Pressemelding: Motocrosstalentet fra Åmot var fattige to poeng fra sølvmedaljen, men dårlige starter gjorde det vanskelig for 16-åringen.

– Jeg fikk en skikkelig dårlig start og brukte lang tid for å finne flyten i det første heatet, men det løsnet etter hvert og da kom jeg meg opp på fjerdeplass, sier Kevin til Norges Motorsportforbund.

Det hører med til historien at hans beste rundetid ble faktisk satt på den aller siste runden i heatet, noe som tilsier at farten hans ble bare bedre og bedre i løpet av de nærmere 30 minuttene heatet pågikk. Over 40 deltagere fra 18 land deltok i motorklassen 125 ccm, hvor Kevin har hatt sitt fokus i år.

LES OGSÅ: Kevin Horgmo (16) vant EM-runden

Andreplass

Starten i det andre heatet var noe bedre og Horgmo var raskt oppe på tredjeplass, hvor han sier at det var en plass han kontrollerte frem mot en pallplass sammenlagt. Unggutten klatret likevel opp til andreplass ved målgang og sikret seg dermed medalje i junior-VM.

– Han som vant var en del bedre enn meg den helgen, men med bedre kunne jeg kanskje ha kjempet om sølvet, lyder det beskjedent fra han som nå har seks viktige EM-heat foran seg. For EM-sirkuset fortsetter nå tre helger på rad.

LES OGSÅ: Seiret i Norges største bilcross-løp


Sikter mot medalje i EM

Denne helgen er det Beliga som står for tur, neste helg i Sveits og så er finalen i Uddevalla i Sverige.

Ikke alle banene passer nordmannen like godt.

– Banen i Belgia har dyp sand, i Sveits er det hardt underlag og i Sverige er det grusunderlag. Sveits er den runden som passer meg best, men målet er uansett å gjøre det best mulig ut fra hva jeg kan, fortsetter Kevin på telefonen fra Nederland.  Han vet det kan også dukke opp mange «lokale» utøvere som kan gjøre det bra på hjemmebane, men vet også at slik har det alltid vært i motocrossmesterskap. 

– Jeg kan bare gjøre mitt beste, så håper jeg at sluttresultatet blir bra, avslutter Kevin Horgmo.

LES OGSÅ: Liung fylte år og vant: – Yngste utøver som har seiret i norsk GT-racing noensinne