Gå til sidens hovedinnhold

Motparten har vist liten evne til å ta ansvar for egne handlinger. Da tror vi det er en dårlig løsning å la dem rydde opp i eget rot.

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyre og Frp i Drammen er ifølge Drammens Tidende glad de ikke sitter med makta fordi kommunen har mindre penger å rutte med fremover.

Vet dere hva. Det er jammen jeg og. Jeg er glad Drammen styres av ansvarlige partier og ikke av nye Høyre og Frp. Vi i Miljøpartiet De Grønne (MDG) er klar til å plukke opp regningen og ta et ansvar. Vi skal gjøre det politikere er valgt til å gjøre – prioritere. Jeg ser muligheter. Skulle gjerne hatt mer penger, men ting er mulig dersom man er villig til å prioritere.

Det fins populistiske partier som kun kan styre i medgangstider, og det fins ansvarlige partier som kan styre uansett. MDG er et ansvarlig parti. Vi skal bruke vår makt til å gjennomføre en ny retning for klimapolitikken.

Drammen skal overholde sine Paris-forpliktelser. Vi lover også flere og bedre sykkelveier, og at kulturbudsjettet skal øke mer enn pris og lønnsvekst i hele fireårsperioden. Det er klart dette vil koste, det er klart andre ting må kuttes, men vi er villige til å prioritere. Klodens fremtid er viktigst, vår tids viktigste sak, klima krever handling og ikke kun festtaler.

Les også

Sp-bombe i kommunestyret: – Vi kan stemme like mye til høyre som til venstre

MDG har under hele valgkampen advart mot konsekvensene av å kaste Buskerudbypakke 2. Realitetene av at pakka er kastet er en helt ny politisk situasjon for kommunen. Og en elendig økonomisk situasjon. Vi i MDG kunne valgt å kaste kortene og be de som har satt i gang rotet å rydde opp etter seg. Da kunne vi brukt fire år på å si «hva var det vi sa», og vinne mange nye velgere på misnøye. Sikkert lurt strategisk.

I stedet finner vi fram kostebrett og støvsuger og setter i gang med å rydde opp etter andre. Motparten har vist liten evne til å ta ansvar for egne handlinger. Da tror vi det er en dårlig løsning å la dem rydde opp i eget rot. Det er jammen bedre at det er vi som rydder opp enn motparten. Vi tar gjerne jobben. Har du en kommune som ryddes etter en populistisk og uansvarlig valgkamp ring MDG.

De ringer, vi rydder!

Les også

Til frontalangrep på rødgrønn politikerlønn: – Astronomisk økning

Kommentarer til denne saken