Varmer opp med NM-runde før ny EM-runde i rally

TEST: Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kjører NM-runden i Notodden lørdag. Her fra en EM-runde på Azorene.

TEST: Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kjører NM-runden i Notodden lørdag. Her fra en EM-runde på Azorene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen i Larsen Motorsport har hatt et vellykket arbeid med å få til den store drømmen om en ny EM-runde i rally. Teamet er nå påmeldt til Rally Liepaja i Latvia i september. Lørdag prøver de seg i NM-runden i Notodden.

DEL

STEINBERG: Før sesongen annonserte Frank Tore Larsen (25) at han sammen med sin barndomsvenn og kartleser Torstein Eriksen (26) skulle ut på nye eventyr ved å stille til start i utvalgte EM-runder. En drøy uke før avreise til det som skulle vært deres debut, Rally Liepaja i Latvia i februar, kom meldingen om kansellert løp PGA snømangel og ekstremvær.

Dermed ble Steinbergguttene sin EM-debut utsatt til juni, da det europeiske rallysirkuset hadde base midt i Atlanterhavet. Det ble ikke det resultatet teamet håpet på ute på Azorene, men det ble et stort eventyr som førte til stort engasjement om å få til en ny EM-runde.

Latvia i september

Nå er det altså klart at Larsen og Eriksen stiller til start i Rally Liepaja, drøye to timer vest for Riga i Latvia. Løpet kjøres på grus og går av stabelen fredag til søndag 16–18 september. Dette blir deres andre EM-løp i karrieren.

Denne uken er duoen også tilbake i Rally-NM når Rally Telemark kjøres i Notodden på lørdag. Der skal åtte fartsetapper kjøres og starten går allerede klokken åtte om morgenen.

– Nå har vi virkelig sjansen til å få en optimal oppladning til EM-runden. Vi har alltid kjørt fort i Telemark, men aldri fullført uten tekniske problemer, forteller Eriksen.

Grøndal leder

I klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift er det Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum som leder med sin Ford Fiesta R5 etter årets fem første runder. Grøndal og kartleser Miriam Walfridsson har kjørt inn 118 poeng, etter to seire, to andreplasser og en tredjeplass.

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal har slitt med å kjøre in NM-poeng i år, og de ligger nede på en 10. plass sammenlagt. Men med full klaff kan de være med helt i toppen og sikre viktige poeng i Telemark.

Rally Telemark har sin base i Notodden. Det kjøres en shake down på Jernvberkstomta i Notodden fredag kveld, mens lørdagens løp startes fra Bok- og Blueshuset i Notodden sentrum. Løpets serviceplass er på Nesøya i Notodden.

60 biler

Det er drøye 60 deltagerbiler som vil rulle ut fra start ved Bok- og Blueshuset i Notodden sentrum lørdag morgen.

I år skal det kåres fire norgesmestre i rally, og nytt av året er at fører og kartleser sammen kåres som mestere i sin klasse. Det er altså ikke egen klasse for kartlesere.  Det er sju NM-runder i årets sesong. Tre på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

Artikkeltags