DRAMMEN: I juni skrev Drammens Tidende om Høyre som sprakk og gikk mot eget parti om Glitre-fusjon.

Det ble da vedtatt i kommunestyret med et stort flertall å si ja til fusjonen mellom Glitre og Agder Energi. Noen få dager senere sa også et klart flertall i Arendal ja.

Fusjonen har med andre ord vært klar lenge, men tirsdag er det hele formelt i orden etter en ekstraordinær generalforsamling i de to energiselskapene.

Fusjonen skaper Norges nest største nettselskap med et over 30 000 kilometer langt kraftnett som distribuerer kraft til ca. 310 000 nettkunder i Buskerud og på Agder. Selskapet vil forvalte og handle med mer enn 30 TWh kraft i Norden, bli Norges største selskap innen strømsalg til bedrifter og ha over 200 000 strømkunder i privatmarkedet.

– Vil sammen gripe mulighetene foran oss

I en pressemelding skriver Lars Erik Torjussen, styreleder i Agder Energi og Ann-Christin Andersen, styreleder i Glitre Energi, at de er fornøyde.

– Sammen skal vi skape et kraftfullt nytt konsern som leverer på vårt viktige samfunnsoppdrag til det beste for våre eiere, våre kunder og våre ansatte, sier Andersen.

Gjennom fusjonen av de to selskapene, etableres Norges største kraftkonsern med virksomhet i hele verdikjeden, fra produksjon til forbruker, står det i pressemeldingen.

– Vi er fornøyde med at eierne har vedtatt å fusjonere selskapene i tråd med styrets anbefaling. Dagens vedtak kommer etter en grundig fusjonsprosess, og nå vil vi sammen gripe mulighetene som ligger foran oss. Gjennom fusjonen vil vi trygge dagens arbeidsplasser og utvikle nye, og skape verdier i begge regionene, sier Torjussen i Agder Energi.