Mr. Elvefestivalen - en av ni finalister til årets frivillighetspris

PRIS-FINALIST: Bjørn Meldgaard er alfa og omega for Elvefestivalen, og jobber gjerne dugnad ved andre begivenheter også.

PRIS-FINALIST: Bjørn Meldgaard er alfa og omega for Elvefestivalen, og jobber gjerne dugnad ved andre begivenheter også. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ni finalister kjemper om årets frivillighetspris i Drammen kommune. En av dem er krumtapp for Elvefestivalen, Bjørn Meldgaard.

DEL

DRAMMEN: Vinneren kåres i storstua på rådhuset 5. desember, melder Drammen kommune på nettsiden sin.

LES OGSÅ: Overrasket over Frivillighetsprisen 2018: – Tenker ikke at noen legger merke til jobben vi gjør

Dette er kandidatene, med utdrag av kommunens beskrivelser:

Bjørn Meldgaard

Er Elvefestivalens alfa og omega. Han er den første som kommer og siste som går. Dette er en mann som tar seg ferie for å jobbe som frivillig, slik at innbyggerne i Drammen kommune kan nyte festivalen. Og når festivalen og konsertene er i gang på scenen så hjelper Bjørn fortsatt til. Han er et arbeidsjern og gir seg aldri før jobben. Bjørn er en person som bare sprer godt humør videre og får alle rundt seg til å le. Og har han ferie til gode jobber han for skisprinten i Drammen, Kongsberg Jazzfestival og andre festivaler.

Ung Leder

En frivillig organisasjon som har vært med på å skape en arena for ungdom under Drammens største festival uke. De har skapt et trygt og fritt arrangement på Elvevill under Elvefestivalen. Det er et arrangement der unge kan lære seg å ha det gøy uten rus. De har vært den usynlige gjengen bak Elvevill og har aldri krevd masse kreditering. Under selve arrangementet sto ungdommene på i 14 timer, for at andre skulle kunne ha en god opplevelse.

UNG LEDER: Engasjert ungdom er nominert for sin innsats for andre unge.

UNG LEDER: Engasjert ungdom er nominert for sin innsats for andre unge. Foto:

Rett fram opplevelser

En frivillig organisasjon som jobber for barn og unge som av en eller annen grunn holdes utenfor det sosiale fellesskapet som vi andre ser på som en selvfølge. I løpet av ti sommeruker tilbyr de dagsturer med båt for barn med familier. Arrangerer også bursdager med mat, kake og tilbehør til barn som ellers ikke ville fått en feiring. På 17. mai inviterer de barn og familier på pølser, is og brus i sine lokaler og gjennom store deler av desember inviterer de til «julaften» med mat og pakker for familier.

GIR BARN OPPLEVELSER: Frivillige fra Rett Fram opplevelser på et 17. mai-arrangement.

GIR BARN OPPLEVELSER: Frivillige fra Rett Fram opplevelser på et 17. mai-arrangement. Foto:

Drammen Røde Kors v/ Fellesverket og Hjelpekorpset

Fellesverket på Strømsø er et aktivitetshus for barn og ungdom i Drammensområdet. Det er et sted der ungdom møtes og kan oppleve et godt fellesskap. De unge styrer i stor grad innholdet selv med hjelp fra de frivillige. «Hos oss kan ungdom få hjelp med skolearbeid og hjemmelekser, henge med ungdom og voksne, spille musikk, spill og mye mer. Hjelpekorpset i Drammen gjør en utrolig viktig jobb for lokalsamfunnet. De har førstehjelpsvakter ved idrettsstevner, festivaler, konserter, badestrender og skiutfartssteder. I Drammen er det heldigvis en primus motor i Andreas Ottesen Nørbech, som sørger for at hjelpekorpset fortsatt består.

FELLESVERKET: Noen av de frivillige, sammen med daglig leder Dipali Gosain (foran).

