Spar på strømmen - sats på tunelltaket

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Min Linje er en av Drammens Tidendes mest leste spalter. Hver dag får folk ytre seg en stort og smått i lokalsamfunnet. Har du meninger om mangt og mye - kontakt Min Linje: 922 67 971 eller min_linje@dt.no.

DEL

Meninger- Til Statens Vegvesen! Skru av gatelysene på E134 kveldstid og natt. Bruk det dere sparer på dette til overtidsbetaling og nattarbeid i steden. Til fortere blir tunelltaket ferdig.

- Rev og elg trenger ikke gatelys, de har nattsyn,skriver mjøndølingen Bjørn Davidson Hamre.

LES OGSÅ: Byggesak og politisk oppfølging

Gapestokken gjeninnført

- I leksikon leser vi at siste gang gapestokk ble brukt som straffemiddel i vårt land var 11. oktober 1840. Gjeninnført av Drammens Tidende 27. januar 2017 i moderne versjon av avisens redaktør.

- Redaktøren har tydeligvis ikke peiling på hvor vondt det gjør å bli utsatt for en slik uthenging. Hun burde vurdere sin stilling eller meldes til Pressens faglige utvalg, skriver Nils Johan Rønniksen i en mail.

LES OGSÅ: Bibelbruk i Washington

God nok for Heerenveen

– Jeg heier på Martin Ødegaard, som etter rapportene har fått en flott start i nederlandsk fotball.

Han trenger sikkert tid til å spille seg inn på laget, men ut fra det Martin viste på Marienlyst før han dro til Spania, er han helt sikkert en styrke for Heerenveen, sier en innringer til Min Linje.

Foto:

Positiv effekt ved gratis parkering

– Gratis parkering i Drammen sentrum vil gi store momsinntekter og økte skatteinntekter  på salg fra butikker og kafeer! Prøv ett år og sjekk resultat, skriver Gundersen.

LES OGSÅ: Strømsø trenger Marienlyst

Takk til staute karer

– Tre staute karer kom meg til unnsetning forleden, da jeg skled og falt ved busstoppet på Liejordet.  De hadde allerede kjørt forbi men rygget tilbake for å hjelpe meg.

–  Jeg hadde aldri greid å komme  meg opp ettersom ankelen ble forslått med et enklere brudd.  Er ikke ung lenger heller, men her kommer altså disse karene i gule refleksvester for å hjelpe meg.  Selv om hendelsen for meg var traumatisk, ble det også en positiv opplevelse med slik hjelp, hilser en takknemlig sjel gjennom min Linje.

LES OGSÅ: Har Sande kommune valgt riktig samarbeidspartner?

16-åringer ikke modne nok til å stemme

Aurora Thielemann Try tar opp dette i et innlegg mandag. Mulig språket du bruker er helt vanlig i de unges kretser – ja høyst sannsynlig, men synes du beviser tydelig at 16-åringer ikke er modne til å slippe til ved urnene.

– Som du selv skriver – «ungdommen i dag er enten trøtte, bakfulle eller kåte, kanskje alt på en gang» og at «vi er Norges fremtid, så ikke drit dere ut med å ta oss for gitt».

- Dette vitner ikke om særlig modenhet, noe som bør kreves for å kunne stemme over hvem som skal regjere her i Norge.

Nei en bør moderere sine uttalelser hvis de virkelig ønsker å bli tatt på alvor. Eller er det bare for å provosere lesere som meg, spør Karin F.

Foto:

LES OGSÅ: Gryende motstand mot utbygging

Ligner på saken om tårnbygningene

- Ja, jeg tror mange drammensere forstår hva som skjer om det blir blokker på Marienlyst, men føler seg maktesløse. Dette begynner å ligne på saken om tårnbygningene.

- Bygges det på Marienlyst nå, så er det tapt for alltid. Hva mer kan vi gjøre. Personlig har jeg allerede nå bestemt hva jeg skal stemme ved neste kommunevalg, skriver Annelise Bjerknes.

LES OGSÅ: Ræva1000 og falske nyheter

Snubler i hestemøkk

- Jeg er en mann som bruker å gå en rundtur Spikkestad, Oldtidsveien og gangveien tilbake.

- Nå er det så mye hestemøkk i veien at man må gå i sikksakk. Det er hestemøkk rett utenfor buss-skuret og inne foran Spikkestad ungdomsskole. Når det er mørkt, og det er kuldegrader, snubler  man i møkka.

- Hesteeiere/ryttere - skjerp dere! Hold hestene deres inne på lukka områder, eller begynn å bruke poser slik de gjorde i byene før i tiden. Hvis vi mennesker gjør fra oss på offentlige steder, får vi bøter. Dette burde også gjelde for dere.

- Jeg vil også få rose dere hundeeier, da det er meget sjelden jeg ser hundemøkk, skriver en litt oppgitt turgåer.

LES OGSÅ: Raskere og bedre behandling

Dritten flyter i buss-skur

– Hundeposer med dritt ligger slengt på bakken. Søppelkassen er åpen, og ulikt av søppel henger ut av åpningen. På toppen av søppelkassen står et brukt drikkebeger fra en av byens gatekjøkken.

– Slik ser det ut i skuret der jeg venter på bussen hver morgen, sier liung til Min Linje.

– Jeg vet ikke hvem som har skylden og hvem som fortjener kjeft. Om det er kommunen som bør tømme søppelkassen oftere, eller vi «brukerne» som kan skjerpe oss bare lite grann for å slenge søppelet vårt på en litt mer forsiktig måte dit det skal.

– Det jeg tenker er at det ikke er slik som dette vi ønsker å ha det rundt oss. Vi kan bedre alle sammen, mener liungen.

LES OGSÅ: Ræva1000 og falske nyheter

Gratis elbiler til alle

– I sin streben etter å bli best i landet, kommer jeg med et forslag til ordfører og bystyre: Spander elbiler til alle byens innbyggere. Da kan alle parkere gratis, og lade gratis!

– For en gave, og – tja, pengene dere ikke får inn fra parkeringsautomatene kan jo bare legges inn i byens faste utgifter som kloakk, vann osv., da må alle betale, ingen flere snyltere.

– Dette tipset er gratis, skriver Grete Boye.

HURTIGLADER: Flere kommuner skal nå få hurtigladere. Enova tilbyr økonomisk støtte.

HURTIGLADER: Flere kommuner skal nå få hurtigladere. Enova tilbyr økonomisk støtte. Foto:

LES OGSÅ: Hvem skal få oppleve Trillemarka?

Støtter åpenhet om homofili

– Jeg vil ha flere lærere som Magnus Weggesrud (bildet). Lærere som er åpne om legning, tro og tvil skriver Åsmund Ebbestad i sitt  motinnlegg til Berit Hogganviks innlegg. Hogganvik  kan ikke skjønne at det er nødvendig å være åpen om legning, tro og tvil.

– Jeg reagerte selv da jeg for noen dager siden leste hennes innlegg, spesielt den uvitenheten hun som psykiatrisk sykepleier la for dagen. Jeg er selv psykiatrisk sykepleier, nå pensjonist, og jeg er også en kristen, men har da heldigvis et mer  åpent og forståelsesfullt syn på homofili. Jeg forstår godt at det å holde ting skjult inne i seg er grusomt.

– Flott skrevet Åsmund.

LES OGSÅ: Integrering - ingen enkle svar

Elgen bør hete Brage

– Lillebror Elg på Torgscenen, Bragernes, bør hete Brage, synes jeg. Etter Bragernes, skriver «skogens konge».

