DRAMMEN: Hvert halvår kommer oversikten over hvor mange som leser nyheter på nett/mobil og på papir. Denne undersøkelsen heter Forbruker & Media, og er svært viktig for oss som skriver og publiserer nyheter, for vi er jo avhengige av at noen vil lese det vi skriver.

Før var det enkelt, da telte man antall aviser som ble solgt. Nå leses nyheter på en rekke andre plattformer, og flere nyhetssteder, som Nettavisen, eksisterer kun digitalt. Disse leserne har vært vanskelige å telle, men svaret denne våren er at 84.800 leser Drammens Tidende digitalt og på papir.

Se tabell under

– God oppslutning

– Dette viser god oppslutning om Drammens Tidende, og det er jeg ganske fornøyd med, sier ansvarlig redaktør Espen Sandli.

Problemet med disse tallene er at nå telles antall lesere på en ny måte, og dermed er det ikke tall fra tidligere man kan sammenligne med. Derfor kan vi heller ikke fortelle om det er nedgang eller økning, men Drammens Tidendes egne tall viser at det blir flere digitale lesere, og at det mer enn oppveier de som faller fra når det gjelder papiravisen.

– De fleste som leser oss er abonnenter, og det gir oss god økonomi, sier Sandli.

– Blir enda flere saker nå publisert kun for dem som vil betale?

– Vi skal fortsatt ha åpne saker. Som nyheter om smittetall, og hendelser som trafikkulykker skal alltid raskt ut åpent for alle.

Seks av ti på mobil

Ifølge Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som står bak Forbruker & Media, så har bruk av aviser på digitale flater økt med ni prosent det siste halvåret, og 82 prosent leser daglig minst én avis digitalt eller på papir. Bruken har gått forbi lineær TV.

Det er på mobil folk leser nyheter, seks av ti benytter daglig mobilen for å få tilgang til innhold fra norske nettaviser. Tre av ti bruker PC og 16 prosent nettbrett.

Hele undersøkelsen finner du her