Minneord: Henrich Bille

Minneord: Henrich Bille.

Minneord: Henrich Bille. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Henrich var bautaen som holdt vårt vennskap sammen, som sto støtt når vi trengte noen å lene oss på, som skapte ro når vi trengte det, temperatur når vi trengte det, omsorg når vi trengte det.

DEL

MINNEORD: Vår kjære venn er borte, bare 66 år gammel. Brått, og uventet kom meldingen søndag 27. august. Et vennskap som skulle vare i mange flere år, ble brutt – år vi så fram til med udelt glede. Henrich var bautaen som holdt vårt vennskap sammen, som sto støtt når vi trengte noen å lene oss på, som skapte ro når vi trengte det, temperatur når vi trengte det, omsorg når vi trengte det.

Vi – er gutteklubben Ugrei; fire gutter av samme årgang som har fulgt hverandre i det meste av livet; gjennom barneskole, gymnas og studier. Som har fortsatt å holde sammen gjennom hverdager og ferier.

Stammen har vært våre månedlige møter. Mye skal til for at ikke alle fire kommer – til hjemmelaget middag, øl og lange samtaler om alt fra trivialiteter til dype livsspørsmål. Og vi har hatt vår Londontur hvert år. Da går vi på pub og museer, besøker små vin- og whiskysjapper, og gjør oss kjent med London, alltid guidet av Henrich. Og alltid minst én fotballkamp.

Hva skal West Ham gjøre nå, uten Henrich? For det var laget som valgte ham til supporter, slik han selv alltid sa det.

Henrich var sine venners venn. Fordi han var seg selv! Det var utenkelig for ham å gjøre seg til for, eller behage andre hvis det ikke var ekte. Det han sa og gjorde, sto han for, og vi elsket ham for det. Han viste oss at vennskap forplikter. Da forpliktet det oss andre og.

Han var en å dele glede og smerte med, en å lytte til, en å be om kloke råd i vanskelige livsfaser. Ikke fordi han var psykiater, men fordi han var Henrich. For det var Henrich som gjorde psykiateren god, ikke omvendt.

Henrich hadde integritet, med bredt spenn i alt han sto for, slik det kjennetegner den kloke: han var sta og føyelig, sindig og engasjert, intellektuell og sanselig, rasjonell og emosjonell, skeptisk og idealistisk.

 Alt på en gang. Han fulgte sine lidenskaper og fylte dem med imponerende kunnskaper og sterke meninger: politikk, rock og pop, vin og maltwhisky, fotball og sykling, en lidenskap i mange år. Og familien – alltid familien!

Og det er familien vi tenker på nå: hans Sissel gjennom snart 50 år, barn og svigerbarn: Tomas, Vibeke og barnebarna, Cecilie, Pål og Benedicte. Vi tenker på dere, og på Henrich som gikk fra oss så altfor tidlig.

Rolf Langum

Odd Grimm Torstensen

Ingvald Fergestad

LES FLERE MINNEORD HER

SØK I DØDSANNONSENE HER

(NB! Avisen beklager feil bilde på trykk i lørdagens avis.)

Artikkeltags