Myrdebatten ved Aronsløypa: Slik kan det løses

Av
DEL

MeningerDet pågår nå en vernedebatt etter at hovedutvalget for tekniske tjenester før sommeren vedtokå gi driverne av Drammen skisenter dispensasjon til å bygge ny familieløype i Aron og grave ut en myr for å sikre større vanntilførsel til produksjonen av kunstsnø. Fylkesmannen krever omkampog naturverninteressene har den siste tiden kommet på banen.

Jeg mener at det i denne saken fint går an å få til gode løsninger for begge parter.

Det kan gjøres ved at de som driver Aronsløypa lager en demning, som fylles opp med vann fra Drammenselva, slik man gjør på Norefjell, eller får vann fra Myrdammen.

Da vil en samtidig bevare myra, som i denne saken er hovedtema.

At dette ikke er tenkt på av politikerne må skyldes et hastverksvedtak, kanskje ispedd lite kompetanse på området.

Så er det slik at i Aronsløypa kan det bare lages snø på minusgrader. Det kan hende at de bør se på utstyr som lager snø på plussgrader, samt legger snøen i depoter, som så fordeles ut i løypa. Da vil en få opp til 95 prosent utnyttelse av vannet, mot 50-60 prosent med dagens utstyr. Det er nemlig slik at vinden sender snøen helt ned til Bragernes torg og ikke der det er ønsket.

En vil altså få mer snø ved bruk av mindre vann, samt at en kan åpne mange uker før og holde oppe lengre etter påsken. Det vil gi flere antall bruksdager, noe som vil bedre økonomien betraktelig.

Den trussel som driverne av Drammen skisenter fremsatte i DT, faller på egen urimelighet. Tenk fremover, tenk smart, tenk nye løsninger.

PS! Innlegget ble først publisert på Facebook og gjengis her med forfatterens tillatelse. Forfatteren jobber for ordens skyld med snøproduksjon i firmaet SnowSmart.

Les også:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags