La seg på isen etter knallhelg

Stive ben: Sondre Kvalshaugen Glesne fra Geithus IL la seg på isen etter to tøffe løp i Landsmesterskapet søndag.

Stive ben: Sondre Kvalshaugen Glesne fra Geithus IL la seg på isen etter to tøffe løp i Landsmesterskapet søndag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sondre Kvalshaugen Glesne (16) la seg på isen etter at han gikk inn til bronse på 3000 meter i Landsmesterskapet søndag. Fullstendig utslitt. Tidligere i helgen sikret han to sølv.

DEL

DRAMMEN: Skøyteløperen fra Geithus IL var stokk stiv i beina etter først 1000 meter, og deretter 3000 meter på strålende Marienlyst-is søndag.

– Jeg er kjent for å vise følelsene mine. Har det gått skikkelig bra pleier jeg å skrike ut. Hvis det ikke har gått så bra, eller jeg er veldig sliten som nå, pleier jeg å legge meg på isen rett etter målgang, forteller Sondre Kvalshaugen Glesne, som ikke orket å stå oppreist etter bronseløpet i gutter 16 år.

– Tre runder før mål kjørte jeg på for å prøve å sikre sølvet. Jeg visste at jeg var litt bak, og forsøkte å presse ned rundetidene. Men det straffet seg. Jeg ble veldig sliten, og måtte gi tapt, sier Kvalshaugen Glesne.

Han brukte 4.28,67, og var 60 hundredeler bak sølvvinner Joar Våge Anspach fra Fana IL. Gullet gikk til Hallgeir Engebråten fra Nord-Odal IL. Han var helt suveren og gikk i mål på 4.13,47.

LES OGSÅ: Avsluttet europacupen med stil

Bedre enn forventet

Sondre Kvalshaugen Glesne er kjempefornøyd med medaljefangsten i  Landsmesterskapet. Han gikk inn til sølv på 1000 meter (1.20,80) søndag formiddag, og sikret også sølv på 1500 meter (2.04,67) lørdag. På 500 meter (41,16) fredag ble han nummer fem.

– Jeg hadde ikke forventet å gjøre det så godt. Målet var å ta en medalje på 3000 meter, forteller den hardtsatsende Geithus-gutten.

– Jeg hadde en dårlig sesong i fjor. Da la jeg om teknikken, og økte treningsdosene. Også inn mot dette mesterskapet har jeg trent tungt. Jeg prøvde å slippe opp for to uker siden, men det fungerte ikke så bra, så da trente jeg hardere igjen, opplyser Kvalshaugen Glesne, som konkurrerer med opp til ett år eldre utøvere i klassen sin.

LES OGSÅ: MIF snudde til ny seier

223 perser

150 skøyteløpere var med på Landsmesterskapet som ble arrangert av Drammens Skøiteklub i tre dager. Tilbakemeldingene var svært gode fra deltakerne, og det ble satt hele 223 personlige uterekorder under gode forhold på Marienlyst i helgen.

– Det var veldig gøy å gå her. Artig å være med på et så stort stevne på hjemmebane, forteller Predika Sivaganesan (13), Marius Moen (13) og Eyolf Wilthil fra Drammens Skøiteklub. De tre lokale utøverne var med på sitt aller første Landsmesterskap.

Predika gikk inn til 10. plass på 1000 meter, 12. plass på 1500 meter og 11. plass på 500 meter.

LES OGSÅ: Bjørndalen nest beste norske i VM-sprinten

Trener med gutter

– Jeg trener med Marius og Eyolf to-tre ganger i uken, og synes det er moro å måle krefter med dem. På 1000 meter gikk jeg bedre enn Eyolf. Det er nok den distansen jeg er aller mest fornøyd med, forteller Predika Sivaganesan.

Marius Moen gikk inn til 13. plass på 1000 meter, 12. plass på 1500 meter og 10. plass på 500 meter. Eyolf Wilthil endte på 14. plass, 13. plass og 14. plass på de samme distansene.

Følgende lokale utøvere plasserte seg topp sju i Landsmesterskapet: Henrik Kvalshaugen Glesne fra Geithus IL ble nummer fire på 1500 meter i gutter 13 år. Han gikk inn til 5. plass på 500 meter. Emil Hansen fra Drammens Skøiteklub ble nummer sju på 500 meter og 3000 meter i gutter 15 år. Det var hans to sterkeste plasseringer.

Artikkeltags