Minneord: Knut Aven

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Knut hadde en uformell lederstil, satte aldri seg selv i sentrum.

DEL

Knut Aven døde søndag 4. september, 68 år gammel.

Knut ble ansatt på Eltek i Drammen som salgssjef i 1986. Gikk over til konkurrenten Powec i 1990 som han var med å bygge opp fra et lokalt norsk firma, til en global aktør, teknologisk ledende innen sitt felt.

Etter at Powec ble solgt til amerikanske PowerOne, begynte Knut for annen gang på Eltek i 2005, først som salgssjef og senere som administrerende direktør.

Knut hadde en integritet, en faglig kompetanse og personlige egenskaper som verdsatt svært høyt.

Knut hadde en uformell lederstil. Han var ofte rundt og snakket med den enkelte, gjerne for å få informasjonen rett fra kilden, men også ofte bare for å slå av en prat, høre hvordan det gikk eller hvordan det sto til med familien.

Samtidig jobbet han hardt, var tilgjengelig til alle døgnets tider, hadde en arbeidskapasitet og reiseaktivitet som tok pusten fra de fleste. Men Knut satte jobben sin svært høyt og gledet seg stort når innsatsen bar frukter.

Knut satte aldri seg selv i sentrum. Han var flink til å løfte frem den enkelte og fokuserte alltid på hva vi som team hadde oppnådd.

Han hadde også evnen til å se mennesket bak og var genuint interessert i den enkeltes ve og vel. Knut hadde som prinsipp at ansatte som trives yter best. Alle rundt Knut trivdes.

På tross av mye jobb var Knut en tilstedeværende ektefelle og far. Han hadde en fantastisk støtte i Bjørg og var et stort forbilde for sine to døtre.

I 2013 valgte Knut å pensjonere seg etter fantastisk karriere innen kraftelektronikk. Dessverre rakk han ikke å nyte mer enn 6 måneder av sin pensjonisttilværelse før han fikk kreftdiagnosen.

Jeg selv fikk gleden av å jobbe sammen med Knut i 26 år, de fleste av årene som min sjef, alle årene som fantastisk mentor og god venn.

Knut Ramnæs

LES FLERE MINNEORD HER

SØK I DØDSANNONSENE HER

Artikkeltags