Klar for å fly i Vikersund

  Artikkelen er over 5 år gammel

  En drøm går i oppfyllelse for Joacim Ødegård Bjøreng (19). Hurum-gutten får sin verdenscupdebut i mammutbakken i Vikersund.

  DEL

  RØYKEN/MODUM: – Dette er helt rått. Jeg kunne ikke drømme om å få en bedre anledning til å debutere i verdenscupen, sier Joacim Ødegård Bjøreng fra Røykenhopp og Flying Team Vikersund.

  Hopplivet smiler utvilsomt til 19-åringen for tiden. Junioren har hevdet seg helt i toppen i norgescupen for senior, tatt pallplass i et COC-renn (internasjonalt seniorrenn), og i forrige uke ble han juniorverdensmester i laghopp i Almaty (Kasakhstan) – pluss en flott 7. plass i det individuelle rennet.

  Mens Joacim var med i junior-VM så fikk han først beskjed om at han var tatt ut som prøvehopper til verdenscupen i skiflyging i Vikersund 13. til 15. februar. Men mandag ble det klart at Ødegård Bjøreng var blant de 13 norske hopperne som får delta i selve verdenscupen i Vikersund.

  LES OGSÅ: – Vil aldri glemme 11. februar 2011

  140 meter

  Kometen er med på nasjonal kvote (seks hoppere), og alle disse må igjennom kvalifisering på fredag. 40 hoppere skal være med i lørdagens verdenscuprenn.

  – Målet er å være blant de 40, og så klare en topp 30-plassering. Da får jeg også hoppe andre omgang, melder huringen.

  Joacim har altså aldri hoppet skiflyging før. I går trente Sætre-gutten i 90-metersbakken i Vikersund, og innrømmer at han tok oppvarmingsturen bort til monsterbakken for å kikke litt.

  – Den så fin ut, bra preparert, kommenterer han.

  Persen til Ødegård Bjøreng er på drøyt 140 meter. Han regner med at den ryker i Vikersund. Spørsmålet er hvor mye lenger det blir.

  Joacim mener han har gode flyegenskaper som hopper, og tror det er mye derfor den sportslige ledelsen har tatt ham ut til å hoppe i verdens største bakke. Norge har nasjonal kvote kun i lørdagens renn. Dermed blir det uansett ingen konkurransehopping på Ødegård Bjøreng i Heggenåsen søndag. Da er det bare de sju norske i verdenscupkvoten som kan delta, sammen med de utenlandske kanonene.

  LES OGSÅ: Frida vil sveve langt

  Artikkeltags