Minneord: Bente Sveen

Minneord Bente Sveen

Minneord Bente Sveen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bente var en god og nær venn, alltid til stede, lyttende, klok og med stor omtanke for andre.

DEL

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår kjære venninne Bente Sveen hadde sovnet inn tirsdag 30. august – hun hadde nettopp fylt 59 år.

Bente har vi kjent siden tidlig ungdomstid, og vi har hatt veldig mye moro sammen.

Det har vært turer og flere minnerike sammenkomster gjennom mange år.

Vi har ledd mye sammen, kost oss med god mat og godt drikke – Bente satte pris på jentekvelder – og hun hadde lite fravær.

Vi er heldige som har så mange gode minner om Bente, som kan frembringe latter og glede.

Italia betydde mye for Bente og Per – stadig nye områder skulle utforskes.

Bente følte seg hjemme i Italia helt siden hennes første interrail –tur med oss jentene i 1976. Da Bente traff Per – mannen i sitt liv - i 1978, fortsatte Italia-turene og også til andre reisemål, særlig i Middelhavs-områdene.

Italia ble Bente og Pers andre hjemland og musikken i bisettelsen gjenspeilet kjærligheten til dette landet.

Kun 3 fylker sto igjen å besøke, dette må Per fullføre nå.

Bente var en god og nær venn, alltid til stede, lyttende, klok og med stor omtanke for andre også etter at hun ble syk. Vi har lært å kjenne Bente som engasjert, rettferdig, lojal, og ikke minst pliktoppfyllende med stor arbeidskapasitet– noe som også hennes arbeidskolleger i MSD fremhevet i sin minnetale til Bente.

Etter hun fikk sin diagnose for 5 år siden taklet hun sykdommen på en beundringsverdig måte. Hun sto oppreist hele veien, og var den som har holdt motet oppe hos oss andre som var bekymret for henne. For Bente var det livet som var fokuset, hun levde livet fullt ut og evnet å se fremover – helt til det siste.

Bente var alltid elegant og delikat i hele sitt vesen – også i klesveien. Hun følte at hun ble så godt ivaretatt av helsepersonellet på Drammen sykehus og av respekt for de som behandlet henne ville hun fremstå som velpleid – hun mente de hadde en utfordrende jobb og hun ønsket å komme som den beste utgaven av seg selv. Hun hadde virkelig en storsinnet tilnærming til det å takle sykdommen.

Når vi minnes Bente så er det først og fremst hennes utrolige positivitet, behagelige vesen, hennes varme, smil og latter, vi tenker på.

Bente vil bli dypt savnet av alle oss i «jentegjengen», vi vil bære henne med oss og aldri glemme hva hun betydde for oss. Vi føler stor takknemlighet for at vi fikk kjenne Bente, og at vi fikk dele så mange opplevelser.

Våre tanker går til Per, Trym, Simen og Åse Berit, Roger og Elin og alle Bentes kjære.

LES FLERE MINNEORD HER

SØK I DØDSANNONSENE HER

Artikkeltags