LES OGSÅ: Hvilket land ønsker du å bo i?

Feil å kalle medisiner for «kjemikalier»

– En liten kommentar til den lille notisen til Bodil Tove i «Min linje» torsdag 22. desember.

– Det er nok en kjensgjerning at mange plager man har i det daglige går over av seg selv, eller ved å gjøre litt endringer i daglig kosthold og aktivitet. På den måten kan mange klare seg uten legemidler.

– Men er man først blitt syk, så tror jeg de aller fleste vil prise seg lykkelig for at legemidler finnes. Legemidler utvikles gjennom forskning der både stoffers kjemiske egenskaper og kroppens funksjon inngår som elementer.  At legemidler omtales som «kjemikalier», med negativt fortegn, blir helt feil. Uten legemidler ville nok gjennomsnittlig levealder vært betydelig lavere, og folks helse betydelig dårligere, skriver farmasøyt Agnes Gombos.

LES OGSÅ: «Jeg er ikke gudsfornekter»

Viktig fokus på rusjulen

– Drammens Tidendes sak om alle voksne som ruser seg når familien har jul var viktig, mener Gerda fra Vikersund.

LES OGSÅ: Resignasjon i brulyskretser

Håper Deila mislykkes

– Jeg så Ronny Deila breie seg over to sider i VG med uttalelser om at han vil kjempe i toppen med Vålerenga i løpet av tre sesonger.

– Som SIF-supporter håper jeg han mislykkes med den planen, og at han og laget hans moses på Marienlyst hver gang de forsøker seg mot våre gutter, sier en engasjert SIF-supporter til Min Linje.

– Ronny Deila gjorde en god jobb i SIF, men gikk til dekket bord i enklubbsligaen i Skottland. Hvem som helst kunne vinne med Celtic, mener SIF-stemmen.

Foto:

LES OGSÅ: Tidligere lokal SIF-stopper på vei til Kina

Takk til Per Steinar Jensen

Takk for den berikelse det har vært for meg å  bli kjent med deg gjennom styremøter og mange arrangementer i NHO Buskerud de årene jeg var med i styret.

– Ditt humoristiske glimt var alltid til stede midt i fokuset på aktuelle saker du engasjerte deg i, noe som smittet på oss andre.

– Storsamfunnet og næringslivet var dine hjertesaker, og mange var de prosjektene du kalte oss inn til å drøfte. NHO fikk mange gode innspill ved arbeidet ditt, og dette igjen ga grunnlag for NHOs viktige samfunnsfunksjon. Ønsker deg alt godt i din nye tilværelse, skriver Ola Espegard fra Hallingdal.

LES OGSÅ: Drafn - den nye storkommunen ved Drammenselva og Drammensfjorden

Vi bør få pol på Konnerud

- Det bor veldig mange mennesker på Konnerud. Kanskje det er på tide at vi kan få et polutsalg, spør Rolf Nicolaysen. Han opplevde en strabasiøs reise for å få kjøpt seg en flaske vin til jul.

- Jeg er dårlig til beins, og må ta bussen. På vei til byen fikk jeg ingen hjelp fra sjåføren for å komme på. En av passasjerene var heldigvis raskt ute og hjalp til. Da jeg skulle av igjen fikk jeg en dult av det bevegelige trinnet, og holdt på å falle. Igjen var det en som reagerte raskt så jeg ikke havnet under bussen, forteller Nicolaysen.

- Jeg gikk av nederst på Torget, og måtte legge inn en hvilepause på vei opp til Vinmonopolet. Ingen krakker var å finne, så jeg måtte inn i en butikk for å få satt meg nedpå.

- Hjem igjen måtte jeg ta taxi. Jeg tok ikke sjansen på bussen etter opplevelsene ned til byen.

- Alt i alt ble det en dyr vinflaske, sier Nicolaysen, som mener Konnerud bør være stort nok til et polutsalg.

- Det blir dyrt med en flaske vin med en så strabasiøs tur til sentrum.

Foto:

LES OGSÅ: En gang brun – alltid brun

Drammen bør hete Drammen

Jeg synes kommunen fortsatt skal hete Drammen. De andre stedene blir bydeler, skriver en  drammenser i en mail til Min Linje.

LES OGSÅ: Å bygge bruer 

Plass til helikopter

– Et nytt stort sykehus er en enorm trafikkskapende virksomhet. Å bygge dette inne i  en by er vel ikke særlig smart. Har ikke Drammen nok trafikkproblemer som de har i dag?

– Jeg har selv opplevd å sitte bom fast i bilkø på vei til Drammen sykehus med blodet rennende fra hodet. Jeg unner ingen andre å komme i samme situasjon.

– Håper at et sykehus på Brakerøya får nok landingsplasser for ambulansehelikopter på taket. Det vil redde liv, skriver Knut til Min Linje.

LES OGSÅ: Det lykkelige valg

Reklame til opptenning

– Hvorfor være negativ til alt rundt deg? Når alle jeg snakker med forbanner all den reklamen, enten det er vedlegg med avisen eller i postkassen.

–  Jeg ser så positivt på all reklame som følger med ikke bare avisen.

– For alle oss som har en vedovn eller peis er dette god opptenning til veden vi bruker når vi skal hygge oss i denne søte juletid og hele resten av vinteren.

– All reklame går rett i peisen, skriver Jan Søhoel.

LES OGSÅ: Aksjonsgruppas viktige rolle

Vær snille mot hverandre

– Det er jul snart. Vær snille mot hverandre, sier Inge.

LES OGSÅ: Fifty shades of grey

Slutt å kaste sneiper overalt

Om du vil røyke så får du bare gjøre det, men vær så snill ikke kast sneipen på bakken.  Der blir den liggende i årevis.  Kast den i søppelbøtta eller ta den med hjem.

– Det samme gjelder snuspakker.  Ekkelt så mange sneiper som ligger overalt, skriver en til Min Linje.

røykesak

røykesak Foto:

LES OGSÅ: Punktum finale

Julegrana på Konnerudkollen

Mange har lagt merke til den fine julegrana på toppen av Konnerudkollen. En innringer mener at «æres den som æres bør».

- Det er Lions Club Drammen/Konnerud som har ansvaret for «julegrana» på Konnerudkollen. Speidergruppa på stedet, har fra 2015 overtatt det praktiske arbeid med heising, tenning og slukking/firing av lysene, sier innringeren.

LES OGSÅ: Ja uten jubel

Plastjuletrær forurenser

– Folk flest kjøper ekte juletrær fra skogen eller plantasjer. Mer miljøvennlige juletrær kan vi ikke få. Plastjuletrær er lite miljøvennlig helt fra produksjon til destruksjon. Slik kan det ikke fortsette om vi skal ta vare på miljøet, skriver Jacob.

LOSBY  20151116.
Pynting av juletre på Losby Gods.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

LOSBY 20151116. Pynting av juletre på Losby Gods. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

LES OGSÅ: Plan for et grønnere og mer innovativt næringsliv i Lier

Savner sildesalat

– Hvor har det blitt av sildesalaten som Gilde lagde? Vet noen hvor jeg kan få kjøpt den? Har ikke funnet den i noen butikker, undrer Eva.

LES OGSÅ: Nedre Pukerud + 3050 = sant!

Hvorfor jages de bort?

– Romenerne blir jaget bort fra jernbanestasjonen, enda det står oppslag at folk kan oppholde seg der hvis de ikke er til bry for noen.

– De handler på stasjonen, så de har like stor rett som andre og være der, skriver Einar Eek-Iversen.

LES OGSÅ: Jernbanetunnel under ditt hus, eller Glitres trafostasjon?

Feil med færre busser?

– Når Brakar reduserer avganger slik DT skrev om tidligere denne uken. Da blir det vel ikke mindre bruk av bil, spør en leser.

LES OGSÅ: Sande dopet på eiendomsskatt

Piggsko bedre enn brodder

Grethe på Danvik anbefaler alle å investere i et par piggsko på vinterføret!

– Du får kjøpt piggsko i sportsforretningen og de er mye bedre å gå med enn brodder (de faller av eller «snur» seg) Det eneste du må be om er sko som ikke blir våte, altså Gore-Tex!

– Mine joggesko med pigger anbefales på det varmeste og er vel verdt pengene. Lette og varme. Og selvfølgelig med plass til en ullsokk ... Ha en god tur alle sammen, sprudler Grethe.

Foto:

LES OGSÅ: Vi bør ha lært sykehusbygging nå

Ikke spurt om vi ønsker DAB

– Leste Asle-Runar Borgersens innlegg om DAB/FM her i avisen. Det støtter jeg han helhjertet i. Kan ikke huske at vi er spurt om vi ønsker DAB, sier  Eva M.R. Fauske.

LES OGSÅ: «Jeg melder meg med dette ut av Arbeiderpartiet...»

Roser i søpla ble gave til mor

Hei, vi er to jenter fra Drammen på 12 år. Vi synes det kastes altfor mye mat.

Et eksempel på dette er utenfor en stor butikk på Åskollen.

Dette bildet er roser som ble kastet. Det ble til en nydelig gave til mor.

Vi lurer på om dere kan skrive en artikkel om dette, spør Ina Cecilie Bechensten-Johnsen og Bertine Domino Lie.

LES OGSÅ: Drammen drukner i svevestøv

Trist behandling av SIF-veteran

– Jeg reagerer veldig på den brutale måte Thomas A. Ødegaard ble kastet ut av Strømsgodset på, sier Ingjerd Sveen, som ringer Min Linje.

– Det er mer enn trist å lese at man behandler medarbeidere på en slik måte.

– Fotballen er usunn når det gjelder pengebruk, og nå altså et eksempel på «bruk og kast» av mennesker, (dersom det som står i DT stemmer).

- Slikt sender ikke akkurat de riktige signaler til den oppvoksende slekt, der mange er ihuga beundrere av det som skjer på gressmatta når fotballspillere kjemper om ballen, sier Sveen.

LES OGSÅ: Den farlige forkynnelsen

Takk for hjelpen

– Takk til personen som hjalp meg lørdag 3.12, da jeg hadde falt i trappen. Den ukjente ringte etter ambulanse og fikk meg av gårde, sier eldre mann bosatt i Tomtegata.

LES OGSÅ: Rett til personlig assistent

Hvorfor skal Lier redde Drammen

– Sande vender seg mot Holmestrand, N. Eiker og Svelvik gjør knefall for Drammen, mens Hurum og Røyken blir en del av Asker.

All honnør til Liers styrende og ordfører Ringdal, som faktisk står på sitt ordinære vedtak om ikke å slå seg sammen med noen, skriver liung.

– Lier har folk nok, penger nok og styres godt. Hvorfor skal attraktive Lier redde et tenkt stor-Drammen?

LES OGSÅ: Tenk alternativ julehandel!

Fant bankkort

– I slutten av forrige uke parkerte familien min i parkeringshuset på Torget Vest. I kortautomaten i 1. etasje fant vi et bankkort i betalingsautomaten.

   – Savner du bankkortet ditt, så leverte vi det til Securitas på Torget Vest, opplyser en dame i en mail.

LES OGSÅ: Innsnevring av Rosen: Hvorfor kan ingen svare?

Gratis parkering skapte irritasjon

– Køen økte i lengde, og folk ble bare mer og mer irriterte. Det er dårlig reklame for sentrumshandelen, sier er «handlende», som skulle gjør unna noen pakkekjøp på Bragernes lørdag formiddag.

– Det gjelder parkeringshuset bak Torget Vest, der det reklameres med to timers gratis betaling på lørdager.

– Greia er at man må registrere kontokortet først, men når folk gjorde det fikk de beskjed om at kjøpet ble avbrutt. Man fikk også en billett med beskjed om dette.

– Det viste seg at det måtte puttes på eller registreres noen få kroner for at de to timene gratis skulle gjelde. Skjønn det den som kan, sier «handlende».

- Systemet førte til mye forvirring og mange irriterte parkerende. Foreslår at det innføres et opplegg som i Sandvika Storsenter. Der fungerer opplegget med helt gratis parkering i to timer.

LES OGSÅ: Jeg og SV tar avstand fra MHP-sympati i Drammen

Varmen lurte Gjerdesmett

–  I dag lurte jeg virkelig på om våren har kommet.  En Gjerdesmett satt ute i hagen ved meisebollene til fuglene! Han satt der og vippet med den korte stjerten sin. Er ikke store kroppen, skrev Hanna fredag sist uke.

LES OGSÅ: Vi ønsker Papirhuset velkommen

Hunder er dyr - ikke mennesker

– Kirsten Tande Berg leste reportasjen i gårsdagens avis om hunder som lot seg stæsje og pynte til trengsel i juletiden. Det fikk henne til å reagere.

– Jeg har selv hatt hund, og vil gjerne ha hund igjen. Men uansett hvordan de blir pyntet så bli de aldri mennesker. Det vi så i reportasjen er sykelig, sier Tande Berg.

Foto:

LES OGSÅ: Dyr i bur har det ikke godt

Protest mot sykehusplaner

– Som bragernesjente og gammel «fagforeningskjerring» er jeg rasende på det som skjer med det nye sykehuset, sier Liv Hovden.

– Det er klart vi skal ha et fullverdig sykehus i Drammen. Vi skylder ikke Bærum noe. Nå må vi lage leven.

– Vi kan ikke skalte og valtes med. Med Martin Kolberg i spissen må «hele gjengen» protestere.

LES OGSÅ: – Vi blir kraftig provosert

Hva nå, Jostein Flo?

En fotballengasjert liung ved navn Kjell Palm ringer til Min Linje. Han er kritisk til, og bekymret for, utviklingen i Strømsgodset.

– Dette kan ende med OBOS-ligaen, mener Palm, som ønsker å stille klubbens sportssjef Jostein Flo det store spørsmålet; Hva nå, Jostein Flo?

– Hvor tar klubben veien, spør Palm.

Som mener økonomi har styrt mer enn det sportslige de siste årene.

– Klubben har jo solgt stjernene. Berget, Kamara, Johansen og Ødegaard er alle borte. Martin Ødegaard vil jeg hevde ble solgt to år for tidlig.

– SIF har gjort er dårlig sesong i år, og nå må det være lov å spørre, sier Palm.

– Hva er det SIF egentlig vil?

Foto:

LES OGSÅ:  25 grunner til høstens nedtur i Godset

«Hånda opp av lomma, ordfører!»

– Tore Opdal Hansen har delt ut priser på vegne av «Selskabet til Drammens Forskjønnelse og Gavn».

- I lørdagens utgave av DT, hvor han poserer sammen med glade prisvinnere, har ordføreren virkelig trukket i finstasen. Ordførerkjedet er selvsagt også på plass.

– Da tar det seg ganske dårlig ut at kommunens fremste representant faktisk poserer med hånda godt plantet i bukselomma. Henda opp av lomma, gutt, skriver Sidsel Christensen til Min Linje.

