Muntert øl-slag i Stortinget

AASS-MANN: Frp-representant Morten Wold fikk opp humøret i stortingssalen med sitat fra Gulatingsloven og hyllest til favorittølet sitt.

AASS-MANN: Frp-representant Morten Wold fikk opp humøret i stortingssalen med sitat fra Gulatingsloven og hyllest til favorittølet sitt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Aass-patriot Morten Wold benyttet anledningen til å reklamere for drammensbrygget fra landets viktigste talerstol, og fikk kjapt Hansa-svar på tiltalen.

DEL

OSLO/DRAMMEN/MODUM: Sist uke debatterte de folkevalgte et forslag om å innføre innholdsmerking av alkoholholdige drikkevarer. Stortingsflertallet vil avvente hva EU lander på i dette spørsmålet, ikke minst av hensyn til de stadig flere småskalaprodusentene. 

Frp tilhører flertallet som vil vente, og Morten Wold var klar på at ølbrygging er ikke noe man tuller med. Stortingsrepresentanten fra Modum trakk frem selveste Gulatingsloven i innlegget sitt.

LES OGSÅ: Rocker vraker pils for puls

Hyllet Aass

- Det er verdt å huske på at ølbrygging har lange tradisjoner i Norge. I Gulatingsloven var det bestemmelser med strenge straffer for den som unnlot å brygge øl. I loven står det: «Men ølet skal signast Krist og Sankta Maria til takk, til godt år og fred. (…) um nokon ikkje bryggjer til den tid, då skal han bøta 3 øyrar til biskopen (…).» Ja, tidene har sannelig forandret seg, sa Wold til humring i salen.

Muntert ble det også da han avsluttet innlegget sitt slik:

- Merkeordning eller ikke: Jeg vil fortsatt nyte det umerkede, men dog så utmerkede ølet fra landets eldste bryggeri, Aass Bryggeri i Drammen, i trygg forvissning om at det er brygget på malt, humle og vann og er egnet til å spre glede i gode stunder.

LES OGSÅ: Siv myker opp regel

Fikk svar

SV-representant og bergenser Audun Lysbakken lot ikke lovordene om drammensølet gå upåaktet hen.

Hansa-entusiasten begynte innlegget sitt med et aldri så lite humoristisk spark til Aass-vennen Wold: 

- Med fare for at dette utvikler seg til en konkurranse i hvem som kan ha de varmeste hyllestene til sitt lokale bryggeri – der var Morten Wold sterkt framme – må jeg bare understreke det at jeg tror for alle oss bergensere i salen, så er det ikke sånn at man er mindre glad i sitt lokale bryggeri, i vårt tilfelle Hansa, om en går inn for at det skal være innholdsfortegnelse på etiketten. Det skal ikke gjøre noe forskjell på nytelsen, det tror jeg representanten Wold kan være trygg på.

Artikkeltags