg lufta, forklarer Granerød.