Nå får vi se langt mer til sola. I neste uke kan også den første snøen komme

SOL I SIKTE: Ifølge meteorolog Kristin Seter  har det vært en grå høst på Østlandet så langt. Men de neste dagene får vi se mer av sola.

SOL I SIKTE: Ifølge meteorolog Kristin Seter har det vært en grå høst på Østlandet så langt. Men de neste dagene får vi se mer av sola. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I helga og i neste uke får vi både sol, lavere temperaturer og kanskje snø.

DEL

BUSKERUD: Du har kanskje hatt det på følelsen. At det har vært mye gråvær og regn så langt i høst. Nå bekrefter meteorologen det.

– Ja, høsten har vært slik stort sett på hele Østlandet. Men nå snur det, sier Kristin Seter, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Drammens Tidende.

I forrige uke falt det nesten 60 millimeter regn på ett døgn i Krokstadelva – mest i hele landet.Men de neste dagene er det mye sol å se på værmeldinga, fra og med fredag. Vi må tolerere at et kortvarig lavtrykk stikker innom drammensområdet lørdag formiddag. Det bringer med seg regn, men forlater denne delen av landet lørdag ettermiddag.

– Utenom dette har folk mye å se fram til de neste dagene. Det blir mye sol i alle fall fram til tirsdag i neste uke. Etter det er værvarselet mer usikkert, sier Seter.

Kan komme snø

Ifølge Seter er det uvanlig mildt for årstiden. Også dette vil endre seg utover helga og i neste uke.

– Ja, nå er det over ti grader de fleste steder i drammensområdet. Men fra fredag av synker temperaturen gradvis. Ut i neste uke kan vi få nattefrost, og faktisk vinterens første snøfall i lavlandet i denne delen av landet – også i Drammen. Men jeg må bare understreker at dette værvarselet fortsatt er veldig usikkert, sier Seter.

Beboerne på Konnerud har allerede så vidt fått kjenne på snøen i høst. Natt til 4. oktober la snøen seg i denne bydelen, noe som ifølge meteorolog Martin Granerød var forholdsvis tidlig for årstiden. Da snødde det såpass mye rundt Kongsberg at E134 ble stengt en periode.


Artikkeltags