Slutt for nærradio

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Radio Modum, Modums siste nærradio, er konkurs.

DEL

MODUM: Når det slutt på radiosignaler fra Radio Modum. I går begjærte styret oppbud, og konkurs ble åpnet.

– Konkursen ble åpnet klokken 10:00, halv tolv var styreleder og styremedlem hos meg, og halv ett ga jeg beskjed om å skru av sendingen, sier Martin Wøien Gilhuus, advokat og bobestyrer for konkursen.

Dette kom ubeleilig for mange lyttere som hadde kjøpt bonger til radiobingoen som skulle gått på lufta klokken 21:00.

– Jeg har fått en del telefoner fra lyttere som var skuffet over at det ikke ble radiobingo, sier Gilhuus.

LES OGSÅ: Lager radio for lytterne som forsvant

Gjeld på 200.000

Gilhuus tok kontakt med Medietilsynet som gjorde det klart at konsesjonen for nærradiodrift ble automatisk inndratt ved konkurs. Og ingen nærradio kan drive uten konsesjon.

Årsaken til konkursen er en samlet gjeld på ca. 200.000 kroner. Det meste av dette er lønn og feriepenger, samt arbeidsgiveravgift og avgift til Gramo (rettigheter for bruk av musikk). Det var en heltidsansatt og en person ansatt i 20 prosent stilling ved konkursåpning. Disse vil få dekket sine lønnskrav via lønnsgarantifondet.

Det var også en frivillig stab på rundt 40 personer som drev radiostasjonen.

– Det er ikke så mye verdier i boet. En del teknisk utstyr skal avhendes, mens en samling på 5.000 CDer nok har svært liten verdi i dag, sier bobestyreren.

Stiftelsen Radio Modum omsatte i 2013 (siste tilgjengelige regnskap) for 753.000 kroner med resultat før skatt på – 76.000 kroner. Selskapet hadde da fortsatt en positiv egenkapital på 150.000 kroner.

LES OGSÅ: Klokken 12.00 gikk alarmen

Artikkeltags