LIER: Både i det første og det andre finaleheatet tronet den startraske 15-åringen fra Lier Motorsportklubb øverst. Andri Snær Gudmundsson yppet seg i det andre finaleheatet, og var oppe i teten en stund, Røste kom tilbake og vant nok en gang. Også i den første NM-runden i motocross i Stavanger vant han begge heatene.

– Jeg er strålende fornøyd med kjøringen i dag, og i det første heatet holdt jeg på å tryne da jeg tok igjen en kjører med en runde. Men jeg tok meg inn. Artig å få det til å stemme så bra, og artig å vinne, sier landslagskjøreren, som må droppe den fjerde norgescuprunden i Molde.

LES OGSÅ:

SIF briljerte og vant 

Kjører EM

Da prioriterer han å kjøre EM-runde i Belgia. – Det blir spennende å se hvor jeg står i forhold til de beste i Europa. Jeg har aldri kjørt EM-runde i 125 kubikk tidligere. Da jeg kjørte EM i 85 kubikk gikk det ikke så bra. Jeg kvalifiserte meg ikke til finalen, sier Røste.

Han gleder seg over å lede norgescupen sammenlagt, men er usikker på om han vinner til slutt siden han mister en av fem runder.

– Det er ikke sikkert det holder til seier. Du får mange poeng for å vinne en runde, så jeg mister en del. Ingen runder kan strykes, forteller Røste, som begynte å kjøre motorsykkel da han var tre år.

LES OGSÅ:

Historisk sus ved Marienlyst 

Ble presset

Klubbkamerat Andri Snær Gundmundsson presset Fredrik i begge finaleheatene, men ble nummer tre i det første og nummer to i det andre. Det ga 2. plass sammenlagt. Snær Gundmundsson fikk en stopp i det første heatet.

– Jeg tok igjen en kjører med en runde, men han flyttet seg ikke og jeg trynet. Bensinlokket falt av, og jeg måtte stoppe helt for å skru det på igjen, sier Andri, som også er på landslaget.

– Jeg trener mye sammen med Fredrik. Vi pusher hverandre, sier Snær Gundmundsson, som prioriterer SM-runder i Sverige foran norgescupen. Forrige helg kjørte han inn til tredje beste tid i et heat i den første SM-runden i svenske Tibro. Han brakk armen for fem uker siden, og må fremdeles ta hensyn til bruddet. Jørgen Hølen fra Modum Motocrossklubb ble nummer fire sammenlagt.

LES OGSÅ:

Deila avviser rykter om ny klubb

Kjørte sterkt

Even Kampenhaug Heibye fra Lier Motorsportklubb kjørte råsterkt, og vant første finaleheat i klasse MX 1/3 lørdag.

Også i det andre finaleheatet viste han seg fram, og kjørte i mål først av alle.

Håkon Engan Karlsen (19) slet med dårlig flyt i det første heatet, og endte på 4-. plass.

Etter pausen avsluttet han me en ny 4. plass, og ble dermed også nummer fire sammenlagt i klassen med sin 450 kubikk motorsykkel.

Totalt deltok 170 motocrosskjørere i norgescuprunden i Leirdalen i helgen. For arrangør Lier Motorsportklubb var det en fin test foran høstens store arrangement samme sted – nordisk mesterskap med innlagt NM-runde i august.

Vant også søndag

I klasse MX 85 rekrutt  ble Mathias Kjørstad fra Lier Motorsportklubb nummer tre lørdag, og klubbkamerat Marius Grorud nummer seks sammenlagt.

I MX 2 søndag vant Even Kampenhaug Heibye på nytt. Han vant begge finaleheatene. Fredrik Røste kjørte inn til en solid 5. plass i klassen.

I MX85 søndag vant Casper Olsen fra Lier Motorsportklubb begge heat. Klubbkameratene Jesper Andersen og Sebastian Hernandez ble nummer seks og syv sammenlagt.