5. juni er Verdens miljødag. En dag verdt å markere, særlig her i Drammen hvor ambisjonen er å bli Norges grønneste kommune.

Dette er en strålende visjon. I en verden midt i en dramatisk klima- og naturkrise der ingen kan melde seg ut av problemene, trengs ambisjoner og pågangsmot. Det er flott at norske kommuner begynner å kappes om å bli den grønneste. Uten ambisjoner kommer vi ingensteds.

Drammen har vist vilje og evne før. «Drammen er jo blitt en helt annen by!» Dette begeistrede utsagnet hører vi ofte. Så heia Drammen nå når vi også skal bli landets grønneste kommune.

Men skal Drammen oppnå pallplass, må ambisjonene også denne gangen bli fulgt opp med handling. Blir de det?

Forslaget til kommunens arealplan har allerede fått hard medfart for mangel på samsvar med de grønne ambisjonene. Det dreier seg om jordvern og matsikkerhet, naturmangfoldet, trivsel og barnas framtid.

Hvor står de ulike partiene? Hvilke konkrete grep vil de ta for at den fine visjonen skal bli virkelighet? Det fortjener velgerne å vite før de går til urnene i september.

Norges grønneste kommune er nettopp tema for et debattmøte på Drammensbiblioteket på Verdens miljødag.

Det blir spennende å følge med når kommunens ungdomspolitikere og nasjonale toppfolk skal utfordre partilederne med ordfører Monica Myrvold Berg i spissen, på konkret handling.