Det er cirka ti år siden jeg ble gjenfødt i Drammen etter å ha blitt forfulgt av det brutale iranske regimet.

Min forbrytelse var å støtte menneskerettighetenes verdier som likestilling, ytringsfrihet, diskrimineringsforbud osv. Livet mitt har gått opp og ned i de siste ti årene. Noen perioder skinte sola i livet mitt, og noen perioder opplevde jeg en veldig krevende situasjon. Det eneste som ikke kunne forandre min mening om livet, var drammenserne som støttet meg, ikke minst Norges menneskesyn, verdier og normer.

De siste ukene har vi lest og hørt så mye om evakuering av flykninger fra Moria, men så skjedde en tragisk hendelse igjen. 13.000 flyktninger opplevde på nytt et traumatisk element i sine liv. De mistet alt de hadde i brann og tusenvis bor nå på gata uten nok mat og trygghet.

I april hadde SV et forslag i kommunestyret om å støtte oppropet om Moira-leiren, men forslaget fikk dessverre liten støtte og oppmerksomhet. Ap, Høyre og FrP motsatte seg å behandle saken, fordi et flertall av kommunestyremedlemmene mente at denne saken ikke angår Drammen.

I forrige uke bestemte regjeringen at Norge vil ta imot 50 personer fra Morira-leiren. Men denne beslutningen har fått mye kritikk, særlig på sosiale medier og #50erikkenok-kampanjen. Mange kommuner har informert at de har nok kapasitet til å ta imot flyktninger.

Nå er det Drammens tur til å vise kjærlighet og solidaritet. Ikke minst åpne armene for å beskytte en gruppe mennesker som trenger hjelp.

Til tross for at Ap var mot SVs forslag, innrømte ordfører Monica Myrvold Berg den 10. september i et intervju med Drammens Tidendeat i kommunen har vi «kapasitet, kompetanse og hjerterom». Det kan tolkes som et lite lys i den mørke tunnelen.

Jeg er spent på om ordføreren vil stå ved dette på kommunestyremøtet den 22 september.

Vi må ikke glemme at de som bor i flyktningleirene, er mennesker og trenger hjelp. Vi har rett og slett nok kapasitet for å inkludere flyktninger, lære dem norsk, skape utdanning og arbeid for dem.

Les også: