Gå til sidens hovedinnhold

Minneord: Tannlege Kirsti Øijord og kunstmaler Kåre Øijord

Artikkelen er over 3 år gammel

Kirsti og Kåre Øijord var mine foreldre. Jeg er deres stolte datter.

Jeg skriver dette minneord sent etter min fars bortgang, på grunn av langvarig sykdom. Det er uansett aldri for sent å hedre deres minne.

Svært ung befattet Kåre Øijorden seg med fargelære og filosofi, og tok beslutning om å bli kunstmaler. Kirsti Øvergård ga sin lojale tilslutning til kjærestens livsoppgave. Hennes bidrag er uvurderlig. Ydmyk for Kåre Øijords kunstnerskap og den mesteroppvisning det legger for dagen, sto tannlegen opprett ved sin manns side. Som ung kvinne i dag, kunne hun drevet det til hva som helst.

Tiden mine foreldre levde i, var uendelig rik på opplevelser. Det var spennende utvikling innen begges felt. Som attpåklatt fulgte jeg dem tett, og var heldig nær Øvergård og Øijord familien og deres fantastiske venner.

Kirsti og Kåre ga meg en lykkelig barndom og et åpent, kreativt hjem. Den positive tenkning var Kirsti og Kåre Øijords våpen i motgang. Kåre Øijords beste venn i livet, var Jan Thomas Njerve. Vennskapet sto gjennom tykt og tynt og jeg håper jeg en gang klarer å formidle min fars takknemlighet.

Kirsti og Kåre Øijord var to usedvanlige mennesker. Konstruktiv holdning kan man lære av dem. Gjennom vanskelige tider, sto de sammen, like tett som i gode. Kirsti og Kåre tok vare på kjærligheten i familien, verdsatte vennene og kollegaene, verdiene de skapte, etikken, kunsten og nerven til siste slutt.

Stor takk

Datter Kari Fride Øijord med familie

 

Kommentarer til denne saken