LES OGSÅ: Ingen faglig grunn til flytting av øyeavdelingen

Lokal kunstner sprer glede

– Arnfrid Adler har i disse dager høstutstilling i sitt trivelige galleri hjemme i låvestua på Kantum i Hokksund.

– Fantastisk flotte broderte tepper og akvareller fra Øvre Eikers vakre natur, er en del av det publikum kan glede seg over.

– Arnfrid Adler er også godt kjent som en dyktig kunstner i det store kulturelle mangfoldet på Øvre Eiker. Hun har også utsmykket Berlevåg kirke med et utrolig flott brodert teppe, skriver eikværingen Bjørn V. i en mail til Min Linje.

Dyrere med bil - hva med fly

– Så på TV i dag at norske kvinner og menn reiser på ferie med fly to eller flere ganger i året, skriver Jacob.

– Da snakkes det ikke om forurensing. Men da det prates om bil er det ikke måte på hvor dyrt det kan bli. Da skal bensin og dieselprisen øke kraftig ifølge enkelte politiske partier.

– Men her prater vi om folk som skal til og fra jobb samt andre nødvendige ærend.Vi må huske at på bygdene er det store avstander for mange til jobb. Og feriereiser er unødvendig i alle fall til utlandet med fly. Og folk reiser lenger og lenger. Det var snakk om Japan, Filippinene, Australia og USA.

– Nå må de politiske partier snart bestemme seg. Skal det være greit å forurense eller ikke? Høyere avgifter på flyreise hjelper ikke klimaet. Det er antall flyreiser som forurenser.

LES OGSÅ: En Trumpete hilsen fra oss i grøntetaten

Skispor i Finnemarka

– Halv meter snø i Finnemarka. Da kjøres selvfølgelig skispor på Lier-siden og Drammen-siden, men ikke et spor er kjørt på Eiker-siden. Hvorfor?

LES OGSÅ: Trump vs. Sunn fornuft

Fokus på Fjell og idrettspenger

– Bra at Drammens Tidende fokuserer på Fjell  SK og alle pengene i idretten, sier Britt P.

Audioter uten blinklys

– At veldig mange – og spesielt førere av Audi – ikke bruker blinklys er utrolig irriterende og farlig.  Hva er det for noe med dem, spør eikværing.

– Setter de sin ære i ikke å bruke blinklys, eller er de rett og slett audioter ...?

LES OGSÅ: Lokalavisene styrker posisjonen

Meier hos skomaker

– Til deg som etterlyser meier til rullator i avisen.

- Jeg hadde det på barnevogna og kjøpte det hos skomaker´n i Engene. – Kanskje de har det i sportsbutikkene, eller gå via Facebook., råder en innringer.

LES OGSÅ: Som om dette ikke er nok må innbyggerne tåle byrden fra enda et næringsområde...

Ødegaard ut blant de store

– Så på TV at Martin Ødegaard nå er lei av å spille B-lagsfotball i Real Madrid.

- Endelig skal han ut blant de store, skriver ØC.

Blomst til smilende avisbud

– Nå må jeg gi en blomst via telefonen. Hun som leverer avisen hos meg i Laurits Hervigs vei 63a er engelsk, og så blid med en  trillende latter.

– Tenk jeg liker disse utenlandske budene. Alltid blide, og til jul skal hun få en pose med nissesjokolader av meg. De trenger en oppmuntring så tidlig om morgenen, sier Benthe fra Fjell.

LES OGSÅ: Vi har ikke tid til å drive med sammenslåing uten at vi vet hva som skal bli bedre...

Trenger meier til rullator

– Hvor kan en få kjøpt meier til å ha under rullatoren? Har sett det på TV for lenge siden.

- De som går med barnevogner trenger kanskje også det? Håper noen kan tipse meg om hvor jeg kan få kjøpt det, skriver en drammensdame.

«All ære til bymisjonen»

– Stå på Jon-Ivar Windstad i Kirkens Bymisjon, du gjør en kjempejobb for de fattige som er i Drammen. All ære til deg og de du jobber sammen med, skriver Eva.

LES OGSÅ: Hasard om Liers fremtid

Bilisten som ikke brukte blinklys

– Leste en gang om en som ikke brukte blinklys fordi han visste hvor han skulle. Virker som flere tenker det samme, skriver en humørfylt bilist som har fulgt debatten om forbanna bilførere.

LES OGSÅ: ... drammensere begynner å få meget hard hud, så det er bare å prøve seg.

Hva er galt med USA?

– Jeg er så spent på hvemn som blir ny president i USA. Ille at Trump kan bli verdens mektigste mann. Hva er egentlig galt med USA, spør en innringer.

Gjør om planer for Marienlyst

– Jeg håper ordførerens påpeking om hvor klokt det er å høre på, og ta hensyn til folkets mening, også betyr at saken om bygging av blokker på Marienlyst vil bli omgjort.

Det vil i så fall være helt i tråd med folkemeningen, og muligheten for gjenvalg ved neste valg vil være mye større, mener Jan Erik Reffhaug.

LES OGSÅ:  Det vi anser som bløff...

Åpne deres egne dører

– I bibelen står det skrevet om enkens skjerv. Hun ga av sitt lille hun hadde.

– Derfor lurer jeg på, hvorfor åpner ikke de «snille» sine dører og lommebøker? Hvorfor skal dette belastes kommunen? Hun ba  ikke andre om økonomisk støtte.

– Hjelp tiggeren, men ta av deres egen lomme, åpne deres egne hjem. Dere har sikkert plass til en ekstra seng og en plass rundt bordet. Eller gjør det vondt i pengepungen? Kanskje får dere bedre samvittighet når andre betaler, spør en kvinne gjennom Min Linje.

LES OGSÅ:  Velgerne i Sande lurt trill rundt

Politikere sløser

– Nå har snart sykehuset kostet like mye som ny Konnerud-ned føring vil koste. Politikerne sløser med skattepenger. Sykehuset skrumper så mye at nå er det god plass i det gamle sykehuset, skriver konnerudboer.

NYHETER:

Roser moskeene for god integreringsjobb

Protesterer mot rasering av linjetilbudet

Flere elever fullfører videregående 

Drammen er seg selv nok

– Ståle Sørensen fra Miljøpartiet de grønne mener at deler av havnevirksomheten i Drammen bør midlertidig flyttes til Lier. Dette er typisk for Drammen. rydd opp å gjør det pent i eget hus, og dytt det som ikke passer inn over til naboen, skriver Liung.

– Alle vet at midlertidig har lett for å bli permanent. Skjønner godt at ingen (bortsett fra Svelvik) ønsker en sammenslåing med noen som er seg selv nok.

Foto:

LES OGSÅ:  Kan Arbeiderpartiet garantere at Nedre Eiker kommune består?

Lurt av ordfører å skifte mening

– Ordføreren i Drammen har snudd litt i bomringsaken, og mener det er lurt å lytte til folket.  Håper dette også gjelder i forbindelsen med  planer om utbygging på Marienlyst. For da har vi noe gledelig å se fram til, mener Liv Turid.

Hvor ble det av OL-ringene

– I forbindelse med OL-stafetten gjennom Drammen ble det avduket et skilt som markerte at Drammen var OL-by i 1952.

Skiltet sto midlertidig i nærheten av Drammenshallen.

– Etter at skiltet ble tatt ned har det tydeligvis blitt borte.

Er det ikke på tide å få satt skiltet opp igjen, spør Øyvind Kristensen.

Foto:

LES OGSÅ: Rosenkrantzgata og Buskerudbypakken

Kan ikke vinne hver gang...

- Det er ingen selvfølge å vinne fotballkamp hver gang. Det finnes flere gode lag, men skjønner at man er skuffet. Er likevel SIF-tilhenger, skriver en supporter som vil støtte Strømsgodset etter cuptapet mot Kongsvinger sist torsdag.

Litt Italia midt i Drammen

– Vil du spise original og velsmakende italiensk mat, så gå en tur til hyggelige Barista, skryter Ellen.

– Går du en lørdagskveld er det flott gitarmusikk og sang, italiensk den også.

- Barista ligger nederst på Bragernes torg.

- På italiensk vis blir du tatt hjertelig imot av Signora Rosa. Opplev Italia i Drammen, skriver Ellen.

LES OGSÅ: I patriotismens svingdør

Dystre forsider

– Slutt med de dystre forsidene på avisen. Det ser jo ut som det er dommedag hver dag, skriver Gretha.

LES OGSÅ:  ... et brudd både på likhetsprinsipper og rettssikkerhetsprinsipper ...

Lykke til, BP!

En fotballinteressert liung vil sende en hilsen til SIFs avtroppende trener Bjørn Petter Ingebretsen.

– Lykke til med helsen, BP, skriver liungen i en mail.

Roterende bar på toppen av byens nye «skyline»

Duoen Karius og Baktus er nyskapende.

- Vi ser i DT at Drammen skal få en ny «skyline» med nybygg i området rundt togstasjonen.

- Ser jo kjempefint ut det, men hvorfor må det alltid planlegges restauranter på bakkeplan?

- Vi syntes det hadde vært stilig med en topprestaurant så man hadde hatt kjempeutsikt over elva, byen og omegn! Eller tenk deg en roterende bar - det er det vel ikke så mange av i Norges land.

LES OGSÅ:  ... et brudd både på likhetsprinsipper og rettssikkerhetsprinsipper ...

Sutrete liunger

Bomskudd og helbom! Hva med de som jobber i Lier eller kanskje i Oslo og som bor i Drammen eller Nedre Eiker?  Liungene er jo her i et klart mindretall og har ingen grunn til å sutre, skriver en drammenser.

Veien fra tårer til latter var aldri lang

– Min store barndomskjærlighet heter «The Sound of Music», og den ble så til de grader løftet fram igjen sist lørdag, i en forestilling på Studioscenen i Drammens Teater, skryter Kristin Saksvik.

– For en vakker og rørende forestilling. Tusen takk! Jeg må få takke dirigent Beate Strømme Fevang for en strålende fremføring. Og ikke minst alle dere flotte sangfugler, som utførte denne forestillingen til fulle, og til stor glede for alle oss som satt i salen. Veien fra latter til tårer var aldri lang.

– Anita Skorgan og Rein A. etterlyste i forrige uke noen som kunne synge sammen med dem når de skal ha konsert her i Drammen. Be dem om å ta en prat med ledelsen i Bragernes kirkes Jente- og Ungdomskor, så går nok det i boks ...

LES OGSÅ: Ordføreren, kappen og vinden

Optimistisk bøssebærer

Grethe på Danvik er en optimistisk bøssebærer som ser fram til helgens TV-aksjon. Gjennom Min Linje vil hun gjerne minne alle glade givere om å ha kontanter på søndag!

– Du kan få kontanter i nesten alle butikker, skriver Grethe.

– Håper på en god innsamling for alle!

Foto:

LES OGSÅ: Hokksund Flyplass er noe Hokksund og omegn trenger

Bør ta av øreklokkene

– Den som påstår at det ikke er flystøy på Ormåsen, bør ta av seg øreklokkene.

- Vi som bor i skogkanten her oppe har en helt annen oppfatning av støy, mener Kjell Lindberg, i diskusjonen om Drammen Flyklubbs virksomhet på Hokksund flyplass.

LES OGSÅ: Bøddelen finner du i rådhuset

Ikke lov med diskriminering

– Det er ikke lov å diskriminere innbyggere. Men det vil bli gjort hvis bommer til Skoger og Åskollen og til Konnerud blir satt opp.

- Det er så stor diskriminering av innbyggere i en by, at de som har forslag om å sette opp disse burde bli anmeldt, mener Odd Teige.

LES OGSÅ: Det kan ikke være meningen at vi skal straffe landets norskeide næringsliv

Dyrt i bommen

– Jeg må kjøre gjennom bommen fra Lier til jobben i Drammen hver dag hvis det blir som planlagt.

- Dyrt for meg, men hva får Lier igjen, spør hissig liung på telefonen.

«Hus må rives uansett»

– Ja, Sverre Lerbak i Jernbaneverket har helt rett, i alle fall så lenge JBV og lokale myndigheter er helt fastlåst i gjeldende planutkast om nye Vestfoldbanen, skriver Espen Aalstad til Min Linje.

- Hus må rives, uansett, og vi får en jernbane som blir lengre enn den opprinnelige Vestfoldbanen fra 1881. Dagens planer byr i tillegg på store utfordringer når det kommer til utvidelse av Drammen Stasjon.

– Planfri kryssing med (gamle) Sørlandsbanen blir i tillegg plasskrevende og kostbar. Og det tristeste; denne løsningen gir ikke den moderne og effektive kollektivløsningen regionen og de reisende har krav på.

– Tenk stort og helhetlig nå! Når anlegget etter disse planene er ferdig, kanskje i 2030, vil det allerede ha kapasitetsproblemer. Start planleggingen på 'Square One'.

Tog på Drammen stasjon.

Tog på Drammen stasjon. Foto:

LES OGSÅ: Jernbaneverket bløffer

FB-gruppe mot bom med over 10.000 medlemmer

– Nå er det vel på tide att Drammens Tidende skriver litt om motstanden til bomringen rundt Drammen, skriver Petter.

I skrivende stund har Facebook-gruppen «Nei til bommer innen for Drammens kommunegrenser» 10.302 medlemmer.

Johaug på naturmedisin

– Hadde Johaug brukt et naturmiddel på leppene så hadde ikke dette skjedd, selv om det tar litt lengre tid  for at det skal virker.

 – Kanskje idrettsforbundet  nå bør gå andre veier, da med god veiledning fra f.eks. en humopat. Disse midlene er ikke er kjemiske, så null risiko for doping. På tide å tenke nytt nå, mener Bodil Tove.

Therese Johaug.

Therese Johaug. Foto:

LES OGSÅ: «Uansett hvilket alternativ som velges for dobbeltspor i Drammen, må enkelte hus rives.»

Synd på Therese Johaug

– Jeg synes det er fælt at den salven skal ødelegge karrieren for Therese Johaug, sier S.V.

Kvinnen er oppbrakt over reaksjonene etter at den positive dopingprøven ble kjent. Hun mener verken Johaug eller legen har tenkt tanken på å jukse.

– Man kan ikke forlange at folk skal være fe

«Høgmo må få tid»

– Jeg mener all kritikk av Høgmo er feil. Gi mannen tid til å bygge opp et landslag. Alt er ikke ordnet på en dag, skriver Karl Erik Christian til Min Linje.

Han velger å gi sin støtte til en av nasjonens mest omdiskuterte menn de siste uken.

TID: Per Mathias Høgmo må få mer tid som nors landslagssjef, mener en som tok kontakt med Min Linje.

TID: Per Mathias Høgmo må få mer tid som nors landslagssjef, mener en som tok kontakt med Min Linje. Foto:

LES OGSÅ:  Hva mener du egentlig om miljøet, Haaning?

Mye rart i Eikern

– Jeg leste i Drammens Tidende her om dagen at Mesta hadde sprøytet langs Eikern ved en feiltakelse, for det står ikke merket at dette er en drikkevanns kilde.

– De som tok opp denne saken og gikk til avisene med disse opplysningene, de nevner ikke i det hele tatt bøndene som bor langs Eikern. Her blir det sprøytet med litt av hvert vil jeg tro, for her er det mange epletrær og jorder.

– Så jeg vil gjerne at  mattilsynet tok en ordentlig sjekk av hva slags midler bøndene bruker.

– Så lurer jeg på hva med alle båtene, vannskuterne og de som bader. Jeg har til og med sett at sjåfører har vasket seg og  gjort sitt fornødne i Eikern, og dratt videre etterpå. – Hva har dere og si til dette mattilsynet?

LES OGSÅ: «...før anleggsmaskinene ruller inn og ødelegger et verdifullt grønt aktivitetsområde for vår oppvoksende slekt»

Tullball om doping

– Hva skal vi tro? Johaug dopet med leppepomade. Tullball, sier en innringer.

Ærlige Kjell fant lommeboka

I tirsdagsavisen hadde en svært fornøyd Konnerud-dame et innlegg på Min Linje. Hun hadde lagt igjen lommeboken sin etter å ha betalt for parkering i Torget Vest. En ærlig sjel hadde funnet lommeboken, og festet den til  i dørhåndtaket på bilen.

– Det var meg som fant lommeboken, og det er hyggelig å høre at damen fikk den tilbake, sier Kjell Thorbjørnsen.

– Jeg hadde dessverre ikke telefon så jeg fikk ringt opp eieren, men nå gikk det heldigvis bra likevel, sier ærlige Kjell.

LES OGSÅ: «Jeg har nå streiket i over fire uker. Jeg savner det faglige, jeg savner møtet med pasientene, og jeg savner kollegene mine»

Pensjonister og månedskort

– Jeg kan ikke forstå hvorfor pensjonister ikke får kjøpt månedskort hos Brakar.

– Jeg bodde en stund i Oslo, og hadde månedskort  hos Ruter og det var veldig fint. Der savnet jeg ikke bilen, for enten gikk det buss, T-bane eller trikk, og rimelig var det.

– Vi blir oppfordret til å kjøre kollektivt  men slik det er i dag i Drammen er det rimeligere å ta bilen. Håper snart pensjonister også kan få kjøpt månedskort, mener G.J.

LES OGSÅ: Mangelen på lærlingplasser er en betydelig utfordring

Spillere trenger ikke lønn

– Landslagsspillerne i fotball burde ikke hatt lønn, sier en ivrig men sint innringer.

NYHETER

Erik Asla og Tyra Banks til Skavlan 

To tiltalt for smugling av flere hundre liter narkotika

18-åring mistet lappen etter råkjøring 

Post i butikk skaper trøbbel

– I dag er det ikke gitt hvor ditt lokale postkontor vil ligge. Anbudsrunder endrer beliggenheten.

– I dag må alle med postnummer 3022 hente posten på Meny, Åssiden. Det hadde vært mye lettere for oss som bor oppe i åsen å benytte posten på Coop, Landfall Øvre,  som ligger mye nærmere, mener TS.

– Tidligere lå posten på Kiwi, Landfalløya. Hit kunne du også komme med buss. Det er ikke alle som har bil eller er friske nok til å gå til posten på Meny.

Jeg oppfordrer all som er berørt av dette og vil flytte over til Coop, om å sende en klage til posten. Kommer det inn nok klager vil posten revurdere denne bestemmelsen!

LES OGSÅ: Mer kø i Konnerudgata, mer kø i Kreftingsgate

Burka og niqab gir nei på arbeidsmarked

– Når det diskuteres om man bør tillate burka eller niqab på skoler, og enkelte jenter forteller at de da ikke kan ta høyere utdannelse hvis det blir et forbud.

– Har de da tenkt tanken at aktuelle arbeidsgivere vil si blankt nei til å ansette dem?

–  Hva skal man med en høyere utdannelse hvis håpet om en jobb er utelukket i Norge?

Det er Bjørn fra Konnerud som spør, i en mail til Min Linje.

Ærlig kunde fortjener takk

En svært fornøyd Konnerud-dame ringer Min Linje etter en positiv hendelse i byen lørdag formiddag.

– Jeg parkerte i Torget Vest og løste billett, men da jeg kom inn på senteret for å handle merket jeg at lommeboken min var borte.

– Jeg hastet tilbake og lette både ved billettautomaten og rundt bilen, men fant den ikke.

– Det viste seg at en ærlig finner hadde tatt seg av lommeboken og stukket den inn ved dørhåndtaket. Slik endte det godt, og jeg kunne fortsette byturen som planlagt, sier konnerudkvinnen.

Nå ønsker hun å øse takksigelser over den ærlige finneren.

LES OGSÅ: Landet i enden av regnbuen

Negativt kroppsspråk

– Jeg er glad Stefan Johansen ble solgt fra Strømsgodset, sier en fotballinteressert mann fra Åskollen som ringer til Min Linje.

– Jeg var vitne til den begredelige landskampen Norge presterte lørdag kveld, og det elendige norske spillet ble ikke bedre av at Johansen entret banen. Han pådro seg et gult kort og oste negativt kroppsspråk.

– Stefan Johansen hadde gode kamper for SIF, men gikk fort sur da også, mener mannen.

«Slutt å drive hærverk»

– Ja, nå er det tredje gangen denne krakken med bord (bildet) er kastet ned skråningen nedenfor Hammerdammen på Konnerud.

– Kan ikke skjønne at dette kan være så morsomt. Det er mange som synes det er godt å sitte ned litt og hvile seg.

– Er tragisk at noen ikke kan la ting være i fred når andre jobber for å gjøre det fint i nærmiljøet, skriver Anne-Britt og Rolf Ringvold i en mail til Min Linje.

LES OGSÅ: Jeg var en vanskelig elev. Jeg kan innrømme det nå...

For tidlig med jul i september

– Vel er jeg glad i julen men når jeg kom til Skeidar på Åssiden og hele butikken var fylt av nisser, da snudde jeg og gikk uten å handle. Er det virkelig mulig 29. september!?

Hilsen en som egentlig er glad i både julen og nisser men alt til sin tid!

LES OGSÅ: Drammens utvikling - det store bildet

Bare utgifter med bomringen

– Det skrives i øst og vest om Buskerudbypakke 2 og bomringen som skal lages rundet Drammen, men færre er opptatt av hva som skjer med kommunene rundt.

– Vi som bor i Lier må hver dag betale for å kjøre til arbeidsplasser og fritidsaktiviteter i Drammen, og hva får vi liunger igjen for det? Bare utgifter er jeg redd, skriver en engasjert liung til Min Linje.

«Slutt å mobbe Jagland»

– Drammens Tidende spør i en tittel i onsdagsavisa om Thorbjørn Jagland er tidenes linselus. Den tittelen reagerer jeg kraftig på, sier en dame som vil være anonym.

– Tittelen har ingen ting med innholdet i saken å gjøre, og dette nærmer seg mobbing. Det er liksom lov å herje med Thorbjørn Jagland, og det gjøres her.

– I en tid der det er mye snakk om mobbing i ulike medier, bør voksne og ansvarlige gå foran som gode eksempler.

– I denne situasjonen var Jagland på samme dansegulv som Barack Obama i en offentlig sammenheng.

– Kutt det ut, sier damen.

LES OGSÅ: Drammens utvikling - det store bildet

Monstrene trengs på veien

Erik Fredriksen har en kommentar til den som for et par dager siden mente at «trailermonstrene» bør fjernes fra veiene.

