Gå til sidens hovedinnhold

Mjøndalen brøt 34 år lang tapsrekke - men Molde ble muligens snytt for mål

Mjøndalen har tapt åtte strake eliteserieoppgjør mot Molde, men var heldige for at dommeren ikke så det TV-bildene viste.

MJØNDALEN: De har spilt uavgjort mot Bodø Glimt og vunnet mot Rosenborg, men Molde er det topplaget Mjøndalen har slitt mest med de siste årene.

Ikke siden 1987 har bruntrøyene tatt poeng mot laget fra Rosenes by. Mandag skjedde det for første gang på 34 år, etter 0–0 hjemme på Consto Arena.

– Det er den jevneste kampen vi har spilt mot Molde siden jeg kom til klubben. Vi kunne ha vunnet. De har nok mer ball enn oss, det har de mot alle. Men jeg syns vi angriper giftig, sier MIF-trener Vegard Hansen etter kampen.

Molde snytt for mål?

På Consto Arena var det varmt og relativt vindstille. Men MIF fikk nok litt medvind av dommeren i 2. omgang. Da det gjensto en knapp halvtime kom gjestene på løp fra høyre. Et innlegg endte hos Kristoffer Haugen som fyrte av mot mål. Sosha Makani reddet, men TV-bildene viste at hele ballen mest sannsynlig var inne.

Men til Molde-spillernes store fortvilelse ble spillet vinket videre.

– Da konkluderer vi herved fra kommentatorboksen at det skulle vært mål, sa Discovery-kommentator Jørgen Klem.

– Enig, stemte ekspert Bengt Eriksen i.

Hansen innrømmer at laget var heldige med situasjonen.

– Vi er heldig der. Vi føler oss litt uheldige de siste par årene, så at vi fikk en for oss nå, det tar vi bare imot og sier takk, uten dårlig samvittighet, sier MIF-treneren til Drammens Tidende.

Sveen med dagens største MIF-sjanse

Mjøndalen var kanskje heldig med den ene situasjonen, men kampen sett under ett var et ikke ufortjent at vertene fikk med seg ett poeng.

Mjøndalen åpnet friskt mot et unormalt tamt Molde-lag. Ole Amund Sveen kom til både en og to avslutningsmuligheter de første tre minuttene. Men det var først etter 13 minutter den første virkelig store sjansen presenterte seg for 31-åringen.

På innkast hev Fredrik Brustad inn i feltet. Via både Sondre Solholm Johansen og Benjamin Stokke endte ballen hos Sveen en halvmeter foran mål. Men gjøvikingen bommet på ballen, i det som ble Mjøndalens største sjanse i kampen.

Molde, som knapt hadde beveget seg inn på MIFs banehalvdel, fikk sitt sin første avslutning på mål etter et kvarter, med et skudd fra Fredrik Aursnes. Men Sosha Makani hadde full kontroll på den.

Vertene vartet opp med en ny stor mulighet etter drikkepausen midtveis i omgangen. Brustad brukte farten fremover, men slet i skuddøyeblikket. Bruntrøyene var litt heldige med at ballen endte hos Walstad som fyrte løs mot krysset, men Andreas Linde fikk slått det som kan ha vært et mislykket innlegg til corner.

Molde våknet

Gjestene våknet litt det siste kvarteret før hvilen. Moldes beste mulighet kom etter omtrent en halvtime, da Magnus Wolff Eikrem la ballen inn i feltet. Solholm Johansen avverget i det Ohi skulle skyte. Hestad plukket returen og fyrte av fra 16 meter, men ble blokkert av Markus Nakkim.

Martin Rønning Ovenstad hinkende ut rett før pause. Tonny Brochmann kom inn for 27-åringen.

Erik Stavås Skistad fikk siste sjanse før pause på innlegg fra Brustad. Men 21-åringen traff ikke skikkelig med hodet og det sto 0–0 til hvilen.

– De har ett fritt skudd fra seksten meter, men de har skapt veldig lite bortsett fra det. Det er vi som har skapt de største sjansene, og de som har ballen mest, litt som forventet. Så må vi ha mer kvalitet med ballen. Får vi det, så er de borte med en gang. Det er nøkkelen for oss, sa MIF-kaptein Christian Gauseth til Discovery i pausen.

Ropte på straffe

Men det var Molde som startet best etter hvilen. Wolff Eikrem kom til avslutning etter 52 minutter. Skuddet gikk like utenfor stanga.

Etter 60 minutter steg temperaturen ytterligere, på en allerede varm gressmatte, på grunn av en situasjon i feltet. Tonny Brochmann ropte på straffe etter at han gikk i bakken for andre gang på kort tid, men dommeren vinket spillet videre.

En rasende Brochmann styrte mot dommer, uten å få omvendt avgjørelsen av den grunn.

MIF ble muligens snytt for en straffe, men i så fall ble Molde snytt for et mål. For tolv minutter senere kom gjestene på løp fra høyre. Et innlegg endte hos Kristoffer Haugen som fyrte av mot mål. Makani reddet, men TV-bildene viste at hele ballen mest sannsynlig var inne.

Det ble imidlertid ikke noe mål for Molde – og kampen endte 0–0. Mjøndalen-spillerne feiret som om det var seier etter kampen.

Kampfakta

Eliteserien fotball:

Mjøndalen - Molde 0-0 (0-0)

Consto Arena, 200 tilskuere

Mål:

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball

Gult kort:

Lagene:

Mjøndalen (4-3-3): Sosha Makani – Sebastian Sebulonsen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Erik Stavås Skistad, Christian Gauseth (Stian Semb Aasmundsen, 74), Ole Amund Sveen (Joackim Olsen Solberg, 89) – Fredrik Brustad (Lars Olden Larsen, 74), Benjamin Stokke (Shuaibu Lalle Ibrahim, 90), Martin Rønning Ovenstad (Tonny Borchmann, 45)

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde - Erling Knudtzon, Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Birk Risa (Kristoffer Haugen, 68) - Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain - Eirik Hestad (Eirik Ulland Andersen, 68), Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen - Ohi Omoijuanfo (David Fofana, 68)

Kommentarer til denne saken