Ekstrem start i Vikersund

OVERRASKET: I sitt første skiflygingshopp noen gang sørget Sigurd Nymoen Søberg for en skikkelig overraskelse, da han strakk seg til 236 meter.

OVERRASKET: I sitt første skiflygingshopp noen gang sørget Sigurd Nymoen Søberg for en skikkelig overraskelse, da han strakk seg til 236 meter.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fire hopp over 200 meter. Lengstemann 10,5 meter bak verdensrekorden. Slik tjuvstartet prøvehopperne festen i Vikersundbakken torsdag ettermiddag.

DEL

MODUM: Sju minutter på overtid fredag satte Vegard Swensen utfor skiflygingsbakken i Vikersund som førstemann. Det strakk seg til 201 meter, og juryen valgte raskt å sette ned farten.

- Jeg er kjempefornøyd med årets første hopp i Vikersund. På bommet banket det skikkelig og følelsen var litt så der. Egentlig er jeg overrasket over at jeg strakk meg forbi 200 meter, sier Swensen selv.

236 meter

En som er enda mer overrasket over sitt hopp er Sigurd Nymoen Søberg fra Furnes på Hedmark. Han mener selv at han ikke traff perfekt på hoppkanten.

- Jeg trodde jeg skulle falle raskt ned, for det var ikke noe suverent teknisk hopp, sier Nymoen Søberg.

Men den unge skihopperen, som aldri tidligere har hoppet skiflyging, strakk seg langt. Faktisk til hele 236 meter. Det er kun 10,5 meter bak Johan Remen Evensens verdensrekord fra 2011.

- Det var helt rått. En ubeskrivelig følelse, da jeg endelig forsto at det kom til å gå langt. Så ender jeg altså på en lengde som er cirka 100 meter forbi min tidligere bestenotering. Det er ganske enkelt helt vilt, sier han.

Nymoen Søberg innrømmer imidlertid at han alltid har trodd han er skiflyger, framfor skihopper.

- Jeg har alltid sagt at jeg skal bli første skihopper over 250 meter. Det ser det ut til at jeg har innen rekkevidde nå, sier han og ler.

Totalt fire

I tillegg til Swensen og Nymoen Søberg strakk ytterligere to prøvehoppere seg over 200 meter. Begge hoppet etter hedmarkingens ekstremhopp, og ble satt ned to avsatser fra 20 til 18.

Espen Enger Halvorsen fra Eidsvoll endte dermed på 205 meter og Fredrik Bjerkeengen fra Kolbu på 206 meter.

Fornøyd president

Skiflygingspresident Stig Hamstad fulgte naturlig nok med på første prøveomgang i Vikersundbakken torsdag. Han smilte naturlig nok også bredest av alle i anlegget, etter Nymoen Søbergs kjempehopp.

- I dag tidlig sa jeg at jeg håpet på et hopp på 235 meter. At jeg da allerede i første omgang skal få et på 236 er jeg naturlig nok svært glad for, sier Hamstad.

Han kan fortelle om en fin torsdag, hvor både TD, og Det Internasjonale Skiforbundets (FIS) representanter har skrytt av bakken og anlegget.

- Alt har vært slik de ønsker, og dette ser ut til å bli ei fin helg, sier Hamstad.

Artikkeltags