– Hvem tror du  kjører over fjellet i dårlig vær, hvem kjører melka fra bondegården til meieriet. Hvem kjører containerne fra havna til spedisjoner, og videre til butikkene. Jo du, det monsteret du hater.

– Dette er folk som jobber om natten, når du sover, i drittvær, som du ikke vil ut i. – Det er snart jul. Alle julegaver, julemat, julepynt,  juletrær og alt så du kan spise og kose deg kommer med «monstrene».

NYHETER

119.000 nordmenn får inkassovarsel fra NRK 

To branntilløp på to dager ved Fjell skole

Ødegaard om hverdagen på andrelaget: – Jeg får i alle fall kamptrening 

«Lier vil ikke bli spist av Drammen»

– Kommunesammenslåing Drammen/Lier er helt uaktuelt. Det vil kreves folkeavstemning hvor alle i Lier får avgi sin mening.

– Det er ikke vårt ønske å bli levende spist av Drammen,  som har dårlig styring på det meste. At fylkesmannen vil i vår kommune bør hun glemme.

– Lier er en robust kommune,  og ikke minst vi har en ordfører (bildet) med juridisk utdannelse.

– De færreste vil ha noe med Drammen å gjøre, det gjelder også vi som bor i Lier, hilsen FAJ.

LES OGSÅ:  På vei mot et diktatur?

Forbilde for eldregenerasjonen

– Det er helt utrolig flott for oss eldre å lese at Astrid Nøklebye

Heiberg med alder av 80 år vil tilbake på Stortinget igjen. Ja, her er det ei dame som enda føler at hun har mye å bidra med i politikken tross sin alder. Hun er et flott forbilde for dagens eldre generasjon.

– Ære være hun som tør å stå opp for å vise at alder har ingen grenser når det gjelder å bidra i samfunnet, tross alt henger de fleste eldre godt med i det som skjer, skriver pensjonist Anne marie Borgan i en mail til Min Linje.

«Få vekk trailermonstrene fra veiene»

– Tungtrafikken med de store trailerne kjører tett i tett på veiene våre. Det ble sagt for mange år tilbake at tungtransporten skulle bli mindre og at godstog  skulle avlaste veinettet vårt,  men her er ikke noe blitt gjort, dessverre.

– Så med tanke på arbeidet med å få renere miljø/klima må politikerne ta ansvar og ikke fraskrive seg ansvaret med å få vekk de store trailermonstrene.

– Det er med skrekk og gru vi opplever hvor mange det er av dem, skriver Anne Marie Borgan til Min Linje.

Foto:

Velkommen til Holtefjell

– Jeg har lagt merke til alle de flotte bildene fra Drammensmarka og de bynære områdene rundt som blir sendt inn til avisen.

– I Øvre Eiker ligger det også et flott område: Holtefjell. Området ligger mellom Øvre Eiker og Numedal, og det er kort vei fra bygda inn til uberørt og vill natur. Hit er alle foto- og naturinteresserte drammensere og andre velkomne, sier Bjørn V. til Min Linje.

Langodds i avisen

– Jeg lurer på om dere kan ha langoddsenprogrammet i avisen. Jeg synes dere bør ta oss på alvor, oppfordrer Nils.

«For en dugnadsånd og glede barna viste»

– Jeg hadde i en periode under Globusfestivalen en arbeidsoppgave i å plukke søppel ved hovedscenen. Med søppelsekken i hånda og et ørneblikk på de ulike eksotiske søppelrester, gikk jeg i gang med arbeidet.

– I det jeg plukker opp en papirkopp, kommer en liten gutt bort til meg med en plastgaffel i hånda.

«Se hva jeg fant!», sier han, mens han smiler bredt.

Sekunder etterpå står det fem andre barn rundt meg og viser hva de fant av søppel også. Jeg sier tusen takk til alle sammen. De alle smiler og ler, og plutselig er de i gang igjen. På et vips er hele området ryddet!

For en dugnadsånd og glede barna viste. Det varmet veldig og jeg ønsker igjen å si tusen takk til alle barna, og håper både de og foreldrene leser dette!

LES OGSÅ: Uryddig argumentasjon for å svekke sykehuset i Drammen

Flytt bommen!

– Det er ikke vi på Konnerud som ønsker oss en ny konnerudnedføring.

Den ønskes mer av dem som bor slik til at de blir plaget av trafikk, støy og forurensning i bunnen av Konnerudgata, og av dem som rammes av kø som danner seg pga. trafikk gjennom rundkjøringen Kreftingsgate/Bjørn Stjerne Bjørnsons gate/Konnerudgata.

Vær vennlig å flytte bommen slik at alle som kjører igjennom rundkjøringen betaler sin del.

«Er det meningen at andre skal fjerne merkebåndene»

– IF Hellas skal ha all ære for at de får folk ut i skog og mark, og at de hvert år arrangere Hellasløpet.

– Det som er synd er at det hvert år etter løpet henger det fullt av glassfiberbånd der hvor løypa har gått.

– Jeg henstiller derfor til at når løpet er ferdig at idrettslaget fjerner disse båndene.

– Bedriftsidretten er også en av synderne. Når løpet var ferdig hang både årets og fjorårets bånd på samme grein. Nå er mesteparten fjernet, men bare kastet på bakken.

– Det er vel ikke meningen at andre skal rydde opp etter dem, spør en «skogstraver».

LES OGSÅ: Det er utrolig hva vi som innbyggere kan tåle bare vi føler at det er en viss rettferdighet i de vedtakene som gjøres

Ingen tvil om hvem som blir bom-taperne

– Det en interessant debatt om dagen angående bompenger. Det er klart at familier med unger og dårlig råd blir de store taperne her. Det er jo de som er mest avhengig av bilen både til jobb, barnehage og fritidsaktiviteter. For voksne gjeldfrie personer så er sikkert denne avgiften grei. Ap og SV ble vel i utgangspunktet stiftet for å forsvare de med dårlig økonomi, men her er det ingen tvil om hvem som blir de store taperne. Men dette har vel politikerne for Ap og SV også tenkt på, mener en leser fra Solbergmoen.

NYHETER:

Ødegaard ikke med på landslaget

Lokførerstreik gir togkaos i hele dag

Jakter nye eiere til konkursrammet bedrift

«Blir jeg en konnerudenser»

– Jeg er enig i alt Hilde Kløvstad skriver i DT 23. september.

Selv er jeg fra Nybyen, og har bodd på Konnerud i 42 år.

Jeg har alltid følt meg som drammenser, men hvis det blir bomring rundt Konnerud vet jeg ikke lenger hva jeg er. Kanskje en konnerudenser, og med postnummer 3030 Konnerud, undrer Ranveig Høy, som har skrevet en e.mail til Min Linje.

Skiltbrk Skoger Konnerud

Skiltbrk Skoger Konnerud Foto:

LES OGSÅ: Vi kunne vise noe vi er veldig stolt av, våre røtter, vår kultur, vår etniske bakgrunn.

Kommunen trenger ny PC

Imre skriver til Min Linje med en viss sarkasme mellom linjene.

– Jeg så Dagsnytt 18 onsdag 21. september, hvor rådmann i Drammen Osmund Kaldheim diskuterte med politisk redaktør i Drammens Tidende Karianne Braathen nødvendigheten av en redaksjonssjef i tillegg til en pressesjef i Drammen kommune.

– Til min store overraskelse og forskrekkelse sier rådmannen at dagens informasjonsavdeling er gammeldags med skrivemaskin og telefaks!

 – Foreslår derfor at drammenserne setter i gang en innsamlingsaksjon, slik at ansatte i informasjonsavdelingen kan få nye PC-er.

«Drammen kommune skal få litt ros. Jeg er så fornøyd!»

– Drammen kommune skal få litt ros. Jeg er så fornøyd! Rosen går til Drammen Helsehus der betjeningen står på hodet for å hjelpe deg, Det er malerier, vakre farger og designmøbler. Jeg er så takknemlig for å være her. Drammen kommune kan være stolt av dette, sprudler Trygve Dischler

SIF viktigere enn koret Fønix?

– Jeg gledet meg til å se omtale om sangkoret Fønix i avisen mandag 26. september. De hadde sitt 20-årsjubileum i Drammens Teater lørdag kveld, skriver Elin B.

– Kan ikke se et ord om konserten. Strømsgodset er selvfølgelig viktigere.

Konserten var helt fantastisk, koret hadde øvet i to år, og det satt som et skudd.

Gratulerer til Fønix med vel overstått konsert, vi gleder oss til den neste.

LES OGSÅ: Best for Jernbaneverket er ikke best for Drammen

Takk til sykehuset etter påkjørsel

– Grethe Schulstad, som ble påkjørt av en syklist i Mjøndalen forleden, ønsker å takke for hjelpen hun fikk på sykehuset.

– Tusen takk til de flotte folkene på akuttmottaket og observasjon på Drammen sykehus. De gjør en kjempejobb, sier Schulstad.

«Jeg vurderer sterkt å flytte fra Drammen»

– Jeg er så uheldig at jeg har valgt å bosette meg på Åskollen. Der har jeg stortrivdes helt til jeg nå fikk slengt midt i trynet at jeg er en andresorteringsmenneske siden Åskollen er mitt bosted.

– Siden jeg ikke tilhører eliten her i byen er jeg nå dømt til å måtte betale for veier og busser og sykkelveier som alle andre enn jeg kan benytte meg av. Litt rart at det kun er vi på Åskollen og folk på Konnerud som er dømt i denne saken.

– Hva med alle de som bor på bragernessiden? Slipper unna alt de. Men de er vel innunder førstesorteringen. Er ufør og kan derfor ikke sykle eller ta buss når det kreves at jeg må bytte buss flere ganger. 

– Jeg vurderer nå meget sterkt å flytte ut av Drammen, og finne et sted hvor man føler seg velkommen og ikke blir flådd for at andre skal slippe å betale, skriver en snart eks. drammenser som råder andre til å flytte også.

Bompengedebatten.

Bompengedebatten. Foto:

LES OGSÅ: Ligg unna Drammen sykehus! 

Kongens nei burde tekstes

Det er uforståelig, at Kongens nei ikke er tekstet, med tanke på mange som hører svært dårlig, unge og eldre! Teks filmen, og nevn det i annonsen, oppfordrer Pisani.

Ærlig og flott kunde

– Astrid fra Kongsberg fikk for mye penger tilbake etter en handel her hos oss, men kom tilbake med pengene etter tre dager. Det viser at det fins ærlige og flotte kunder, skriver de ansatte hos Narvesen i Torget Vest til Min Linje.

– Normalt skriver avisene om nasking og tyverier fra butikkene, men denne historien forteller det motsatte. I en hektisk periode for en av våre ansatte ble det gitt for mange penger tilbake til kunden. To timer senere ringte hun og fortalte om pengene hun fikk med feil i retur, og tre dager etter kom hun tilbake.

– Slikt gjør jobben i butikken hyggelig, skryter de ansatte.

TRONDHEIM  20081031:
Div illustrasjonsbilder med norske pengesedler og mynter. Økonomi. Sedler. Forbruk. Utgifter. Inntekter. Lønn. Gjeld. Lån. Forbrukslån. Boliglån. Penger. Pengeflom.
Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX .

TRONDHEIM 20081031: Div illustrasjonsbilder med norske pengesedler og mynter. Økonomi. Sedler. Forbruk. Utgifter. Inntekter. Lønn. Gjeld. Lån. Forbrukslån. Boliglån. Penger. Pengeflom. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Foto:

Politiker snudde trill rundt

– Den gangen Lise Christoffersen var ordfører uttalte  hun dette:  «Drammenserne vil ikke ha en tett bomring, vi dropper dette alternativet», sa ordfører Lise Christoffersen på veipakkekonferansen den gangen.

Nå i dag har hun snudd trill rundt. Det er bra vi kan stole på våre politikere, mener A.R. Nordal.

Kan lære litt husarbeid

Det elevene på Aronsløkka skole gjør på personalrommet  kan de vel lære hjemme, skriver en på sms til Min Linje.

Elever må lære litt husarbeid

– Hårreisende at elever må   gjøre noe «utenom skoleplanen»?

- Jeg synes det er hårreisende at noen i det hele tatt henger seg opp i dette, og bruker energi på noe som regnes som flisespikkeri, skriver Bodil Tove, og sikter til elevene ved Aronsløkka skole som må  rydde lærerværelset.

 - «Stakkars» elever som må gjøre  en ekstra jobb som ikke følger skoleplanen, og som tar rundt ti minutter.   En god lærer  skjønner at de skal gjøre noe for andre også, og samtidig lære seg litt husarbeid.

– En god begynnelse og start for en ung elev. Må alt følge timeplanen, i dette tilfelle noe som tar rundt ti minutter. Og   må foreldrene vite om alt man gjør på skolen?

– Da vi gikk på skolen i vår tid, var ikke foreldrene med på alt som foregikk der. 

LES OGSÅ: Utdanning og dannelse ved Aaronsløkka skole

Hvor gjemmer kommunen info?

– Hvorfor er det slik at når jeg søker  på «bomring» på Drammen kommunes hjemmesider, så får jeg kun opp gamle saker fra 2006-2011?

– Hvor gjemmer Drammen kommune informasjonen om en slik viktig sak som berører alle innbyggerne, og i særstilling alle som bor på Åskollen i Skoger og på Konnerud, spør Hilde Køvstad.

Fikk enestående hjelp og service

– Jeg la igjen en pose med en nyinnkjøpt veske på en benk på Strømsø Torg da jeg ventet på bussen. Da bussen var kommet et stykke savnet jeg posen, og henvendte meg til sjåføren. Han kontaktet sjåføren på bussen som kom etter.

– Vel hjemme ba en nabo meg ringe til sjåføren.  Posen med vesken  lå fortsatt igjen på benken, så det finnes virkelig ærlige folk i Drammen, skryter Gerd Kleven, som har sendt mail til Min Linje.

– Dagen etter ringte det på døren og der sto sjåføren med posen min!

– Jeg takker begge sjåførene fra buss 3 for en enestående hjelp og service. Brakar kan være stolt.

BRAKAR: Brakar bør være stolt av sine sjåfører, mener Gerd Kleven.

BRAKAR: Brakar bør være stolt av sine sjåfører, mener Gerd Kleven. Foto:

LES OGSÅ: Elever er ingen personlige tjenere

Avstemning om DAB-radio

– Jeg er så enig med han som skrev inn til Drammens Tidende og mente at det bør være folkeavstemning for eller mot innføringen av DAB-radio.

Jeg hører mye på radio, men er ikke i tvil om hva jeg ville stemt. – Mot, sier en radiolytter.

LES OGSÅ: Bompenger gir ny vei - de gir også nye grenser!

Legg trafikken i to tunneler

– Jeg støtter Ståle Nygård som mente trafikken gjennom Drammen bør legges i to tunneler, sier Terje Roar Tollefsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags