Minneord: Knut Paul Åserud

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En bauta er lagt ned.

DEL

Knut Paul Åserud gikk bort 1. november 2017 i en alder av 77 år. 

Som utøvende landmåler i et privat firma kom jeg i kontakt med Knut da han var ansatt i Drammen kommunes oppmålingsavdeling i 1970-årene.

Etter hvert kom vi også sammen rundt det grønne gress på Marienlyst stadion, der Knut administrerte «ritualet» omkring  prøvene til det etterlengtede idrettsmerket.

I 1984 ble vi kolleger i Drammen kommune. Knut var landmåler i kommunens enhet i Rådhuset, og etter hvert i Drammen drifts lokaler, mens jeg overtok ledelsen av  Kart og geodata-avdelingen. I den forbindelse fikk jeg mye kontakt med Knut, både faglig og sosialt.

Knut var en respektert, solid   kollega, og ikke minst en god venn, med positive, sosiale ferdigheter. 

Vårt fagnettverk satte pris på å benytte noe av tiden sammen til sosialt samvær, både internt i kommunen og sammen med tilsvarende kommunale enheter i landet, der det sosiale innholdet for øvrig var behørig koblet  med faglig innhold.

Knut var en kunnskapsrik og velorientert person, med humor – og replikker som satte seg fast, og manet til ettertanke. Han kunne si fra hvis han syntes noe ikke var som det skulle, men var i enda større grad i stand til å bemerke det som var bra!

Det jeg husker best fra min gode kollega, Knut, er hans underfundige replikk, hans lune smil – og ikke minst hans spesielle, velgjørende latter.

Knut fikk et  langt liv, med hyggelige begivenheter og episoder han var sentral i, og som mange av oss ble forunt å  få del i. Til  min fornøyelse og glede har disse satt seg fast – for godt!

Stor takk for det mangeårige, positive samarbeidet, Knut!

Artikkeltags