Minneord Steinar Christiansen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En av If. Sturlas friidrettskjemper er gått bort 83 år gammel. Steinar Christiansen var en markant skikkelse i den gule Sturlatrøya på 60-og tidlig 70-tallet. Steinar var med på å prege langdistansemiljøet i krets og klubb i en rekke år, og han var inspirasjonskilde og treningskammerat for både yngre og godt etablerte løpere i Sturla. Som resultat av dette, utviklet langdistansemiljøet i Sturla seg til å bli et av de sterkeste i landet på 70-tallet. Det gode miljøet vi hadde innen mellom- og langdistansegruppa, kan utvilsomt tilskrives Steinar, og vi er mange som kan takke han for felles treninger og gode treningsråd. Kongepokalvinner Ståle Engen og olympier Per Halle, er selvsagt intet unntak.

Etter at Steinar la piggskoa på hylla, tok han i mange år et betydelig administrativt ansvar som bl.a. som leder av friidrettsgruppas torsdagsbingo på Blix. Her sørget Steinar for at friidrettsgruppa fikk betydelige inntekter til aktiviteter for både unge og etablerte friidrettsutøvere.

Steinar har alltid vært familiekjær og sammen med sin kone Gunvor gjennom 64 år, fulgte han opp sønnen Jan Steinar på friidrettsbanen. I  de senere årene har han også fulgt opp sitt svært lovende barnebarn; Andreas. 

Steinar Christiansens innsats som en sterk langdistanseløper, miljøskaper og administrator, står det stor respekt av, og vi sturlavenner har mye å takke Steinar for.

Vi lyser fred over Steinar Christiansens minne.

Artikkeltags