Mjøndalen tar imot Godset til lokaloppgjør

Det er duket for en spennende match mellom distriktets to lokale topplag.

DEL

MJØNDALEN: Forrige gang MIF og SIF møttes til lokaloppgjør endte det med seier til sistnevnte. Lørdag er det duket for et nytt Ælv Classico og Godsets trener Henrik Pedersen håper på nok en trepoenger mot erkerivalen.

– Forrige gang vant vi fortjent og vi skal gjøre alt vi kan for å slå dem igjen.

Da rivalene møttes i juli endte matchen 2–1 til Godset. Den danske treneren mener de brunkledde har hevet seg siden den gang.

– Det blir nok en spennende fight mot Mjøndalen. Jeg syntes de har utviklet seg mye den siste perioden og hentet inn noen dyktige spillere.

Både MIF og SIF er langt nede på tabellen før kampen i 24. runde. Strømsgodset har 24 poeng, mens Mjøndalen har 17. Det gjør at de for øyeblikket ligger på henholdsvis 13 og 15. plass. Dermed er det to poengsultne lag som møtes til lokaloppgjøret lørdag kveld.

Forrige gang gikk oppgjøret på Marienlyst stadion, mens det denne gangen skal foregå på Consto Arena i Mjøndalen. Til tross for at Pedersen er innflytter i Drammen kommune, vet han at bortekampen denne helgen er litt ekstra spesiell for både spillere og supportere.

– Det er en kamp utover det vanlige for veldig mange og jeg merker på omgivelsene hvor mye denne kampen betyr.

LOKALOPPGJØR: Mjøndalen tar i mot Godset på Consto Arena lørdag kveld. Her fra forrige gang de to lagene møttes tidligere i år.

LOKALOPPGJØR: Mjøndalen tar i mot Godset på Consto Arena lørdag kveld. Her fra forrige gang de to lagene møttes tidligere i år. Foto:


Skuffet etter forrige møte

MIF-trener Vegard Hansen er trygg på at hans gutter viser seg fra en langt bedre side enn Ælv Classico i sommer, da de tapte mot de blåkledde rivalene.

– Ja, jeg er sikker på at det vil sprute mer av oss nå. Det var en skuffende prestasjon på Marienlyst. Jeg føler vi er veldig godt forberedt til lørdagens kamp. Vi har jobbet godt hele uka og drillet relasjonene. Det ser bra ut, sier han.

Hansen poengterer at de ikke har fokusert så mye på viktigheten av kampen, men at dette sier seg selv. Både når det gjelder den enorme prestisjen, og at MIF sårt trenger poeng for å kunne redde plassen.

– Vi bør helst vinne over Godset, konkluderer Hansen.

MIF har prestert mye bra i de to siste kampene mot topplagene Bodø/Glimt og Molde, men har tapt.

– Sjansene til å slå SIF er selvsagt langt større, men disse oppgjørene blir som regel tette og jevne. Vi kjenner Godset godt, og vet hva de kommer med, kommenterer den rutinerte treneren.

Siste: Her er MIFs og SIFs lagoppstilling til Ælv Classico:

Slik stiller MIF:

Sosha Makani, Syver Skaar Eriksen, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes, Christian Gauseth, Isaac Twum, Ole Amund Sveen, Martin Rønning Ovenstad, Fredrik Brustad, Sondre Liseth.

Det er ingen forandringer på MIFs lag.

Slik stiller SIF:

Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Nico Mickelson, Ipalibo Jack, Johan Hove, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad, Valdimar Ingimundarson, Lars-Jørgen Salvesen.

Tokstad kommer inn for Mawa i forhold til elleveren mot Vålerenga sist.

Lørdagens oppgjør starter klokken 18:00.

LES OGSÅ: Syver (19) klar for sitt første Ælv Classico: – Jeg har jo vært på kampene selv. Dette blir veldig kult

LES OGSÅ: Skjebnekamp og Ælv Classico: Kapteinene fyrer opp stemningen

LES OGSÅ: Salvesen før lokaloppgjøret: – Mjøndalen er desperate

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken