Husk å last inn siden på nytt for siste oppdatering (CTRL + F5 på PC eller Mac)!

– Det blir spennende det. Vi levde et helt år med det, så jeg tror jeg skal holde fokus, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen før kampen.

Mjøndalens mangeårige sjef har takket ja til å mikrofon på seg, slik at han kan svare på spørsmål underveis i kampen mot Vålerenga.

I den får nyinnhentede angrepsspilleren Fredrik Brustad (har tidligere spilt for lag som svenske AIK, Molde og Stabæk) sine første minutter som bruntrøye. Det samme gjelder 17 år gamle Ari Sagbakken – som omtales av Hansen som «et fysisk vidunder».

På den andre siden av banen står et Oslo-lag som blant annet kan skilte med de tidligere Godset-spillerne Mohammed Abu og Adam Larsen Kwarasey.

Andre omgang

45. minutt: Den lite kamptrente Fredrik Brustad går av og erstattes av Jibril Bojang. Som planlagt, forklarer MIF-trener Vegard Hansen om byttet på stillingen 0–0.

48. minutt: VIF-innbytteren Felix Horn-Myhre får fart på spillet. Strør om seg med gode pasninger, og MIF-keeper George Bokwé må til sist gripe inn.

50. minutt: Den nyinnkjøpte angrepsspilleren Sondre Liseth fortsetter å høste skryt fra kommentatorene idet han holder på ballen og sikrer MIF en mulighet til å angripe. Bojangs innlegg ender med et hjørnespark – som dessverre blir for langt.

55. minutt: Mjøndalen inne i en god periode. Har mye ball på VIFs banehalvdel, og Sondre Liseth klinker til med høyrefoten. Larsen Kwarasey klarer å redde. God sjanse – og veldig bra spill av den tidligere Nest-Sotra-spilleren Liseth.

57. minutt: Vålerenga spiller med en yngre ellever i andre omgang. Det utnytter de mer fysisk sterke MIF-spillerne. Fortsetter å presse. Halvsjanse for Vetle Dragsnes.

– Fått en mye mer åpen fotballkamp her etter pause, påpeker Eurosports kommentatorer.

60. minutt: Dobbeltbytte. Sebastian Temte Hansen kommer inn – ut med Thorhallsson. Andreas Hellum kommer inn og Scriven går ut. Begge de to innbytterne var ute på lån i fjor.

61. minutt: Liseth er inne som ren spiss og får umiddelbart en sjanse. Avslutningen sklir imidlertid av foten. Kunne fort vært 1–0 til MIF der.

64. minutt: Vålerenga ligger lavt nå. Ser litt usikre ut og mangler flyt i spillet. Og når de først kommer framover, har MIF få problemer med å få den unna. Latifu klinker ballen opp.

66. minutt: Frispark på sekstenmeterstreken. Temte Hansen feller VIF-spiller Opsahl. Skuddet fra Magnus Grødem ser umiddelbart farlig ut, men flyr til venstre for MIF-målet.

70. minutt: God involvering fra skadeutsatte Vamouti Diomande, som nettopp har kommet inn. Vinner ballen oppe på kanten, men MIF klarer ikke å holde lenge på den. Vålerenga har kommet inn i kampen igjen. Ser mer selvsikre ut.

– Vi har byttet mye. Det blir litt rotete, og nå er en del av verdien av kampen er borte for begge lag, sier trener Vegard Hansen.

– Vi fikk litt sjokk av tempoet i starten av kampen, fortsetter han om oppgjøret som nå er langt jevnere enn det var i første halvtime.

74. minutt: VIF-spiller Grødem setter fart og smeller til med høyreslegga. Bokwé redder, men roter litt, og klarer så vidt å sikre at det fortsatt står 0–0. Kort tid etter signaliserer en haltende Brochmann at han er ferdig for dagen.

76. minutt: Brochmann ser ut til å ha smerter. Må av banen samtidig som Adrian Hansen kommer inn for MIF-kaptein Quint Janssen. Hansen er sønnen til trener Vegard Hansen.

79. minutt: Vålerengas teknisk sterke unggutter har ballen i lengre perioder, men MIF klarer omsider å kontre. Ender med hjørnespark etter at Sagbakkens innlegg blokkeres.

80. minutt: Corneren er ikke spesielt bra. Treffer verken Quint Janssen (som kom inn igjen  for Latifu etter å først ha blitt byttet ut) eller de andre MIF-gutta.

81. minutt: Vamouti Diomande viser hva han er god for. VIF henger ikke med på tempoet eller fintene til den offensivt anlagte midtbanemannen, men avslutningen fra Hellum er svak.

84. minutt: Spillet bølger litt fram og tilbake. Erick Sagbakken har kommet inn og begynner å gjøre seg gjeldende. Det samme gjelder mildt sagt Vamouti Diomande. Teknisk god og mye involvert.

85. minutt: MIF-mål! Andreas Hellum! Spissen fra Krokstadelva viser VIF-ungguttene hvem som er sterkest inne i feltet og får ballen forbi keeper. Sterkt.

88. minutt: Mjøndølingene har fått selvtillit av Hellums nettsus. Holder VIF inne på egen banehalvdel, hvorpå Bojang klinker til. Perlemål av Jibril Bojang.

– Fart og kraft, oppsummerer Eurosports Tor Ole Skullerud i kommentatorbua.

92. minutt: Erick Sagbakken forsøker seg på et langskudd. Ikke av beste merke og et talende punktum for en kamp preget av varierende kvalitet. Uansett en god prestasjon av MIF.

– Vålerenga-Mjøndalen 0–2. Det er bra det, sier en fornøyd Vegard Hansen til Eurosport.

Smilet er definitivt på plass når han blir vist reprisen av kremmerhuset til Jibril Bojang og kranglemålet til Andreas Hellum. Han er også svært fornøyd med spillet til Sondre Liseth og prøvespiller Akeem Latifu.

– Han var god. Han er en erfaren og god spiller med ro i spillet sitt, sa trener Hansen om sistnevnte.

Første omgang

2. minutt: Vålerenga holder i ballen, og forsøker å vende ballen fra side til side. Mjøndalen ligger dypt i banen.

3. minutt: Prøvespilleren Akeem Latifu hindrer Bård Finne inne i feltet til Mjøndalen. God involvering fra nigerianske backen.

5. minutt: Fredrik Brustad forsøker seg på et bakromsløp, men pasningen blir i lengste laget. Kommentatorene til Eurosport slår fast at det er slik Mjøndalen må true Vålerenga inne i LSK-hallen.

7. minutt: En kort cornervariant fra Vålerengas Bård Finne får ikke noen god skjebne. Etter litt klabb og babb inne på Mjøndalens banehalvdel får bruntrøyenes angriper Alfred Scriven ballen, men det blir igjen for upresist. Sliter med å flytte opp mange nok folk fort nok, Mjøndalen.

10. minutt: Vålerengas Ejuke utfordrer et baktungt Mjøndalen forsvar. Det hele ender med at Oslo-laget får en avslutning inne i feltet – over mål.

– Vi har nesten ikke hatt ballen, og blir altfor lave, slår MIF-Vegard Hansen fast overfor Eurosport.

15. minutt: Thorhallsson spiller fram Tonny Brochmann, men dansken blir stoppet takket være en glimrende takling fra Vålerengas Dønnum. Brukbare tendenser fra MIF.

17. minutt: VIF-midtbanemann Magnus Lekven får stå ganske upresset, men blir upresis da han avslutter utenfor Mjøndalens mål.

18. minutt: Brochmann drar seg innover i feltet til VIF, men touchen blir for lang. Dermed får Vålerenga klarert.

19. minutt: Mjøndalens 18 år gamle islandske midtbanespiller Dagur Dan Thorhallsson får skryt fra kommentatorbua til Eurosport. Omtales som «fin fotballspiller» med god ballbehandling og to følsomme bein.

23. minutt: Mjøndalen fortsetter å ligge dypt, mens Vålerenga har mye ball – uten å komme gjennom forsvaret til bruntrøyene. Flytter ikke ballen helt raskt nok.

25. minutt: Midtstopper Quint Janssen stiger høyt til værs og header unna en VIF-corner. Sterkt av nederlenderen.

26. minutt: For en sjanse. En håpløs feilpasning havner i beina på Sondre Liseth, som smeller ballen gjennom beina på Abu og i stolpen. Nesten for MIF! Ikke imponerende av Vålerenga.

30. minutt: Tempoet har roet seg ned. Ikke imponerende spill fra noen av lagene.

31. minutt: VIFs Bård Finne får en god gjennombruddspasning fra Abu, men innlegget er ikke av ypperste kvalitet og Fitim Azemis avslutning har lite kraft.

På MIF-benken er Vegard Hansen mer fornøyd en tidligere, og trekker fram Sondre Liseth. MIF har en klar plan om å smelle baller mot den fysisk sterke angrepsspilleren, forklarer Hansen.

– En sterk jævel, slår han fast.

34. minutt: Magnus Lekven får gult kort etter en ordentlig stygg takling på Tonny Brochmann. Dansken har tydelige merker på beinet etter den der og tenner på for alle plugger. Ikke så rart. Veldig unødvendig av VIF-spilleren.

37. minutt: MIF-keeper George Bokwé har få problemer med en avslutning fra Ejuke.

39. minutt: MIF tar et raskt innkast på venstresida. Liseth spiller ballen videre til Brochmann, som skyter hardt, men for høyt. Brukbart spill av mjøndølingene.

42. minutt: Vålerenga fortsetter å stange mot MIF-forsvaret. Vet ikke helt hva de skal gjøre når de nærmer seg sekstenmeteren.

43. minutter: Men så tester de George Bokwé. MIF-målvakten leverer imidlertid varene og tipper ballen ut til corner. Har foreløpig spilt en god kamp.

45. minutter: VIF-presset fortsetter ut til pause. Noe mål blir det ikke og kampen står 0–0 når gutta går inn i garderobene.

– Vi har en del å snakke om i pausen, sier en misfornøyd Tonny Brochmann til Eurosport.

Han mener at Magnus Lekvens takling på ham var stygg, men forsikrer om at det går bra.

– Jeg kan forstå det. Jeg var ganske seint ute der, sier Lekven til samme kanal kort tid etterpå.

Møndalens oppstilling: George Bokwe, Vetle Dragsnes, William Sell, Quint Jansen, Akeem Latifu, Tony Brochmann, Erick Sagbakken, Dagur Dan Thorhallsson, Sondre Liseth, Alfred Scriven og Fredrik Brustad.

Vålerengas oppstilling: Adam Larsen Kwarasey, Sam Adekugbe, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Christian Dahle Borchgrevink, Mohammed Abu, Magnus Lekven, Bård Finne, Chidera Ejuke, Aron Dønnum og Fitim Azemi.