Gå til sidens hovedinnhold

Minneord: Ragnar Christiansen

Artikkelen er over 2 år gammel

Med Ragnar Christiansens bortgang, 96 år gammel, har Arbeiderpartiet mistet en av sine fremste og mest solide tillitsmenn.

Jernbanemannen fra Nedre Eiker viet sitt liv i partiets og det offentliges tjeneste. Fra han første gang møtte i Nedre Eiker kommunestyre i 1945, til han gikk av som formann for Statens Kornforretning i 1992, gikk det nærmere et halvt århundre. I løpet av den tiden hadde han også vært statsråd i to perioder. 

Som 17-åring begynte Christiansen i jobb som bud ved NSB Drammen distrikt, og gikk to år senere jernbaneskole. Dette forble hans høyeste formelle utdanning, med et lite unntak for et kortere studieopphold i USA i 1957.

Like fullt tok han aldri lett på kravet om kunnskap, om man skulle skjøtte viktige tillitsverv på en god måte. Og de fikk han i fullt monn.

Fem år etter at han ble valgt inn i kommunestyret, møtte han første gang som stortingsrepresentant. Etter to perioder som først vara, var han fast representant i hele fem perioder, de siste tre som listetopp for Buskerud Arbeiderparti.

Og han ble kallet som statsråd både i Trygve Brattelis regjering 1971-72, som finansminister, og i Odvar Nordlis regjering, som samferdselsminister fra 1976 til 1978. Etter stortings- og regjeringstiden ble han Buskeruds fylkesrådmann i to år, og fylkesmann i de påfølgende åtte.

Listen over offentlige verv han tok på seg er imponerende og inspirerende for nye generasjoner. Christiansens var en av Buskeruds fremste, politiske tungvektere i moderne tid.

En bekjent utenfor partiet, mintes fra yngre år sitt inntrykk av Ragnar Christiansen: «Han var en av de trauste i Ap. Ingen elektrisk karisma, men tyngde, verdighet, integritet. Et blikk på han, og vi skjønte at landet ikke var i fare.»

Vi skal vite å verdsette slike menn og kvinner, også i vår tid. Nå går tankene til hans familie, idet vi lyser fred over Ragnar Christiansens gode minne.

Les også

– En ombudsmann og samfunnsbygger

 

Kommentarer til denne saken