Både politi og Hovedredningssentralen (HRS) fikk inn flere meldinger om et sterkt grønt lys på himmelen.

– Politiet har mottatt telefon om kraftig lysstråle på himmelen som vekslet i flere farger, skriver politiet i Agder.

– Politiet har vært i kontakt med Meteorologisk institutt som antar at det kan være snakk om en meteoritt, skriver de videre.

– Leonidene er en meteorsverm som oppstår hvert år i disse dager, så det er sikkert mye aktivitet i atmosfæren, sier Siri Wiberg, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til VG.

En av Bergensavisens lesere, Eirik Lossius, fanget lysglimtet på film.

– Jeg så at det lyste blått og grønt, med en lang stripe etter. Det var veldig tøft å se på, sier Lossius til avisen.

Stavanger Aftenblad skriver at Norsk meteornettverks side for automatiske registreringer med kamera har plukket opp en meteoritt ved Trondheim ved 17.30-tiden lørdag.

Ingen meldinger fra Drammen

Drammens Tidende har vært i kontakt med Meteorologisk Institutt for å høre om det er blitt gjort observasjoner av den mulige meteoritten i drammensregionen. Enn så lenge er det ingen ting som tyder på det.

– Vi har ikke fått meldinger om observasjoner på Østlandet. Meldingene vi har fått, går ut på at observasjonene er gjort mot sør på Sørlandet. Det er nok derfor noe tvilsomt at noen i denne delen av landet har fått med seg dette. Da må man nok i så fall ha vært høyt til fjells, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness.

Heller ikke Norsk Meteornettverk har fått meldinger om observasjoner fra Østlandet. Men de kan ikke fullstendig utelukke det.

– Enn så lenge har vi ikke sjekket alle kameraene våre som overvåker nattehimmelen. Det kan også tenkes at det er vanskelig å gjøre observasjoner i Øst. Det er generelt overskyet i området i kveld, forteller pressekontakt Tor E. Aslesen.

Har du sett noe? Send oss en mail på tips@dt.no.