Gå til sidens hovedinnhold

– Nok olje? Da kjører jeg!

Artikkelen er over 6 år gammel

Mens Johny forberedte seg til sin 21. sesong med NM-medalje ved å sjekke oljen – hentet Anders sin andre superbil fra Frankrike for å ta sitt sjuende strake gull da ble arrangert NM i bakkeløp i Vikersund.

MODUM: 48-åringen fra Røyken og 31-åringen fra Drammen har dominert bakkeløps-NM i årevis. Johny Sandmo lengst, han har tatt en NM-medalje i bakkeløp, eller rallycross hvert år siden 1995. Det betyr 20 år – og 21 medaljer! Totalt har han 31 medaljer fra norske mesterskap.

Etter en nervepirrende helg, sikret Johny seg NM-gullet i sin klasse i siste omgang lørdag.

Anders Grøndal var best i alle de tre omgangene fredag – og vant runden. Lørdag gjentok han bedriften – vant runden i sin klasse og selvfølgelig årets NM. Som altså bare hadde to runder.

Men hva sa Anders etterpå?

– Jeg synes det var utrolig morsomt med Johny!

Men hvorfor startet han et seiersintervju med å hylle en annen mester?

– Johny er utrolig hyggelig og godt likt i miljøet.

LES OGSÅ: Nå skal Midtgarden opereres

Verdens beste Opel

Han har akkurat hentet en ny rallybil fra Frankrike, maken til den han kjører VM med. Citroën DS3 R5 er en topp bil i rallyløypene, men mangler litt effekt i bakkeløp.

Det gjør også Johnys Opel Kadett 1987-modell. Bilen har tatt 23–24 medaljer med Johny bak rattet siden han kjøpte den foran 1998-sesongen. I tillegg har sønnen Christian tatt et par gull med den.

– Jeg skulle egentlig ikke kjøre, men siden bilen sto der, sjekket jeg oljen. Det var nok og da ble jeg med her i bakkeløps-NM, forklarte Johny.

Og mener rutinen hans ble viktig og kanskje avgjørende for at han tok med seg enda en premie til en allerede mer enn full samling.

Han åpnet med masse trøbbel i 1. omgang fredag, brøyt den andre omgangen, men klinket til med dagens bestetid i klassen for supernasjonal 1600–2000 kubikk i siste omgang. Dermed fikk ha med seg nesten full poengpott og rundeseier.

Lørdag hadde han bestetiden i to av tre omganger – og den beste tiden uansett omgang.

LES OGSÅ: Det glapp i ett sekund for MIF

– Kulere!

Og mens Johny smilte bredt hele lørdagskvelden, var ikke smilet mye mindre hos Grøndal som var eneren i den største klassen, rally- og rallycrossbiler med firehjulstrekk.

Han hadde selvfølgelig bestetid uansett omgang også, og var mellom drøye halvsekundet og snaue to sekunder bedre enn toeren i alle omganger.

– Hvordan rangeres dette gullet i forhold til tidligere gull?

– Dette er kulere, sa Grøndal.

Han reiste egentlig til Vikersundbakken for å teste – ikke for å vinne. Det trodde han ikke var mulig.

Sjokkert seierherre

Amund Lund Reistad hadde aldri trodde han skulle vinne også den andre norgescuprunden. Dermed ble det sammenlagtseier.

19-åringen fra Sandsbråten i Sigdal klinket til på hjemmebane og var best fredag. Og det bare i sitt tredje løp i en rallycrossbil. Lørdag lå han ikke så godt an etter de to første omgangene, men det var bære eller briste i klassen over 2,4 liter.

Og gjett om det bar!

LES OGSÅ: Horn etterlyser mer trøkk i Godset

Kommentarer til denne saken