FELLESVERKET: Noen av de frivillige, sammen med daglig leder Dipali Gosain (foran). Foto:

ALLTID BEREDT: Hjelpekorset er ute både sommer og vinter.

ALLTID BEREDT: Hjelpekorset er ute både sommer og vinter. Foto:

Drammen Barne- og Ungdomsteater

Ble stiftet av foreldre i 1998 og har siden blitt drevet på frivillig basis. Det er frivillige i de aller fleste ledd, fra leder og styret, til alle de som jobber med kostymer, kulisser, rekvisitter, utstyr, scenearbeid, salg av billetter og organisering. Det leies kun inn profesjonelle regissører og instruktører for å gi barna økt læring og kompetanse. Siden 1998 er det anslått at de har brukt 40.000 timer på frivillig innsats for at barn- og ungdom skal få drive med teater.

FRIVILLIG TEATERARBEID: Frivillige foreldre syr og lager kostymer for Drammen Barne- og ungdomsteater.

FRIVILLIG TEATERARBEID: Frivillige foreldre syr og lager kostymer for Drammen Barne- og ungdomsteater. Foto:

Tamilsk Kultursenter

En forening som jobber for å være en brubygger og som jobber med integrering i lokalsamfunnet. De har samarbeidet med en rekke instanser, organisasjoner og enkeltpersoner, eksempelvis Drammen Interkultur, Fjell frivillighetssentral, Gulskogens venner, Drammen Sacred Music Festival, Åssiden kirke og mange flere. Gjennom de 17 årene de har eksistert har de utviklet gode samarbeidsevner og bemerket seg både i og utenfor Drammens grenser.

TAMILSK KULTURSENTER: Noen av de frivillige i organisasjonen som er pris-finalist.

TAMILSK KULTURSENTER: Noen av de frivillige i organisasjonen som er pris-finalist. Foto:

Runar Jakobsen

Er speiderlederen som gjennom 60 år dag etter dag har tatt med seg barn og unge ut. Mannen med det store hjertet er også en motor og et «nav» i frivilligheten i Drammen gjennom årtier. Dette i tillegg til det ordinære speiderarbeidet i KFUK-KFUM Speidergruppe Åssiden, og styrearbeidet i Drammen Friluftsforum og i menigheten. Han tar gjerne med seg eldre på tur i friluft, han jobber for funksjonshemmede og han er stadig å se i Kirkens Bymisjon med mat og gaver til dem.

SPEIDERLEDER: Runar Jakobsen har bidratt for barn og unge i over 60 år.

SPEIDERLEDER: Runar Jakobsen har bidratt for barn og unge i over 60 år. Foto:

Jasmin kvinnenettverk

De frivillige har sørget for at kvinnenettverket er blitt et ressurssenter. De er i dag en bevegelse med ny tankemåte. Fokuset er kvinnen som ressurs, med tilbud som styrker kvinners muligheter til selvutvikling og deltakelse i samfunnet. Jasmin jobber for å fremme og ivaretar minoritetene sine muligheter for den kulturelle utforming på egne premisser. De har aktiviteter som bidrar sterkt til integrering, norsk trening, arbeidstrening og nettverksbygging.

JASMIN: Tre av kvinnene på Jasmin kvinnenettverk på Strømsø.

JASMIN: Tre av kvinnene på Jasmin kvinnenettverk på Strømsø. Foto:

Petter Hagen

Han har vært korpsmann hele livet. Rundt 2006 kom han til Øren Skolekorps. Ved første mulige valg ble han valgt inn i styret som materialforvalter, en rolle han fortsatt har. Hagen har arrangert korpsturer, båret utstyr og vært på utallige korpsøvelser disse årene. Ikke minst har han vært der for generasjoner av korpsunger. En av dem får Korps-Norge til å gå rundt, kort sagt en ekte ildsjel.

ILDSJEL: Petter Hagen er ildsjelen i Øren skolekorps.

ILDSJEL: Petter Hagen er ildsjelen i Øren skolekorps. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken