Minneord: Øyvin Norborg

MINNES ØYVIN NORBORG: «Øyvin levde med nyhetsdøgnet», skriver tidligere pressekolleger Hans Arne Odde og Lars Strand.

MINNES ØYVIN NORBORG: «Øyvin levde med nyhetsdøgnet», skriver tidligere pressekolleger Hans Arne Odde og Lars Strand. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hans lyst og evne til å utvikle avisen og til å skape nye produkter var grenseløs.

DEL

MINNEORD: Vår tidligere redaktørkollega i Drammens Tidende, Øyvin Norborg, døde mandag etter kort tids sykdom. Han ble 78 år gammel.

Øyvin var den typiske pressemannen – uredd, modig og alltid tro mot journalistikken.

Han satte den frie nyhetsformidlingen og medienes samfunnsrolle fremfor alt, og måtte erkjenne at en lokalavisredaktør i perioder kan føle seg venneløs og utskjelt av særinteresser. Men blant leserne, som forventer en uavhengig og fri avis, var Øyvin redaktøren med stor R.

Øyvin levde med nyhetsdøgnet, alltid på vakt og alltid på jakt etter den journalistiske kjernen i enhver sak.

Da Øyvin kom fra Romsdals Budstikke i Molde til Drammens Tidende som nyhetsredaktør i 1983, satte han umiddelbart sitt preg på redaksjonen og produktet. Internt kjempet han for redaksjonens interesser og motivet var alltid det samme: å få så mye redaksjonelle ressurser at han kunne serverne leserne en levende og god avis hver dag – produsert av engasjerte og dedikerte medarbeidere. I Drammens Tidende var det godt med ressurser og avisens eiere forsto betydningen av å satse på produkt og god journalistikk.

Vi snakker om pressens gullalder og en tid som passet Øyvin perfekt. Hans lyst og evne til å utvikle avisen og til å skape nye produkter var grenseløs.

Øyvin sluttet i Drammens Tidende for å bli publisher i Østlandets Blad. Senere ble han redaktør av ukeavisen Kommunal Rapport, en stilling han hadde i 13 år inntil han ble pensjonist i 2006. Da kunne Øyvin se tilbake på 42 år i pressen. Fra 2007 har han vært med i styret for Presseveteranene i Norge. Fra 2011 og til sin død var han leder av denne foreningen for pensjonerte journalister og redaktører.

Vi minnes Øyvin som en god kollega og venn og som en entusiastisk og fri pressemann.

LES OGSÅ:

Minneord: Ola Heen Strømmen

Minneord: En bykjendis har gått bort

Minneord: Karl Richard Hals 

Artikkeltags