DRAMMEN: Noen har kanskje allerede måttet skrape vekk is fra frontruta på morgenen denne uken. Natt til onsdag ble det nemlig målt 1,6 minusgrader på Konnerud og 0,6 grader på Berskog.

Vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt forteller at Konnerud hadde minusgrader natt til både 21. september, 9. oktober og natt til tirsdag denne uken.

– Det er som oftest de nettene med klarvær som får lavere temperaturer enn når det er skyet, forklarer han.

Vått

Årsaken til det er at dersom det er skyet, så holder skyene på den varmere lufta, mens når det er klarvær stråler jorda ut og gir avkjøling og lavere temperatur på natten, forteller Granerød.

De neste dagene går vi inn i en periode med mye skyet vær, regn og plussgrader på natten.

– Den våteste dagen blir sannsynligvis første del av torsdagen. Ellers blir det spredt regn både fredag, lørdag og søndag, hvor temperaturene vil holde seg på plussiden, sier han.

Vinterdekk

Neste uke derimot, blir det noe kaldere igjen.

– I løpet av neste uke blir Skandinavia liggende i nordavind, som gjør at det blir noe kjøligere. Det er ikke snakk om snø, men det blir litt kaldere. Med prognosene vi har nå, ser det ut til å bli dagtemperaturer på ti-elleve grader og nattetemperaturer nærmere null. Dersom det blir klarvær kommer det nok temperaturer ned på minussiden, sier han.

– Kan det blir glatt på morgenen?

– Det kommer an på om det faller nedbør i forkant. Per nå ser det ikke slik ut, det ser ut som vi kan vente en periode til før det blir veldig glatt. Men en bør ha på vinterdekk hvis en skal kjøre opp i fjellet de neste dagene, sier Granerød.