ØSTLANDET: Det er registrert en rekke lynnedslag mellom eplebygda og hovedstaden. I tillegg er det meldt om mye nedbør på kort tid, blant annet i Bekkestutunnelen som nå er stengt på grunn av oversvømmelse.

Uværet var varslet på forhånd av Meteorologisk institutt.

– Det er snakk om veldig lokale og uforutsigbare byger. De lokale variasjonene kan være store, men blir man truffet av disse kraftige bygene kan det komme mye nedbørt på kort tid, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga til Drammens Tidende.

Så langt er det ikke meldt om noen skader i forbindelse med lynnedslagene.

Haga sier at uværet vil vare til 20-21-tiden.

– Da vil mye av styrken i disse bygene ha gått ut, men det er alltid en usikkerhet i denne type vær. Været kan gi seg i det ene området, og så kan det forsterkes i et annet område, sier han.

Har du bilder av uvært? Tips oss på web@dt.no.

LES MER: Sjekk hvor lynet slo ned

Verst innover mot hovedstaden

Meteorologen understreker at det kan være vanskelig å få målt nedbørsmengdene overalt.

– Når det er store lokale variasjoner, og målestasjonene er litt spredt, kan det bli vanskelig å måle nedbøren. Vi er avhengig av at bygene treffer måleren, sier Haga.

Foreløpig er det ikke registrert store nedbørsmengder i Drammensområdet, men videre innover mot Asker, Bærum og Oslo har det vært mer futt i bygene.

– De private målestasjonene, som veldig mange har gått til anskaffelse av, viser ganske mye nedbør i løpet av kort tid, sier Haga.

LES OGSÅ: Husbrann i Lier – flere lynnedslag i området