DRAMMEN: Strømsgodset imponerte borte mot et Viking-lag med høy selvtillit, og tok med seg ett poeng hjem fra Stavanger. Med gode prestasjoner mot både Rosenborg og Viking er optimismen tilbake etter en blytung 0-5-fadese mot Sandefjord. På selveste 16. mai, tradisjonelt kalt fotballens festdag, skal Strømsgodset måle krefter mot laget fra Kristiansund som har slitt hittil i serien.

Dette er Godsets startellever:

Myhra, Vilsvik, Leifsson, Valsvik, Grøgaard, Hove, Stengel, Jack, Stenevik, Salvesen, Enersen.

Etter bortekampen mot Viking tok Drammens Tidende en prat med Håkon Wibe-Lund om hvordan laget har gått fra marerittkamp mot Sandefjord, til å vise et godt toppnivå mot RBK og Viking. En kunne tro at det kanskje var lettere å motivere seg til harde kamper mot de største klubbene, men Wibe peker på et annet forhold.

– Jeg tror det å klare å takle forventningene er noe av saken her. Ved noen anledninger er det kanskje bare vi som tror på det vi driver med, i andre sammenhenger så er det forventa at vi skal «kjøre over» lag – men vi møter gode fotballag som er i Eliteserien av en grunn, og vi kan ikke være så blåøyde og tro at vi skal være i toppen etter å snittet på 12. plass de siste sesongene. Jeg tror det å møte forventningene er noe vi skal bli bedre til å takle – og vi vil ha forventninger til oss, forklarer Wibe-Lund.

Tilbake til de kjente rollene

Mot Rosenborg og Viking har Strømsgodset spilt med systemer og roller som er kjent for spillerne fra fjorårssesongen. Det ser ut som at har gitt resultater.

– Det å ha spillere som kjenner igjen rollene sine og konseptet rundt det vi skal bygge, der ligger mye av forklaringen. Også at spillerne stoler på hverandre, og spillerne stoler på trenerteamet, og trenerteamet stoler på hverandre. Jeg er veldig fornøyd med disse to kampene mot RBK og Viking, forteller Wibe-Lund.

LES OGSÅ: Gullgrossist fra Drammen står overfor et vanskelig valg: – Må være hundre prosent riktig

Statistikken tilsier tøff kamp

På fem tidligere oppgjør borte mot Kristiansund har Godset vunnet én gang og tapt fire. Seieren kom i siste runde i 2019 da drammenserne reddet plassen ved å vinne 2–1. Mikkel Maigaard og Duplexe Tchamba scoret målene. I fjor ble det 1-0-tap.

Kristiansund har slått bra fra seg etter at de rykket opp i Eliteserien foran 2017-sesongen. Men nå har nordmøringene fått en meget tung sesongstart. Christian Michelsens menn ligger sist med bare ett poeng på fem kamper.

Godset møter derfor garantert et Kristiansund-lag som vil slåss for årets første trepoenger på fotballens festdag.

Les også

– Klassekeeper!