Minneord - Odd H. Andreassen

Odd H. Andreassen

Odd H. Andreassen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tangen og Drammen har mistet noe av sin fortid ved Odd Holtenes Andreassens bortgang.

DEL

MINNEORD: Odd Holtenes Andreassen f. 1926 Hans tilknytning var større enn som så, geografisk, politisk og religiøst.

Han var kristen marxist, forsvarte kongedømmet og var særlig opptatt av begrepet kapitalismens akkumulasjon, et begrep han stadig kom tilbake til blant annet i sin faste spalte i LO-Aktuelt. Der hadde hans ord flere hundre tusen lesere.

Han så det som helt nødvendig at en måtte ta et oppgjør med kapitalkreftene. Ideologisk hørte han hjemme i den internasjonale, sosialdemokratiske bevegelse. Han var medlem av marxistisk forum.

Det er ingen overdrivelse å si at nå, ved hans bortgang, burde denne bevegelse senket sine faner, slik skikken en gang var.

Odds ungdom falt under okkupasjonen 1940 – 45. Han deltok i det illegale arbeidet, blant annet med den livsfarlige distribusjonen av illegale aviser.

I de lange gjenoppbyggings-årene etter 1945, utdannet han seg og ble noen år ved LO-skolen på Sørmarka.

Så ble det Kommuneforbundet i veldig mange år. Der var han så ansett og regnet for en svært dyktig medarbeider. Han fikk legge opp sitt løp som han ønsket med foredrags-virksomhet land og strand rundt.

Odd hørte til i den vennegjengen som samlet seg om De norske skolehistoriske samlinger, som nå er pakket ned og samler støv i Vestfossen.

Vi føler vemod når han nå ikke er blant oss lenger. Han vil bli husket av oss som et rikt og verdifullt menneske. Han var vår venn.

LES FLERE MINNEORD HER

SØK I DØDSANNONSENE HER

Artikkeltags