Minneord: Per-Rune Wølner

Per-Runar Wølner minneordRune Marthinsen Ekte kjærlighet - Strømsgodset

Per-Runar Wølner minneordRune Marthinsen Ekte kjærlighet - Strømsgodset

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Han hadde en sterk innsats i den marineblå Strømsgodset-trøya i hele 13 sesonger på A-laget.

DEL

Per-Rune Wølner er død, 67 år gammel. Han er en av ytterst få som har gått gradene fra lilleputt til A-lag og heller aldri senere vært innom noen annen klubb enn Strømsgodset. Han er en ekte SIF-gutt og en ekte SIF-legende.

Per-Rune Wølner er et kjent og kjært navn i Drammen, selvfølgelig mest på grunn av hans sterke innsats i den marineblå Strømsgodset-trøya i hele 13 sesonger på A-laget. Han debuterte i toppdivisjonen i 1968 og spilte sin siste sesong i 1980.

Hele 234 obligatoriske kamper ble det, og det er kun 10 SIF spillere gjennom alle tider som har maktet flere. Per-Rune vant cupgull og Norgesmesterskapet i 1969, 1970 og 1973, samt Seriemesterskapet i 1970. Han var en av hele 8 spillere som vant alle disse fire gullmedaljene i vår «første storhetstid». Han vant selvfølgelig også bronsemedaljer i eliteserien i 1969 og 1972.

LES OGSÅ: Historisk sus ved Marienlyst

Per-Rune spilte alle sine kamper som høyre back. Han huskes for sin enorme innsats og store fart. Alle som opplevde gullårene den gang da minnes aller best hans fantastiske, knallharde – men alltid rene sklitaklinger. Ingen var noen gang forbi Per-Rune selv om de lå noen meter foran.

Per-Rune var ofte innom SIF-huset og alltid på plass på Marienlyst når A-laget spilte.

I den senere tid var han sterkt preget av kreftsykdommen, og det ble dessverre sjeldnere å se han på «banen». Et stort, stort høydepunkt for han var utvilsomt avdukingen av Steinar Pettersen-statuen tidligere i år da han sammen med sine gamle lagkamerater ble hyllet både før kampen og i pausen på Marienlyst.

Han ga tydelig uttrykk for at han var svært takknemlig for den dagen. Han var oppriktig glad for og stolt av alt det han hadde fått være med på i denne klubben.

Alle kampene, alle triumfene, men vel så stort var kameratskapet og miljøet.

Vi er stolte og takknemlige tilbake, for ingenting ville vært det samme uten han.

Per-Rune døde lørdag ettermiddag med sine sønner hos seg, og med det har Strømsgodset mistet en høyt respektert fotballspiller og et godt og snilt medmenneske og medlem i vår kjære forening.

Strømsgodset lyser fred over Per-Rune Wølners minne og vil hedre han med et minutts applaus før semifinalekampen mot Kongsvinger neste uke.

Rune Marthinsen

Ekte kjærlighet – Strømsgodset

LES FLERE MINNEORD HER

SØK I DØDSANNONSENE HER

Artikkeltags