Gå til sidens hovedinnhold

Lokal musiker med internasjonal platekontrakt og ny plate

Artikkelen er over 3 år gammel

Trude Eidtang fra Sætre og hennes bandkamerater i When Mary, slipper i disse dager plata «Tainted». I tillegg har de nylig signert internasjonal platekontrakt.

HURUM: Sanger og låtskriver Trude Eidtang har i årenes løp stått på utallige drammenscener i utallige sammenhenger. Etter mange år i bransjen har hennes bandprosjekt When Mary både laget ny plate, samt signert med et engelsk plateselskap.

Tre uker siden signerte When Mary med et engelsk selskap som har kjøpt rettighetene til den nye plata. Avtalen inkluderer en distribusjonsavtale som innebærer hele verden.

– Det var skummelt å underskrive platekontrakt, og en stor overgang fra den første plata som ble utgitt på eget selskap, men jeg har trua, vi går høyt ut, sier Trude.

LES OGSÅ: Har du lyst til å stå på scenen i et fullsatt Drammens Teater?

Konseptplate

– Tainted er én historie, noe som ikke er så vanlig lenger i musikk – Et konseptalbum på 43 minutter, sier Trude.

Hun sier at historien er inspirert av den klassiske fortellingen om Faust, mannen som ville ha alt, men mistet seg selv.

– Det handler om menneskers grådighet – mye vil ha mer og konsekvensene av det. Jeg prøver å si noe om samtiden vi lever i. Dessuten er den mørkere og mer elektronisk enn debutalbumet 7summers7winters fra 2013, sier hun.

Hun karakteriserer When Mary som et soloprosjekt som etter mye eksperimentering utviklet seg til en trio, hvor sjangere som progrock, kunstpop og symfonisk rock møtes. Av inspirasjonskilder nevner hun 80-90-tallsmusikk og artister som Kate Bush, Bjørk og Peter Gabriel.

LES OGSÅ: Usikker fremtid for Working Class Hero

England neste

Trude Eidtang har bakgrunn blant annet fra musikkteater, og var tidligere vokalist i kunstrock-bandet White Willow. Hun synger også i Pink Floyd-tribute-bandet A Saucerful of Secrets.

Hun arrangerer og produserer sammen med gitarist og hovedsamarbeidspartner Christian Paulsen. Keyboardist Vidar Uthaug er også fast medlem i bandet.

14. oktober har Whem Mary releasekonsert i Asker kulturhus, deretter skal de til England for å spille festival neste år, samt på Hurumfestvalen «We Låve Rock».

LES OGSÅ: Guide til kulturhøsten

Kommentarer til denne saken