Klar for å fly i Vikersund

Artikkelen er over 5 år gammel

En drøm går i oppfyllelse for Joacim Ødegård Bjøreng (19). Hurum-gutten får sin verdenscupdebut i mammutbakken i Vikersund.

DEL

RØYKEN/MODUM: – Dette er helt rått. Jeg kunne ikke drømme om å få en bedre anledning til å debutere i verdenscupen, sier Joacim Ødegård Bjøreng fra Røykenhopp og Flying Team Vikersund.

Hopplivet smiler utvilsomt til 19-åringen for tiden. Junioren har hevdet seg helt i toppen i norgescupen for senior, tatt pallplass i et COC-renn (internasjonalt seniorrenn), og i forrige uke ble han juniorverdensmester i laghopp i Almaty (Kasakhstan) – pluss en flott 7. plass i det individuelle rennet.

Mens Joacim var med i junior-VM så fikk han først beskjed om at han var tatt ut som prøvehopper til verdenscupen i skiflyging i Vikersund 13. til 15. februar. Men mandag ble det klart at Ødegård Bjøreng var blant de 13 norske hopperne som får delta i selve verdenscupen i Vikersund.

LES OGSÅ: – Vil aldri glemme 11. februar 2011

140 meter

Kometen er med på nasjonal kvote (seks hoppere), og alle disse må igjennom kvalifisering på fredag. 40 hoppere skal være med i lørdagens verdenscuprenn.

– Målet er å være blant de 40, og så klare en topp 30-plassering. Da får jeg også hoppe andre omgang, melder huringen.

Joacim har altså aldri hoppet skiflyging før. I går trente Sætre-gutten i 90-metersbakken i Vikersund, og innrømmer at han tok oppvarmingsturen bort til monsterbakken for å kikke litt.

– Den så fin ut, bra preparert, kommenterer han.

Persen til Ødegård Bjøreng er på drøyt 140 meter. Han regner med at den ryker i Vikersund. Spørsmålet er hvor mye lenger det blir.

Joacim mener han har gode flyegenskaper som hopper, og tror det er mye derfor den sportslige ledelsen har tatt ham ut til å hoppe i verdens største bakke. Norge har nasjonal kvote kun i lørdagens renn. Dermed blir det uansett ingen konkurransehopping på Ødegård Bjøreng i Heggenåsen søndag. Da er det bare de sju norske i verdenscupkvoten som kan delta, sammen med de utenlandske kanonene.

LES OGSÅ: Frida vil sveve langt

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken