Skrubber for kongen

fint besøk: Glasskunstner Kari Ullberg ved Glasshytta på Grønland rydder til kongebesøk i anledning Drammen byjubileum.

fint besøk: Glasskunstner Kari Ullberg ved Glasshytta på Grønland rydder til kongebesøk i anledning Drammen byjubileum.

Av , , og
Artikkelen er over 7 år gammel

Det skures og skrubbes i Glasshytta på Grønland. Snart kommer kongen til Kari Ulleberg.

DEL

Det skal skinne, gnistre og funkle overalt i Glasshytta når kong Harald og dronning Sonja banker på ved 18-tiden neste søndag.
Kari Ulleberg og Maud Forsblad, glasskunstnere med over 30 års fartstid i samme verksted, gleder seg til rollen som vertskap.

– Vi er veldig glade og veldig, veldig stolte, stråler Kari Ulleberg, som allerede i et par-tre uker har kjent til kongeparets ønske om et besøk hos dem.

MØT FREI BJERKESTRAND (6)OG ALISA SADIQ (7): Blomsterbarna

Del på Facebook

Den beste siden

– Vi vil jo at det skal være presentabelt og fint her. Vi vil vise dem våre beste sider, så vi gjør det man gjør når man får velkomne gjester, sier Ulleberg.

Det er sju dager igjen, og detaljene begynner å ta form inne i Karis hode. Men ikke ett ord slipper over hennes lepper. Noen kort holdes tett, og hva som skal sies og overrekkes og sånt, er strengt hemmelig og unntatt offentlighet.

MØT FANEBÆRER ELLA BRAATHEN ECKHOFF: Ærefullt oppdrag

Velkomstkomiteen består av fire glassblåsere. Tilfeldighetene vil nemlig at Glasshyttas faste tsjekkiske gjesteblåsere, Jiri Kozel og Vaclav Velicky, også er i Drammen akkurat i denne perioden.

– De rekker akkurat bybursdagen, sier Ulleberg.

MØT INGER GJØNNES: Fru jubileum

Yes! Velkommen

– Nei, kjære vene. Vi var aldri i tvil!

MØT ELSA PETTERSEN SOM TRIZTANOpplevelse for livet

Glassblåserne svarte et rungende velkommen til det celebre besøket, og de synes det er spesielt gøy at de kongelige selv tok initiativet.

– Og antrekket? undrer vi.

MØT MONITA KALLEBERG OG 16 ANDRE SYKLISTER: Sykkelprøven

– Ja, det er jo et skrekkelig spørsmål. Jeg kommer til å lide valgets kval til fem minutter før jeg må være her, ler Ulleberg.

Men like sikkert som at verkstedet må sikkerhetsklarerer, er det at Karis Vestfold-bunad kommer til å bli hengende hjemme i klesskapet.

– Varm bunad i varm glasshytte er en usedvanlig dårlig kombinasjon, sier Ulleberg.
En diger symbolsk sommerfugl henger som blikkfang på den ene veggen i Glasshytta. Og selv om glassblåserne ennå har nervene under kontroll, kan det vel hende den får mange flagrende venner i glassblåsermagene om en drøy uke.
 

Artikkeltags