Gå til sidens hovedinnhold

Musikkfest mot mobbing

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvis du ikke har planer om å reise bort i høstferien til uka, kan ungdomshuset i Mjøndalen by på et unikt arrangement på feriens siste fredag.

NEDRE EIKER: I skolens høstferie får Down Under, som er navnet på ungdomshuset i Mjøndalen, besøk av fire band fra fire land. De skal delta i prosjektet «Music does not bully» som skal ta for seg musikk og mobbing.

Prosjektet skal samle 20 ungdommer og fire ungdomsarbeidere fra Norge, Litauen, Finland og Nederland som alle skal gjøre aktiviteter og bo sammen i én uke. Prosjektet har også fått med seg flere etablerte musikere som skal jobbe med ungdommene.

– Her blir det intensivt med aktiviteter, leker og musikk-workshops fra morgen til kveld, sier Finn Tore Tokle, en av musikkinstruktørene.

Les også

100 mobbesaker anmeldt – de fleste blir henlagt

 

Mot mobbing

– Alle deltakerne skal uttrykke følelser og fortellinger gjennom musikk, og de skal også fokusere på antimobbing, sier Wenche Andreassen Moe, tjenesteleder for fritid barn og unge, Nedre Eiker kommune.

I tillegg til en rekke sosiale aktiviteter og flere musikkverksteder, skal bandene skrive hver sin sang med mobbing som tema. Prosjektets finale er en konsert i ungdomshuset 6. oktober klokken 18.00, som er åpent for alle som vil komme å høre på.

– Her skal de fire unge bandene vise seg fram for alle i Nedre Eiker, sier Moe.

Tokle trekker fram bandet fra Finland som et band å få med seg.

Les også

Ungdommen engasjerer seg for miljø og byutvikling

 

Besøke hverandre

– Dette er et prøveprosjekt. Målet er at bandene forhåpentligvis skal kunne reise rundt til hverandres land å gjøre det samme som her. Vi starter i Mjøndalen, sier Tokle.

Prosjektet gjennomføres med støtte fra EU-programmet Erasmus+: Aktiv Ungdom.

Down Under

Undomshuset i Mjøndalen tilbyr mange ulike aktiviteter for unge mellom 13 og 25 år. Huset er både en møteplass og et sted hvor alle kan drive med interessene sine. Hvert år arrangerer de musikkundervisning, konserter, hobbykurs og den lokale UKM-mønstringen.

 

Kommentarer til denne saken